Redaksjonen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 24 Juni 2004 - 01:00

    Helstekt makrell

    Uansett hvordan været måtte være; i dag griller vi! Og det er makrell som skal på rista. En fransk hvitvin som passer til litt fetere fiskeslag er hva du kan kose deg med til maten. Dessuten skader det neppe å teste ut vinen mens du griller fisken he
    24. juni 2004
  • 23 Juni 2004 - 14:32

    Vinsmaking 23. august i Oslo - Smak frisk og deilig Chablis

    Når sommerferien er over skal du få være med oss på en smakfull vinkveld med Chablis i fokus. Og vi blir garantert ikke alene, for disse vinene har erfaringsmessig enorm interesse blant vinglade nordmenn. Hele åtte viner blir du servert denne augustkvelde
    23. juni 2004
  • 23 Juni 2004 - 08:02

    Hvitvin til fisk og skalldyr

    Hvilket vinfølge skal fisk og skalldyr ha? Et stadig tilbakevendende spørsmål. I denne artikkelen tar Apéritif for seg de grunnleggende prinsippene og gir deg en så grundig innføring at du etter å ha lest artikkelen fint står på egne ben ved poldisken.
    23. juni 2004
  • 23 Juni 2004 - 01:00

    Grillspyd av kalkun

    Kalkun er godt, også når den er grillet ute. En flott anledning er det jo også å benytte denne St. Hansaftenen til å lage noen deilige grillspyd som både store og små setter pris på. De store skal imidlertid også nyte en spansk rødvin i reserva-klassen.
    23. juni 2004
  • 23 Juni 2004 - 01:00

    Rioja får verdens dyreste hotell

    Det er hos vinprodusenten Marques de Riscal at verdens dyreste hotell nå bygges - meter for meter. Det er den lille byen Elciego med 900 innbyggere og kun én restaurant som får æren av å huse det fabelaktige hotellet.
    23. juni 2004
  • 22 Juni 2004 - 12:45

    Hele 18 000 oppskrifter til deg

    Nå har du tilgang til hele 18 000 oppskrifter på aperitif.no. Flere tusen av dem er med konkrete drikkeforslag. Vi introduserer også tre nye oppskriftsseksjoner. Internasjonale spesialiteter med 380 oppskrifter, henimot 100 oppskrifter for deg som har dia
    22. juni 2004
  • 22 Juni 2004 - 01:00

    Seierens frukter

    Noen ganger kan man vinne både heder og fornøyelse av å være god i restaurantbransjen. Vinkelner Pontus Dahlström fra Bagatelle dro på vinnerreise til Champagne Moët & Chandon sammen med Tina Jacobsen fra Engø Gård. Hvilke egenskaper bør du ha for å vinne
    22. juni 2004
  • 21 Juni 2004 - 14:58

    Dagens rett og Ukens vin på MMS

    Med Ukens vin som MMS får du med noen få tastetrykk på mobilen vite du hva du skal kjøpe hver uke samtidig som du også får vite en hel masse om vinen. Attpå til en uke før alle andre kan lese om den på nettet. Like enkelt er det å få Dagens rett på MMS me
    21. juni 2004
  • 21 Juni 2004 - 01:00

    Tim Wendelboe verdens beste barista

    Tim Wendelboe kom lørdag til finalen under Barista-VM i Trieste. Sammen med en rekke svært gode kandidater gikk han med hevet hode til en svært nervepirrende finale.
    21. juni 2004
  • 19 Juni 2004 - 01:00

    Kylling- eller svinefilet med Rosmarin- og soppsaus

    Både kylling og svin i filetform har svært lite fett, og relativt liten egensmak. Da passer det godt med en saus der smør og fløte, sammen med sopp og urter er med på å heve smaksbildet. At vinen vi har valgt ut til retten setter kronen på verket er opp t
    19. juni 2004
  • 18 Juni 2004 - 11:56

    Lag en skikkelig drømmedrink med vaniljeis

    Ukens drink er vel kanskje mer å regne som en dessert - i og med at det her er benyttet vaniljeis. Denne sommeren kan du la den gode gamle Baileys få en oppgradering - og du vil raskt oppdage en herlig vri på den tradisjonelle likøren.
    18. juni 2004
  • 18 Juni 2004 - 10:09

    Test av Chablis

    Apéritif har testet 64 ulike chabliser og sjelden har vi opplevd så mange gode chabliser på alle nivåer, hvilket i stor grad forklares av sterke årganger som 1999, 2000 og 2002 - samt 2003 som jo er det rundeste og mest atypiske chablisåret i manns minne.
    18. juni 2004
  • 17 Juni 2004 - 01:00

