Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 27 Mai 2004 - 12:16

    Test av viner fra Roussillon

    Det er først og fremst de søte røde vinene fra Roussillon som tiltrekker seg oppmerksomheten. Og de 12 banyulsene og mauryene i denne testen skuffer heller ikke. Men de åtte røde demonstrerer også høy kvalitet.
    27. Mai 2004
  • 27 Mai 2004 - 01:00

    Imponerende rød sødme

    Det er først og fremst de søte røde vinene fra Roussillon som tiltrekker seg oppmerksomheten. Og de 12 banyulsene og mauryene i denne testen skuffer heller ikke. Komplekse viner som fortjener en plass i vinkartets dessertvinavdeling.
    27. Mai 2004
  • 26 Mai 2004 - 13:21

    Redlight Beer - 80 prosent mindre sukker

    Redlight Beer ble denne måneden verdenslansert i Norge, og er Europas første Super Premium øl, en betegnelse på øl med vesentlig redusert sukkermengde. Hele 80 prosent mindre sukker enn tradisjonell norsk øl er fasit for dette ølet.
    26. Mai 2004
  • 26 Mai 2004 - 01:00

    Bolognese

    Spagettiretter er som regel enkle å tilberede, og det samtidig som smaken selvsagt er ivaretatt. Det gjelder bare å benytte gode råvarer her som i all annen mattilberedning. Til denne retten synes vi også at en argentinsk bonarda passer som dagens rødvins
    26. Mai 2004
  • 26 Mai 2004 - 01:00

    Italiensk supervinmaker til Banfi

    Den italienske vinmakeren Riccardo Cotarella er ansatt som konsulent hos den kjente vinprodusenten Banfi i Montalcino.
    26. Mai 2004
  • 25 Mai 2004 - 01:00

    Første Bordeaux Cru Classé med skrukork

    Den første Cru Classé fra Bordeaux med skrukork er nå klar for det Europeiske markedet.
    25. Mai 2004
  • 24 Mai 2004 - 16:00

    Karakteren finnes i terroiret

    Fra et område som teller fem ganger ti kilometer kommer verdens mest karakteristiske viner laget av den i utgangspunktet karakterløse druen chardonnay. Og årsaken er å finne i begrepet terroir.
    24. Mai 2004
  • 24 Mai 2004 - 01:00

    Gazpacho på piknik

    Med så mange varme maidager er det på tide å bevege seg ut. For med kald suppe i termosen og masse godt som tilbehør er pikniksuksessen garantert. Særlig hvis du tar med noe godt å drikke til. Da gjenstår bare å finne frem pleddet - dersom været i dag til
    24. Mai 2004
  • 24 Mai 2004 - 01:00

    Bernard Breuer død

    Bernard Breuer, en av Tysklands mest prominente og inflytelsesrike vinmakere, døde sist uke i en alder av 57 år.
    24. Mai 2004
  • 22 Mai 2004 - 01:00

    Whiskydetektiver på jakt etter falske varer

    I England applauderer whiskynyterne og reiser sine glass over nyheten om at det nå er utviklet en rask og enkel testmetode for å avsløre falsk whisky.
    22. Mai 2004
  • 21 Mai 2004 - 14:21

    Svenskenes favoritt er smultronpuff

    Denne uken serverer vi deg en nydelig svensk vodkadrink. Pontus in the Green House i Gamla Stan i Stockholm er stedet du får servert denne drinken. En av byens mest omtalte restauranter der du garantert ikke går lei atmosfæren. I luksusklassen, og med et
    21. Mai 2004
  • 21 Mai 2004 - 12:29

    Burgund - mat og vin i Oslo 9. juni: Middag med vinhuset Faiveley

    Nå skal du få mulighet til å smake det beste fra Burgund; en femretters meny der seks av Faiveleys store viner blir servert deg. Christophe Voisin fra vinhuset Faiveley skal på denne måten vise deg Burgunds fortreffelighet. Dette blir vårens desidert stør
    21. Mai 2004
  • 21 Mai 2004 - 12:01

    Ekte kaffekunst

    Einar Holthe på Kaffefuglen i Oslo lager ekte kaffekunst - og det er virkelig en kunst som krever pinlig nøyaktighet og stor grad av oppmerksomhet. Både når det gjelder råvarer og tilberedning.
    21. Mai 2004
  • 20 Mai 2004 - 01:00

