Deviled eggs

Deviled eggs

Fremgangsmåte

  1. Ha de romtempererte eggene i en stor kjele sammen med nok vann til å dekke dem. Kok opp, og la eggene koke i 8 minutter. Ta tiden fra vannet koker. 
  2. Mens du venter på at eggene skal koke fyll en stor bolle med iskaldt vann, ha gjerne i isbiter om du har noen på lur. Når eggene er ferdig kokt, overfør de til det iskalde vannet og la stå i 10 minutter. 
  3. Mens eggene avkjøles rør sammen majones, smør, sennep, havsalt, pepper, paprika og tobasco i en bolle.
  4. Når eggene er ferdig avkjølt, del dem i to på langs, plaser eggehvitene på et serveringsfat, og ta forsiktig ut eggeplommen.
  5. Tilsett plommene i majonesblandingen, og mos med en gaffel, før du kjører blandingen sammen med en stavmikser. Blandingen kommer til å være ganske tykk.
  6. Smak til med sennep, tabasco, salt og pepper, før du tilsetter kokende vann til blandingen får en konsistens som lar seg sprøyte ut av en sprøytepose. 
  7. Overfør blandingen til en sprøytepose med en stjerneformet sprøytetipp. Pass på at blandingen er tettpakket mot bunnen av spøyteposen, og at det ikke er noen luftlommer.
  8. Sprøyt blandingen tilbake i eggehvittene i små rosetter. Om du ikke sprøyteposer, kan du bruke to teskjeer til å forme små kuler som du legge i eggehvittene. Strø med finhakket gressløk og paprikapulver og server.

Tips:
Bruk egg som nærmer seg best-før datoen da disse er lettere å skrelle enn ferske egg. For å få eggeplommen mest mulig sentrert er det lurt å ta eggene ut av kjøleskapet kvelden før, og la dem ligge sidelengs i en skål i romtemperatur til de skal kokes. For å få eggeblandingen tettpakket i sprøyteposen, dra sprøyteposen langs kanten av kjøkkenbenken. 

Her finner du flere småretter til koldtbordet

Har du lyst til å lage en omelett finner du mange forslag her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Skotske egg

Skotske egg

Fremgangsmåte

  1. Kok egg til smilende. Det tar seks minutter. Avkjøl og skrell. Du kan godt bruke kokte egg fra dagen før.
  2. Bland pølse, skinke, pepper, griljermel og urter i en bolle. Form fire boller som du presser flate.
  3. Ha hvetemel på en skål. Rull hvert egg i melet, knips av det overflødige, legg egget på kjøttmassen og klem den jevnt og fast rundt egget.  
  4. Pisk det femte egget lett. Ha det i en skål. Ha hvetemel og griljermel i hver sin skål. Rull eggpakken først i mel, dernest i egg og så til slutt i griljermelet.  
  5. Varm opp olje til 160 grader i en kjele. Test med en liten brødbit. Oljen er varm nok når den blir gyllen i løpet av 10 sekunder.
  6. Legg eggene to og to av gangen oppi olje. Hvis du skal steke fire av gangen trenger du mer olje og større kjele. Etter 8-10 minutter er de gylne og gjennomstekte.
  7. Ta opp av oljen og la dryppe av seg på et kjøkkenpapir. Hold varm mens du steker resten.

Server med salat og Worcestershiresauce.

Her finner du flere småretter til koldtbordet

Se alt det god du kan bruke egg til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy
Ukens drink

Lag multekremen som på cocktailbaren Poppy

Den er selvsagt forbeholdt de voksne, men ikke bare de som lengter etter multekrem året rundt. For denne er en virkelig schläger .

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til
Guide
Oppskrifter med pinnekjøtt

Se så mye du kan bruke pinnekjøtt til

Pinnekjøtt er julemat nummer en for mange, men godsakene bør ikke forbeholdes julaften. Her får du inspirasjon til  utvide din pinnekjøttmeny - og ikke minst utnytte restene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav
Dagens rett

Denne parfaiten lager du enkelt av reinsdyrskav

Den passer perfekt så vel til julelunsjen som til forrett i hele juleferien. Så lag en stor porsjon.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen
Dagens rett

Før vi kaster oss over julematen for godt, prøv denne asiatiske vrien til fredagskosen

Svinekjøtt med nøttesaus er både smakfull, krydret og lett å få til. Du blir ikke skuffet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite
Dagens rett

Valgets kval: Gravet kveitecarpaccio eller stekt kveite

Begge deler er like godt, men smaker altså veldig forskjellig - og med ulike bruksområder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her