Oppskrifter til 17. mai
Disse salatene gir god smak og er mettende
- 1. Slipp fantasien løs, men sats også på klassikere
- 2. En varm og vårlig suppe er en god start
- 3. Disse eggene blir favoritter
- 4. Pølsesnacks er alltid populært
- 5. Vegetarsnacks må med
- 6. Ethvert koldtbord må ha roastbiff
- 7. Gravet eller syltet laks er også obligatorisk
- 8. Gravet kjøtt må prøves
- 9. Kyllingleverpate er lett å lage
- 10. Grillspyd får bein å gå på
- 11. Disse salatene gir god smak og er mettende
Panzanella
Fremgangsmåte
Sett stekeovnen på grillfunksjon eller på 300 grader.
- Del paprikaene i to og legg med skinnsiden opp på et stekebrett. Når skinnet har fått svarte flekker, tar du dem ut og pakker dem inn i matpapir og et kjøkkenhåndkle.
- La avkjøle. Deretter fjernes skallet lett og paprikaen skjæres i strimler.
- Vask tomatene i vend dem olivenolje. Legg dem i en ildfast form sammen med hvitløksfedd skåret i tynne skiver. La stå i ca 15 minutter ved 220 grader.
- Del opp brødet i biter a 2x2 cm. Legg på et bakebrett og sett i ovnen i 5 minutter.
- Skjær løken i tynne skiver. Bland med finhakkete ansjosfileter, kapers, olivenolje og rødvinseddik.
- Ha brødterningene i en bolle sammen med tomatene og paprikastrimlene.
- Ha i finhakker basilikum. Bland godt og hell oljedressingen over.
- Bland godt nok en gang og smak til med salt, pepper, evt mer olje og eddik. Ha i svarte oliven.
- La gjerne stå i 15-30 minutter for å trekke.
Tips:
Du kan godt tilsette agurk i terninger, hvite bønner og/eller revet pecorino.
Se alt du kan bruke gammelt brød til
Her finner du flere fristende salater
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Skalldyrsalat med byggris
Fremgangsmåte
- Kok byggris etter anvisning på pakken, ca. 12 minutter. Ha i en skål og avkjøl.
- Når bygggrynene er kalde, vend inn søt chilisaus og saften av en halv lime.
- Vask ruccolasalat, skrell og kutt avokado i båter og agurk i terninger.
- Bland alle ingrediensene sammen med byggrisen. Smak til med salt og pepper.
- Rens reker og bland dem inn i salaten. Pynt med frisk koriander.
Tips:
Om du velger kokte blåskjell eller rå kamskjell i skiver, holder det med 200 gram.
Se alt du kan lage med byggris
Flere deilige salater finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
ØsterrikeVolum: 0.75 l Pris: 320.00 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 245.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
83 POENG
Klassisk cæsarsalat
Fremgangsmåte
- Varm ovnen til 190°C.
- Vend brødbitene i olivenolje i en liten bolle til hver eneste bit er dekket i olje. Smak til med salt og pepper.
- Stek brødbitene til de er gylne, ca 10-15 minutter. Vend brødbitene i blant slik at de stekes jevnt.
- Finhakk ansjosfillet og hvitløksfedd, og mos det sammen til en mos ved bruk av siden av kniven.
- Skrap mosen i en bolle sammen med eggeplommene, dijonsennep og sitronsaft. Visp massen sammen før du tilsetter olivenolje litt etter litt til dressingen er tykk og glinsende.
- Rør inn parmesan før du smaker med salt og pepper.
- Riv salaten i relativt store biter før du vender den i dressingen.
Server straks med varme krutonger og høvlet parmesanflak.
Her finner du flere oppskrifter på cæsarsalat
Her finner du flere fristende salater
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 303.00 kr Basisutvalget89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Waldorfsalat med bygg
Fremgangsmåte
- Eplekokt byggryn:
Legg byggrynene i en skål og dekk med vann, la stå natten over. - Sil av vannet og ha byggrynet over i en kasserolle. Hell over eplejuice og kok opp under omrøring. La småkoke til grøtkonsistens og avkjøl.
- Waldorfsalat:
Press saften av en sitron i en skål og bland med vannet. - Skjær epler i små terninger og ha de fortløpende over i sitronvannet for å unngå at de blir brune.
- Skjær ananasen og druene i like store biter som eplene og ha over i en stor bolle.
- Pisk fløten sammen med sukkeret til den er lett og luftig. Pisk så majonesen forsiktig inn i kremen.
- Hell av vannet fra eplene og bland eplebitene sammen med ananasen og druene. Tilsett eplekokt bygg, hasselnøtter og bland sammen.
- Hell over den piskede kremen med majones og bland forsiktig.
- Tips:
Du kan gjerne lage eplekokte byggryn en dag i forveien og oppbevare kjølig frem til bruk.
Tips:
Waldorfsalaten blir enda bedre om den får stå noen timer i kjøleskapet før servering.
Her finner du mange retter som passer utmerket på koldtbordet
Drikke som passer til denne oppskriften
- 1. Slipp fantasien løs, men sats også på klassikere
- 2. En varm og vårlig suppe er en god start
- 3. Disse eggene blir favoritter
- 4. Pølsesnacks er alltid populært
- 5. Vegetarsnacks må med
- 6. Ethvert koldtbord må ha roastbiff
- 7. Gravet eller syltet laks er også obligatorisk
- 8. Gravet kjøtt må prøves
- 9. Kyllingleverpate er lett å lage
- 10. Grillspyd får bein å gå på
- 11. Disse salatene gir god smak og er mettende