Deviled eggs
Foto: rez-art

Deviled eggs

Deviled eggs eller fylte egg, er et perfekt tilskudd til et hvert koldtbord eller festlig anledning. Enkelt å lage, og enkelt å spise.

Fremgangsmåte

  1. Ha de romtempererte eggene i en stor kjele sammen med nok vann til å dekke dem. Kok opp, og la eggene koke i 8 minutter. Ta tiden fra vannet koker. 
  2. Mens du venter på at eggene skal koke fyll en stor bolle med iskaldt vann, ha gjerne i isbiter om du har noen på lur. Når eggene er ferdig kokt, overfør de til det iskalde vannet og la stå i 10 minutter. 
  3. Mens eggene avkjøles rør sammen majones, smør, sennep, havsalt, pepper, paprika og tobasco i en bolle.
  4. Når eggene er ferdig avkjølt, del dem i to på langs, plaser eggehvitene på et serveringsfat, og ta forsiktig ut eggeplommen.
  5. Tilsett plommene i majonesblandingen, og mos med en gaffel, før du kjører blandingen sammen med en stavmikser. Blandingen kommer til å være ganske tykk.
  6. Smak til med sennep, tabasco, salt og pepper, før du tilsetter kokende vann til blandingen får en konsistens som lar seg sprøyte ut av en sprøytepose. 
  7. Overfør blandingen til en sprøytepose med en stjerneformet sprøytetipp. Pass på at blandingen er tettpakket mot bunnen av spøyteposen, og at det ikke er noen luftlommer.
  8. Sprøyt blandingen tilbake i eggehvittene i små rosetter. Om du ikke sprøyteposer, kan du bruke to teskjeer til å forme små kuler som du legge i eggehvittene. Strø med finhakket gressløk og paprikapulver og server.

Tips:
Bruk egg som nærmer seg best-før datoen da disse er lettere å skrelle enn ferske egg. For å få eggeplommen mest mulig sentrert er det lurt å ta eggene ut av kjøleskapet kvelden før, og la dem ligge sidelengs i en skål i romtemperatur til de skal kokes. For å få eggeblandingen tettpakket i sprøyteposen, dra sprøyteposen langs kanten av kjøkkenbenken. 

Her finner du flere småretter til koldtbordet

Har du lyst til å lage en omelett finner du mange forslag her

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange
Ukens kake
Banan- og pekankake

Med denne oppskriften bruker du opp overmodne bananer samtidig som det blir kake til mange

Langpanner er perfekt om det er mange som skal smake, og her får du en vri som dessuten er veldig holdbar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells
+
Godbiter i pollisten

Herlig californisk pinot noir klar til å ta med til fjells

Om du ikke skal på fjellet denne uka, gjør den også nytten til helgekosen, med og uten mat. Og få med sjelden amerikansk vinhistorie på kjøpet. For denne produsenten er ikke som andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste barbaresco-kjøp
+
Godbiter i pollisten

Beste barbaresco-kjøp

Barbaresco tar etter Barolos galopperende priser, men noen holder igjen, som disse. Som derfor er de beste kjøpene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat
Matkurs og vinkurs
Sidersmaking+småretter i Oslo

En unik mulighet til å smake hvor fantastisk sider er til mat

Sider fra Hardanger og delikate småretter fra ASIA Aker Brygge, kan det bli bedre? Dette er en etterspurt smaking, så vær tidlig ute med påmeldingen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos
+
Ukens vin

I basisutvalget finner du en perle til vinterferiens vinkos

Det er altså ikke bare den gode prisen som skaper glede. Dette er dessuten en vaskeekte fjellvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her