- Kok egg til smilende. Det tar seks minutter. Avkjøl og skrell. Du kan godt bruke kokte egg fra dagen før.
- Bland pølse, skinke, pepper, griljermel og urter i en bolle. Form fire boller som du presser flate.
- Ha hvetemel på en skål. Rull hvert egg i melet, knips av det overflødige, legg egget på kjøttmassen og klem den jevnt og fast rundt egget.
- Pisk det femte egget lett. Ha det i en skål. Ha hvetemel og griljermel i hver sin skål. Rull eggpakken først i mel, dernest i egg og så til slutt i griljermelet.
- Varm opp olje til 160 grader i en kjele. Test med en liten brødbit. Oljen er varm nok når den blir gyllen i løpet av 10 sekunder.
- Legg eggene to og to av gangen oppi olje. Hvis du skal steke fire av gangen trenger du mer olje og større kjele. Etter 8-10 minutter er de gylne og gjennomstekte.
- Ta opp av oljen og la dryppe av seg på et kjøkkenpapir. Hold varm mens du steker resten.
Server med salat og Worcestershiresauce.
Her finner du flere småretter til koldtbordet
Se alt det god du kan bruke egg til