    Grillede lammekoteletter

    Lammekoteletter er ypperlig mat på en fridag som denne. Og fin-fin mat å innvie grillsesongen med - dersom du ikke allerede har fyrt den opp noen ganger da. En deilig frisk dressing må selvsagt til, og oppskrift til dette samt to flotte vinforslag får du
    20. Mai 2004
  • 19 Mai 2004 - 01:00

    Mouton-Rothschild kjøper naboeiendom

    Baronesse Philippine de Rothschild har kjøpt Château La Fleur Milon, en Cru Bourgeois-klassifisert eiendom, beliggende mellom førstecru Mouton-Rothschild og femtecru Clerc Milon.
    19. Mai 2004
  • 18 Mai 2004 - 08:55

    En bar for alle

    Restauranthuset Det 11.bud i Oslo er en av stadig flere i restaurantbransjen som investerer i profesjonelle barløsninger. Driftsjef André Aubert innrømmer en viss skepsis til å begynne med, men erkjenner at de spennende barkonseptene i huset har tjent på
    18. Mai 2004
  • 18 Mai 2004 - 01:00

    En bar for alle

    Restauranthuset Det 11.bud i Oslo er en av stadig flere i restaurantbransjen som investerer i profesjonelle barløsninger. Driftsjef André Aubert innrømmer en viss skepsis til å begynne med, men erkjenner at de spennende barkonseptene i huset har tjent på
    18. Mai 2004
  • 14 Mai 2004 - 15:55

    Mat- og vinkurs 2. juni i Bergen - Italia rundt på 6 stetter og 3 tallerkener

    Vinlandet Italia er i skuddet som aldri før. Når du kombinerer vinen med den italienske kokekunsten, er lykken oppnådd. Bli med på en eventyrlig reise i gastronomiens tegn der du får ta del i Italias spennende mat- og vinhistorie. En treretters italiensk
    14. Mai 2004
  • 14 Mai 2004 - 09:25

    En drink så rød som i rødt i det norske flagget

    En blodrød drink skal for anledningen symbolisere hovedfargen i det norske flagget. Dette er en smakfull drink som er enkel å tilberede. Vodka er basis for denne drinken, men dersom du ønsker en annen drink på nasjonaldagen er det bare å søke i vår rikhol
    14. Mai 2004
  • 14 Mai 2004 - 01:00

    Jim Beam whiskey funnet i Pepsi-boks i Australia

    Ei åtte år gammel jente kjøpte en boks med Pepsi, bare for å oppdage at den inneholdt en ferdigdrink bestående av Jim Beam whiskey og Pepsi.
    14. Mai 2004
  • 13 Mai 2004 - 01:00

    Systembolaget taper marked

    Det svenske Systembolaget meddeler atter en gang om synkende salg. Et ikke uventet resultat etter at deres naboland har redusert skatter og avgifter, samt en tilpasning til det nylig utøkede EU.
    13. Mai 2004
  • 12 Mai 2004 - 10:16

    Nyt din asparges nå!

    Et forsommerlig deilig innslag i matveien er utvilsomt de stramme flotte bunter av asparges vi nå rimelig kan plukke fra butikkens grønnsakshyller. Men vent; hvorfor ikke la ditt neste prosjekt bli å selv dyrke asparges? Tips til dette samt oppskrifter me
    12. Mai 2004
  • 12 Mai 2004 - 09:43

    Fra beck til bock

    Det er flere som vil ha æren for å ha funnet opp bokkølet. En ting er likevel de fleste ølhunder enige om: det smaker godt. I tillegg er det sterkt, ølet er gjerne den sterkeste typen på bryggerienes repertoar.
    12. Mai 2004
  • 12 Mai 2004 - 01:00

    John Charles Brown død

    John Charles Brown, andre generasjon av australske Brown Brothers, døde denne uken, 89 år gammel. Han ble regnet som den australske vinindustriens far.
    12. Mai 2004
  • 11 Mai 2004 - 13:55

    Borgerlig matanarkist

    Danske Claus Christensen har en nesten fanatisk hang til opprinnelsen og at den store Escoffier fortsatt er veien, sannheten og livet. Gjennom en nærmest reaksjonær matvisjon har han gjort Gammel Mønt i København til et tempel for historiske  smaker
    11. Mai 2004