Når en råvare er så god som skrei, trengs ikke særlig bearbeiding og tilbehør. Den flotte muskelstrukturen gjør at den flaker seg perfekt når den varmebehandles på riktig måte - og ikke minst beholder den saftigheten. Og derfor er litt pesto på toppen når den bakes i ovnen, en god løsning.
Dagens rett

Foto: (Godfisk.no)
Bakt skreifilet med pesto og masse gode grønnsaker er velkommen helgekos
Denne helgens fiskemåltid er med den luksuriøse skreien. Den har en nøytral smakskarakter som gir innspill til variert tilbehør, og passer utmerket med pesto og mengder av friske grønnnsaker.
15 Mars 2025 - 00:00
Skrei med pestosaus og grønnsaker

Fremgangsmåte
- Skjær skreifileten i serveringsstykker. Kok opp ca ½ l vann tilsatt 3 ss salt.
- Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene.
- Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt og begynner å flake seg.
- Pestosausen:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn saus. - Kok grønnsaker etter valg og legg på et serveringsfat.
- Legg fiskestykkene oppå og fordel pestosausen over.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå