- Ramsløkaïoli:
Lag aïoli med romtempererte råvarer. Skyll ramsløk, tørk dem lett og del i mindre biter. - Kjør ramsløk sammen med olje og salt i en blender eller med stavmikser til en jevn masse.
- Visp sammen eggeplommer og sennep. Spe forsiktig med ramsløkoljen under konstant visping. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Blir aïolien for tykk, tilsett litt vann og rør godt.
- Pølser:
Ha øl, løk og krydder i en ildfastform, eventuelt en éngangs aluminiumsform. - Varm ølbadet på grillen. Sett det deretter over i den indirekte varmesonen på grillen.
- Skjær små skråsnitt på hver side av pølsene, da unngår du at de sprekker.
- Legg pølser på grillen og grill til de er pent gyllne rundt det hele, 2-3 minutter.
- Legg ferdiggrillede pølser over i ølbad og la dem trekke på lav temperatur. Smaken fra ølbadet vil sette seg i pølsene om de får godgjøre seg der en stund.
- Eple- og sellerisalat:
Kutt sellerirot og eple i små terninger. Bland terningene med olje, sitronsaft og -skall, smak til med salt og pepper.
Tips:
Server pølser i ølbad med eple- og sellerirotsalat og ramsløkaïoli.
Oppskriften holder til 8 om retten er del av et større måltid eller koldtbord.
Alle de gode pølseoppskriftene finner du her