Deviled eggs

Deviled eggs

Fremgangsmåte

  1. Ha de romtempererte eggene i en stor kjele sammen med nok vann til å dekke dem. Kok opp, og la eggene koke i 8 minutter. Ta tiden fra vannet koker. 
  2. Mens du venter på at eggene skal koke fyll en stor bolle med iskaldt vann, ha gjerne i isbiter om du har noen på lur. Når eggene er ferdig kokt, overfør de til det iskalde vannet og la stå i 10 minutter. 
  3. Mens eggene avkjøles rør sammen majones, smør, sennep, havsalt, pepper, paprika og tobasco i en bolle.
  4. Når eggene er ferdig avkjølt, del dem i to på langs, plaser eggehvitene på et serveringsfat, og ta forsiktig ut eggeplommen.
  5. Tilsett plommene i majonesblandingen, og mos med en gaffel, før du kjører blandingen sammen med en stavmikser. Blandingen kommer til å være ganske tykk.
  6. Smak til med sennep, tabasco, salt og pepper, før du tilsetter kokende vann til blandingen får en konsistens som lar seg sprøyte ut av en sprøytepose. 
  7. Overfør blandingen til en sprøytepose med en stjerneformet sprøytetipp. Pass på at blandingen er tettpakket mot bunnen av spøyteposen, og at det ikke er noen luftlommer.
  8. Sprøyt blandingen tilbake i eggehvittene i små rosetter. Om du ikke sprøyteposer, kan du bruke to teskjeer til å forme små kuler som du legge i eggehvittene. Strø med finhakket gressløk og paprikapulver og server.

Tips:
Bruk egg som nærmer seg best-før datoen da disse er lettere å skrelle enn ferske egg. For å få eggeplommen mest mulig sentrert er det lurt å ta eggene ut av kjøleskapet kvelden før, og la dem ligge sidelengs i en skål i romtemperatur til de skal kokes. For å få eggeblandingen tettpakket i sprøyteposen, dra sprøyteposen langs kanten av kjøkkenbenken. 

Her finner du flere småretter til koldtbordet

Har du lyst til å lage en omelett finner du mange forslag her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Skotske egg

Skotske egg

Fremgangsmåte

  1. Kok egg til smilende. Det tar seks minutter. Avkjøl og skrell. Du kan godt bruke kokte egg fra dagen før.
  2. Bland pølse, skinke, pepper, griljermel og urter i en bolle. Form fire boller som du presser flate.
  3. Ha hvetemel på en skål. Rull hvert egg i melet, knips av det overflødige, legg egget på kjøttmassen og klem den jevnt og fast rundt egget.  
  4. Pisk det femte egget lett. Ha det i en skål. Ha hvetemel og griljermel i hver sin skål. Rull eggpakken først i mel, dernest i egg og så til slutt i griljermelet.  
  5. Varm opp olje til 160 grader i en kjele. Test med en liten brødbit. Oljen er varm nok når den blir gyllen i løpet av 10 sekunder.
  6. Legg eggene to og to av gangen oppi olje. Hvis du skal steke fire av gangen trenger du mer olje og større kjele. Etter 8-10 minutter er de gylne og gjennomstekte.
  7. Ta opp av oljen og la dryppe av seg på et kjøkkenpapir. Hold varm mens du steker resten.

Server med salat og Worcestershiresauce.

Her finner du flere småretter til koldtbordet

Se alt det god du kan bruke egg til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Server skreien med skikkelige påskearomaer
Dagens rett
Skrei med spinat og appelsinsaus

Server skreien med skikkelige påskearomaer

Det er appelsinsmaken som sørger for det, men denne vrien fungerer også når det ikke er påske.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp
+
Godbiter i pollisten

Herlige påskeviner – uansett værforhold - og veldig gode kjøp

Med disse to i feriebagasjen er du godt forberedt. De finnes dessuten på svært mange pol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også
Dagens rett

Ute hele dagen? Dette kommer til å gå ned på høykant - raskt å lage er det også

Reinskav er nær sagt alltid å finne i selv den minste butikkens frysedisk. Derfor er det en selvfølgelig ingrediens i påskemenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her