- Ha de romtempererte eggene i en stor kjele sammen med nok vann til å dekke dem. Kok opp, og la eggene koke i 8 minutter. Ta tiden fra vannet koker.
- Mens du venter på at eggene skal koke fyll en stor bolle med iskaldt vann, ha gjerne i isbiter om du har noen på lur. Når eggene er ferdig kokt, overfør de til det iskalde vannet og la stå i 10 minutter.
- Mens eggene avkjøles rør sammen majones, smør, sennep, havsalt, pepper, paprika og tobasco i en bolle.
- Når eggene er ferdig avkjølt, del dem i to på langs, plaser eggehvitene på et serveringsfat, og ta forsiktig ut eggeplommen.
- Tilsett plommene i majonesblandingen, og mos med en gaffel, før du kjører blandingen sammen med en stavmikser. Blandingen kommer til å være ganske tykk.
- Smak til med sennep, tabasco, salt og pepper, før du tilsetter kokende vann til blandingen får en konsistens som lar seg sprøyte ut av en sprøytepose.
- Overfør blandingen til en sprøytepose med en stjerneformet sprøytetipp. Pass på at blandingen er tettpakket mot bunnen av spøyteposen, og at det ikke er noen luftlommer.
- Sprøyt blandingen tilbake i eggehvittene i små rosetter. Om du ikke sprøyteposer, kan du bruke to teskjeer til å forme små kuler som du legge i eggehvittene. Strø med finhakket gressløk og paprikapulver og server.
Tips:
Bruk egg som nærmer seg best-før datoen da disse er lettere å skrelle enn ferske egg. For å få eggeplommen mest mulig sentrert er det lurt å ta eggene ut av kjøleskapet kvelden før, og la dem ligge sidelengs i en skål i romtemperatur til de skal kokes. For å få eggeblandingen tettpakket i sprøyteposen, dra sprøyteposen langs kanten av kjøkkenbenken.
Her finner du flere småretter til koldtbordet
Har du lyst til å lage en omelett finner du mange forslag her