På annenplass kom Rune Pal, Restaurant Solsiden , og tredjemann er fjorårets Norgesmester Thomas Haug, Restaurant Bagatelle. I alt 24 kandidater slåss om tittelen og premien som er tur til og deltakelse i østers-VM i Irland kommende september. Selvsagt sponset av SAS. Fra og med i år var NM i østersåpning et offisielt mesterskap. Dessuten følges de samme reglene som blant annet i VM selv om juryen i år besluttet at det i finalen skulle være 20 og ikke 30 østers. Derfor er det ikke lett å vurdere norgesrekorden mot verdensrekorden som er 30 østers på 100 sekunder. Men det er ikke bare hurtighet som ble premiert. De åpnede østersene skal ikke være ødelagte av skjellrester og tilgriset av blod. Det siste høres kanskje kuriøst ut, men faktum er at østersåpning i høyt tempo er en blodig aktivitet. Deltakerne var derfor godt rustet med plastrede fingre og håndflater, brynjehansker, og mer kreative vrier som avklipte gummi- og hagehansker. De åpnede østersene skal dessuten anrettes pent etter åpning. Eventuelle feilskjær gir tilleggssekunder. Den nådeløse jury bestod i år av Eyvind Hellstrøm, Bagatelle, Bent Stiansen, Statholdergaarden, Lucien Mares, Le Canard, Lars Barmen, Lipp og Kjell-Arne Jonssæter, Acqua. Det er fjerde gang at NM i østersåpning gikk av stabelen. Restaurant Solsiden, som ligger på Akershusstranda i Oslo, er blitt fast tilholdssted for konkurransen som følges av 3-400 ansatte i restaurantbransjen. Samarbeidspartnere for NM''et er foruten Solsiden og SAS, også vin- og brennevinsdistributøren Vectura, østersleverandørene Sea Life/Naustvik, T. Storm & Sønner med Bollinger Spéciale Cuvée, en utmerket champagne til østers, og Apéritif.
20 østers på 76 sekunder
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Les hele sakenArtikler detail - section 11
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett
Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Dagens rett 2
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.
Les hele sakenArtikler detail - section 11 Ukens vin
Campanias hemmelige spekeskinke
I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.
Les hele sakenEvents
Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 2
Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 3
Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
For i det siste har han tatt steget videre.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 4
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 5
Glad i musserende vin? Smak forskjellene og finn din favoritt!
Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på musserende viner? Denne ettermiddagen får du muligheten til å smake på både champagne, prosecco, cava, franciacorta, pet nat og crémant. En perfekt vinsmaking for vennegjengen!
Les hele sakenForsiden akkurat nå - 6
Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.
Les hele saken