Guide
Oppskrifter til 17. mai
Foto: (wmaster890)
Pølsesnacks er alltid populært
13 Mai 2024 - 13:35
- 1. Slipp fantasien løs, men sats også på klassikere
- 2. En varm og vårlig suppe er en god start
- 3. Disse eggene blir favoritter
- 4. Pølsesnacks er alltid populært
- 5. Vegetarsnacks må med
- 6. Ethvert koldtbord må ha roastbiff
- 7. Gravet eller syltet laks er også obligatorisk
- 8. Gravet kjøtt må prøves
- 9. Kyllingleverpate er lett å lage
- 10. Grillspyd får bein å gå på
- 11. Disse salatene gir god smak og er mettende
Mini pølseruller
Fremgangsmåte
- Forvarm ovnen til 180ºC med varmlufts funksjon.
- Varm olivenoljen i en stakepanne på middels-lav varme. Tilsett løken, og stek førsiktig til de er gyllene, ca 20 minutter.
- Tilsett salvie, og stek i to minutter til. Spre blanding ut på et brett som du plaserer i fryseren til blandingen er avkjølt, ca 10 minutter.
- Mens du venter på at blandingen skal avkjøles, split opp pølsen og skvis ut pølsekjøttet i en stor bolle.
- Ha i brødsmuler, ferskrevet muskatnøtt salt, og løkblandingen. Miks blandingen godt sammen med rene hender, og sett til side.
- Legg butterdeigplatene på en melet overflate.
- Fordel pølseblandingen på hver av platene, bruk hendene til å forme en lang pølse på midten av hver.
- Bland sammen egg og melk i liten skål, og børst kantene av butterdeigen med eggeblandingen.
- Brett den ene enden over den andre, og forsegl med en gaffel.
- Børst utsiden av pølsene med eggeblandingen.
- Del hver av pølsene i 5 biter og stek i ovnen til de er gyllene, ca 25 minutter.
Server med fiken- og tomatchutney eller ketchup til de små
Mange oppskrifter med pølser finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Pølser med ramsløkaïoli
Fremgangsmåte
- Ramsløkaïoli:
Lag aïoli med romtempererte råvarer. Skyll ramsløk, tørk dem lett og del i mindre biter. - Kjør ramsløk sammen med olje og salt i en blender eller med stavmikser til en jevn masse.
- Visp sammen eggeplommer og sennep. Spe forsiktig med ramsløkoljen under konstant visping. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.
- Pølser:
Ha øl, løk og krydder i en ildfastform, eventuelt en éngangs aluminiumsform. - Varm ølbadet på grillen. Sett det deretter over i den indirekte varmesonen på grillen.
- Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker.
- Legg pølser på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter.
- Legg ferdiggrillede pølser over i ølbad og la dem trekke på lav temperatur. Smaken fra ølbadet vil sette seg i pølsene om de får godgjøre seg der en stund.
- Eple- og sellerisalat:
Kutt sellerirot og eple i små terninger. Bland terningene med olje, sitronsaft og -skall, smak til med salt og pepper.
Tips:
Server pølser i ølbad med eple- og sellerirotsalat og ramsløkaïoli.
Oppskriften holder til 8 om retten er del av et større måltid eller koldtbord.
Alle de gode pølseoppskriftene finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
82 POENG
- 1. Slipp fantasien løs, men sats også på klassikere
- 2. En varm og vårlig suppe er en god start
- 3. Disse eggene blir favoritter
- 4. Pølsesnacks er alltid populært
- 5. Vegetarsnacks må med
- 6. Ethvert koldtbord må ha roastbiff
- 7. Gravet eller syltet laks er også obligatorisk
- 8. Gravet kjøtt må prøves
- 9. Kyllingleverpate er lett å lage
- 10. Grillspyd får bein å gå på
- 11. Disse salatene gir god smak og er mettende
Forsiden akkurat nå