- Begynn med å klargjøre og kutte til alle grønnsakene i passe store biter.
- Skalldyrene:
- Rens blåskjell og hjerteskjell for byssustråder og rur, og skyll dem godt i kaldt vann. Kast skjell som ikke lukker seg.
- Rens rekene og sett til side.
- Varm litt olje i en tykkbunnet kasserolle og ha i sjalottløken og la surre til blank.
- Ha i skjellene og tilsett hvitvinen.
- Damp skjellene over høy varme til de har åpnet seg - ca 4 minutter.
- Ta skjellene av varmen og ha de i en sil slik at du får tatt av skjellkraften som du bruker med fiskekraften.
- Sett skjellene til side mens du lager resten av gryten.
- Fiskegryten:
- Ha olje i en stor tykkbunnet kasserolle og varm opp over middels høy varme.
- Surr alle grønnsakene etter rekkefølge til de er blanke, men ikke har tatt farge.
- Tilsett tomatpuré og fres dette sammen litt.
- Tilsett hvitvin og kok inn til det halve, hell på med kraften fra skalldyrene, fiske- og kyllingkraft.
- Ha i krydder og smak til med salt. Kok dette i noen minutter, slik at smaken fra krydderet trekkes frem.
- Tilsett ishavsrøye, i biter på omtrent 3 cm. La dette trekke ferdig i buljongen før servering, og ha i skalldyrene de siste par minuttene slik at de blir gjennomvarme.
Tips:
Du kan bytte ut fiskekraften med fiskebuljong
Server med brød og hjemmelaget aioli som Hellstrøm vi ha den.
Lyst til å lage noe annet med ishavsrøye?
Se alle våre andre oppskrifter på fiskegryte
Bli abonnent på aperitif + og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Få dagens rett som nyhetsbrev