Reinsdyrkjøtt er noe av det beste norsk natur kan by på, og fileten er det beste av det beste.Men du kan selvsagt bruke andre og litt rimeligere deler av reinsdyret sammen med portvinsausen og den lekre rødvinen eller ølet vi foreslår til.
Lær mer om det fantastiske reinsdyrkjøttet
Se flere fristende retter med reinsdyr her
Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
Reinsdyrfilet med portvinsaus
Fremgangsmåte
Skrell rødbeter og neper og del dem i båter. Vend hver båt i olje og legg dem over i langpanne med bakepapir.
Krydre med salt og pepper. Stek på 200 grader til de er møre, ca. 30 minutter.
Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Legg den i langpannen sammen med rødbeter og neper.
Stikk inn steketermometer og stek ferdig på 125 grader i ca. 20 minutter, avhengig av hvordan du vil ha fileten stekt (kjernetempertur 65 grader for lite stekt, 70 for medium stekt og 76 for gjennomstekt).
Tilsett viltkraft og kok inn til det gjenstår 5 dl. Jevn om nødvendig sausen med maisenna. Smak til med salt og pepper.
Pisk inn smør (monter) rett før servering.
Server med for eksempel kokte mandelpoteter.
Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr
Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her
Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva
Les om det fantastiske reinkjøttet her
Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene
Her finner du deilige retter med vilt
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
86 POENG