    1951 Grange solgt til rekordpris

    En enslig flaske av 1951 Grange Hermitage fra Penfolds' vinmaker, Max Schubert, sin kjeller, ble nylig solgt for en rekordpris pålydende AUS$50.000. Dette tilsvarer den svimlende sum av hele 237.800 norske kroner.
    17. juni 2004
  • 16 Juni 2004 - 01:00

    Vandaler tømte ut 15000 liter vin

    Hagafen Cellars i Napa Valley opplevde det mareritt ingen igjen bør erfare. I begynnelsen av juni klarte nemlig ukjente personer å tømme to tanker med høykvalitets kosher-vin til en verdi av omlag 1,5 millioner kroner.
    16. juni 2004
  • 15 Juni 2004 - 09:19

    To sikre vinnere

    Franskmenn er med rette stolte av sin vin. Italienerne er kjent over hele verden for sin pasta. Tyskerne for sine biler og Japan for sin teknologi. Er det noe vi nordmenn har grunn til virkelig å være stolte av, er det fisken vår. Skriv ut disse flotte op
    15. juni 2004
  • 15 Juni 2004 - 01:00

    2003 Bordeaux prisdoblet fra 2002

    Førstecru Bordeaux 2003 er nå bredt lansert, og prisene er som man kunne forvente. De aller fleste av slottene har lagt på 100 prosent på fjorårets pris.
    15. juni 2004
  • 14 Juni 2004 - 16:40

    Is og Smoothies

    Sommer og sol, ferie og slaraffenliv, - kan en tenke seg noe bedre? Og hvis en til og med har noe herlig kaldt å leske seg på når sola steker og temperaturen stiger, ja, da er livet bare herlig. Øv deg på noen kjølige drikker allerede nå.
    14. juni 2004
  • 14 Juni 2004 - 08:55

    Skjellsommer

    Skjell i flere spennende varianter, med en god og frisk hvitvin - kanskje både til tilberedningen og som perfekt drikkefølge - er noe av det mest smakfulle vi kan kose oss med nå i sommer. Relativt rimelig er det også. Oppskrifter, fakta og drikkeforslag
    14. juni 2004
  • 14 Juni 2004 - 01:00

    Odd-Einar Berdal vant Licor 43-mesterskapet

    Etter mye smaking og synsing fra dommerpanelet var det til slutt Odd-Einar Berdal fra Restaurant Eik i Oslo som gikk seirende ut av årets Licor 43-mesterskap.
    14. juni 2004
  • 13 Juni 2004 - 01:00

    Stekt makrell med krydderkokt rabarbra

    På tide med litt makrell igjen. En spesielt morsom fisk å få på kroken, sprek som den er. Om ikke lykken ikke er deg bi denne gang så kan du jo alltids legge turen innom en fiskedisk i nærheten. Drikkeforslaget finner du på en rekke av polets utsalg.
    13. juni 2004
  • 11 Juni 2004 - 09:05

    Sommerdrinken Melon Lemonade

    Melon Lemonade er en suveren sommerdrink! Svalende og med en god smak av honningmelon som også kommer frem i både duft og ettersmak. Perfekt å tilberede i  stor bolle og servere som aperitiff før grillfesten.
    11. juni 2004
  • 11 Juni 2004 - 01:00

    Årets beste sommerøl i eksklusiv aluminiumsflaske

    Konseptølet smrprty™ fra Macks Ølbryggeri, nylig kåret til årets beste sommerøl av Apéritif, kommer nå i egne 0,33 liters aluminiumsflasker kun for serveringssteder. Dette er første gang bryggeriet har utviklet en egen emballasje bare for serveringsbransj
    11. juni 2004
  • 10 Juni 2004 - 15:30

    Bli med til Cognac og Bordeaux

    Denne høsten kan du bli med Apéritif til de berømte norske konjakkhusene for å hilse på Larsen og Braastad. Du får en spennende omvisning på hvert sted, selvfølgelig med besøk i konjakk-kjellere og rikelige smaksprøver av denne edle drikk.
    10. juni 2004
  • 10 Juni 2004 - 14:35

    Imponerende seier

    Gratulerer Sverige med Andreas Larsson som nybakt europamester. Og det var en meget velfortjent seier over henholdsvis Frankrike med Dominique Laporte og Sveits med Paolo Basso som var de to andre landene i finalen.
    10. juni 2004
  • 10 Juni 2004 - 08:50

    3. juli - 10. juli i Italia - Barkurs i Toscana

    I samarbeid med Leirskole for voksne arrangeres det i sommer barkurs i italienske Toscana med Jesper Lind. En fin anledning til å treffe likesinnede samt lære alt du trenger å vite om bar fra en av Norges for tiden mest innovative barpersonligheter. Blir
    10. juni 2004