Panzanella

Panzanella

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på grillfunksjon eller på 300 grader.

  1. Del paprikaene i to og legg med skinnsiden opp på et stekebrett. Når skinnet har fått svarte flekker, tar du dem ut og pakker dem inn i matpapir og et kjøkkenhåndkle.
  2. La avkjøle. Deretter fjernes skallet lett og paprikaen skjæres i strimler.
  3. Vask tomatene i vend dem olivenolje. Legg dem i en ildfast form sammen med hvitløksfedd skåret i tynne skiver. La stå i ca 15 minutter ved 220 grader. 
  4. Del opp brødet i biter a 2x2 cm. Legg på et bakebrett og sett i ovnen i 5 minutter.  
  5. Skjær løken i tynne skiver. Bland med finhakkete ansjosfileter, kapers, olivenolje og rødvinseddik. 
  6. Ha brødterningene i en bolle sammen med tomatene og paprikastrimlene.
  7. Ha i finhakker basilikum. Bland godt og hell oljedressingen over.
  8. Bland godt nok en gang og smak til med salt, pepper, evt mer olje og eddik. Ha i svarte oliven.
  9. La gjerne stå i 15-30 minutter for å trekke. 

Tips:
Du kan godt tilsette agurk i terninger, hvite bønner og/eller revet pecorino.

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Her finner du flere fristende salater

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Skalldyrsalat med byggris

Skalldyrsalat med byggris

Fremgangsmåte

  1. Kok byggris etter anvisning på pakken, ca. 12 minutter. Ha i en skål og avkjøl.
  2. Når bygggrynene er kalde, vend inn søt chilisaus og saften av en halv lime.
  3. Vask ruccolasalat, skrell og kutt avokado i båter og agurk i terninger.
  4. Bland alle ingrediensene sammen med byggrisen. Smak til med salt og pepper. 
  5. Rens reker og bland dem inn i salaten. Pynt med frisk koriander.

Tips:
Om du velger kokte blåskjell eller rå kamskjell i skiver, holder det med 200 gram. 

Se alt du kan lage med byggris

Flere deilige salater finner du her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Klassisk cæsarsalat

Klassisk cæsarsalat

Fremgangsmåte

  1. Varm ovnen til 190°C.
  2. Vend brødbitene i olivenolje i en liten bolle til hver eneste bit er dekket i olje. Smak til med salt og pepper.
  3. Stek brødbitene til de er gylne, ca 10-15 minutter. Vend brødbitene i blant slik at de stekes jevnt. 
  4. Finhakk ansjosfillet og hvitløksfedd, og mos det sammen til en mos ved bruk av siden av kniven.
  5. Skrap mosen i en bolle sammen med eggeplommene, dijonsennep og sitronsaft. Visp massen sammen før du tilsetter olivenolje litt etter litt til dressingen er tykk og glinsende.
  6. Rør inn parmesan før du smaker med salt og pepper. 
  7. Riv salaten i relativt store biter før du vender den i dressingen.

Server straks med varme krutonger og høvlet parmesanflak. 

Her finner du flere oppskrifter på cæsarsalat

Her finner du flere fristende salater

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Waldorfsalat med bygg

Waldorfsalat med bygg

Fremgangsmåte

  1. Eplekokt byggryn:
    Legg byggrynene i en skål og dekk med vann, la stå natten over.
  2. Sil av vannet og ha byggrynet over i en kasserolle. Hell over eplejuice og kok opp under omrøring. La småkoke til grøtkonsistens og avkjøl.
  3. Waldorfsalat:
    Press saften av en sitron i en skål og bland med vannet.
  4. Skjær epler i små terninger og ha de fortløpende over i sitronvannet for å unngå at de blir brune.
  5. Skjær ananasen og druene i like store biter som eplene og ha over i en stor bolle.
  6. Pisk fløten sammen med sukkeret til den er lett og luftig. Pisk så majonesen forsiktig inn i kremen.
  7. Hell av vannet fra eplene og bland eplebitene sammen med ananasen og druene. Tilsett eplekokt bygg, hasselnøtter og bland sammen.
  8. Hell over den piskede kremen med majones og bland forsiktig.
  9. Tips:
    Du kan gjerne lage eplekokte byggryn en dag i forveien og oppbevare kjølig frem til bruk.           

Tips:
Waldorfsalaten blir enda bedre om den får stå noen timer i kjøleskapet før servering.

Her finner du mange retter som passer utmerket på koldtbordet

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Brodogkorn.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris
+
Ukens vin

10 år gammel spansk superstjerne til godt under halv pris

Her har du valget mellom en gammel kjenning i ekstra god form til 159,90 eller en ny vin som egentlig skulle hatt en annen etikett, og dermed koster godt under halv pris.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple
Ukens drink

Slik lager du margarita - vanlig eller frozen - og med smak av granateple

Den fungerer også som en forsiktig start på julebordsesongen. For en ekstra norsk vri kan du velge tyttebær i stedet for granateple.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig
Ukens kake
Saftig krydderkake med tyttebær i langpanne

Slik baker du en ekstra holdbar kake - og bruker opp tyttebær fra fryseren samtidig

Surmelk i deigen gir ekstra holdbarhet og saftighet - samtidig som tyttebærene og krydderet setter en ekstra spiss på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sensasjonell førsteplass til Himkok

I kåringen Topp500Bars kommer Himkok som nummer én. Det betyr at det er denne baren som nå er på hele verdens lepper.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Beste kjøp er en bordeaux i magnum
+
Tester

Beste kjøp er en bordeaux i magnum

Novembernyhetene i basisutvalget - altså vin med fast hylleplass - har få riktig gode kjøp. De beste er viner over 400-500 kroner. Men det finnes noen unntak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming
Dagens rett

Reinskav på pizzaen oppleves både eksotisk og skaper stor steming

Reinskav er en av de aller beste råvarene i norsk dagligvarehandel - fordi den huker av for alle krav om bærekraft og smak. Prøv denne vrien og du blir hekta.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her
+
Godbiter i pollisten

Det er sjelden denne vinstilen er så deilig som her

Chinon og cabernet franc kan nemlig være både saftig og leskende og samtidig ha god struktur.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her