Guide
Oppskrifter til 17. mai
Foto: (wmaster890)
Vegetarsnacks må med
13 Mai 2024 - 13:35
- 1. Slipp fantasien løs, men sats også på klassikere
- 2. En varm og vårlig suppe er en god start
- 3. Disse eggene blir favoritter
- 4. Pølsesnacks er alltid populært
- 5. Vegetarsnacks må med
- 6. Ethvert koldtbord må ha roastbiff
- 7. Gravet eller syltet laks er også obligatorisk
- 8. Gravet kjøtt må prøves
- 9. Kyllingleverpate er lett å lage
- 10. Grillspyd får bein å gå på
- 11. Disse salatene gir god smak og er mettende
Frityrstekte løkringer
Fremgangsmåte
- Skrell og del løken i skiver. Tykkelsen bestemmer du selv. Tykkere ringer gir med tyggemotstand. Tynnere ringer gir et mer delikat resultat.
- Hell over melk og la stå i noen minutter.
- Varm opp oljen i en kjele som tar 2,5 liter til 175 grader. Hvis du bruker en større kjele må du ha mer olje.
- Bland hvetemel, salt og pepper. Ta opp løkringene, rist av overflødig melk og dypp i melblandingen. Pass på at melet dekker godt, men rist av overflødig mel.
- Frityrstek noen av gangen i 1-3 minutter avhengig av tykkelse på løkskivene eller til de er pent gylne. Legg på tørkepapir.
Dryss over fingersalt. Server med hjemmelaget ketchup eller aioli.
Her finner du flere småretter til koldtbordet
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
Daddel og gorgonzola snack
Fremgangsmåte
- Skjær osten i trekanter.
- Del dadlene i to på langs.
- Kjør mandler, fiken og marsala i en blender og smak til med kanel.
- Fyll dadlene med blandingen og topp med en ostebit.
Sett til avkjøling før servering.
Tips:
Valnøtter (grovhakkete) kan erstatte mandler.
Her finner du flere småretter til koldtbordet
Drikke som passer til denne oppskriften
-
93 POENG
-
92 POENG
-
84 POENG
Het feta
Fremgangsmåte
- Fylte chilifrukter er en perfekt forrett eller en liten smårett. De beste typene til dette formålet er Hungarian Hot Wax, Aji Blanco Cristal, Hot Banana eller Jamaican Bell.
- Del fruktene uten å ta bort skallet. Fjern frø og mellomvegger.
- Fres bacon, løk og selleri i olje. Tilsett osten, krydderene og de hakkete rekene og bland godt.
- Press massen ned i chilihalvdelene. Gratiner i ovnen ved 225 grader i 15 minutter.
Servér sammen med ris som en smårett.
Denne retten kan også med fordel serveres som tilbehør til en god kjøttmiddag.
Les mer om chili på denne siden
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 214.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Ristede kikerter er snacks
Fremgangsmåte
- Skyll kikertene i et dørslag. La dryppe godt av seg og tørk deretter godt med kjøkkenpapir.
- Bytt til nytt papir og la ligge på kjøkkenbenken minst en time for å tørke ekstra godt.
- Ha alle krydrene, sitronsaften og olivenoljen i en bolle. Bland godt og tilsett kikertene.
- Sørg for at de er godt dekket av blandingen og ha over i en ovnspanne dekket med bakepapir.
- Sett inn i ovnen ved 180 grader og la stå i ca. 15 minutter til gylne og sprø.
Tips:
Rester oppbevares i en tett boks. Ristede kikerter er en veldig god umamiskapende ingrediens til vegetarretter.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
- 1. Slipp fantasien løs, men sats også på klassikere
- 2. En varm og vårlig suppe er en god start
- 3. Disse eggene blir favoritter
- 4. Pølsesnacks er alltid populært
- 5. Vegetarsnacks må med
- 6. Ethvert koldtbord må ha roastbiff
- 7. Gravet eller syltet laks er også obligatorisk
- 8. Gravet kjøtt må prøves
- 9. Kyllingleverpate er lett å lage
- 10. Grillspyd får bein å gå på
- 11. Disse salatene gir god smak og er mettende
Forsiden akkurat nå