- Eplekokt byggryn:
Legg byggrynene i en skål og dekk med vann, la stå natten over. - Sil av vannet og ha byggrynet over i en kasserolle. Hell over eplejuice og kok opp under omrøring. La småkoke til grøtkonsistens og avkjøl.
- Waldorfsalat:
Press saften av en sitron i en skål og bland med vannet. - Skjær epler i små terninger og ha de fortløpende over i sitronvannet for å unngå at de blir brune.
- Skjær ananasen og druene i like store biter som eplene og ha over i en stor bolle.
- Pisk fløten sammen med sukkeret til den er lett og luftig. Pisk så majonesen forsiktig inn i kremen.
- Hell av vannet fra eplene og bland eplebitene sammen med ananasen og druene. Tilsett eplekokt bygg, hasselnøtter og bland sammen.
- Hell over den piskede kremen med majones og bland forsiktig.
- Tips:
Du kan gjerne lage eplekokte byggryn en dag i forveien og oppbevare kjølig frem til bruk.
Tips:
Waldorfsalaten blir enda bedre om den får stå noen timer i kjøleskapet før servering.
Her finner du mange retter som passer utmerket på koldtbordet