I år er det 25 år siden amerikaneren Howard Helmer satte sin fantastiske omelettrekord. 14. juli 1978 greide han å steke hele 217 omeletter på 30 minutter. Og det tilsvarer ifølge dem som har regnet på det, 8,5 sekunder per omelett. For ordens skyld, Guinness Rekordbok medgir at godeste Helmer brukte flere stekepanner samtidig. Men likevel. For vår egen del trenger det hele ikke ta mer enn ti minutters tid å lage en omelett, og da uten at vi trenger forhaste oss.
Finnes det egentlig noe enklere og lettere enn omelett? I tillegg er omeletten ganske så rimelig: To egg og to spiseskjeer vann og ellers det vi måtte ha for hånden i kjøleskapet som ønsket fyll, som ost, skinke, spekemat, røkt fisk, reker, stekt sopp, poteter og smørdampet purre for å nevne noen muligheter. Litt brød til og det er duket for et fullverdig måltid når vi kommer sultne hjem fra jobben, og ikke vil bruke allverden av tid på å lage middag, men ønsker å ta den på sparket.
Grunnoppskrift på omelett
Fremgangsmåte
- Visp sammen egg, vann (ikke melk) og salt og hell røren i en liten stekepanne. Pannen må være så varm at en smørklatt freser når den slippes i.
- Trekk røren inn mot midten, slik at massen på toppen flyter ut til sidene.
- Legg ønsket fyll på den ene halvdelen og den andre halvdelen brettes over. Hvelv omeletten over på tallerken slik at undersiden kommer opp.
- Alt må skje hurtig slik at omeletten ikke blir svidd i pannen! Omeletten vil være ferdig på under 1 minutt.
Har du lyst til å lage en annen omelett finner du nage forslag her
Se alt det god du kan bruke egg til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
Omelett i høyden
Fremgangsmåte
- Skjær bort skorpen på loffskivene og rist dem gylne i stekepanne eller brødrister. Avkjøl litt og skjær hver skive i to trekanter.
- Stek omelett i liten panne og avkjøl litt. Bland majones og chilisaus i en bolle og tilsett pepper etter smak.
- Skyll salatbladene og la vannet renne av. Skjær skinken i biter.
- Smør sausen på loff-trekantene og legg omelett, salat og skinke på hver.
- Legg trekantene oppå hverandre og stikk en cocktailpinne eller saltstang gjennom.
Har du lyst til å lage en annen omelett finner du nage forslag her
Se alt det god du kan bruke egg til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Burgeromelett
Fremgangsmåte
- Skjær bacon i store biter og stek dem nesten ferdig i en liten stekepanne.
- Pisk forsiktig sammen egg og vann.
- Ha eggemassen i stekepannen og stek omeletten.
- Legg den i hamburgerbrødet og pynt med skiver av tomat, agurk og salatblader.
Lage hamburgerbrød slik Hellstrøm vil ha de
Har du lyst til å lage en annen omelett finner du mange forslag her
Se alt det god du kan bruke egg til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
SpaniaVolum: 0.75 l Pris: 279.90 kr Bestillingsutvalget88 POENG
Spansk bondeomelett med øl
Fremgangsmåte
- Hakk sjalottløk og stek den i noen minutter i olje sammen med sopp og poteter i terninger.
- Legg i pølseskivene, hell over sammenpiskede egg tilsatt øl, salt og pepper. Dryss over hakket purre/gressløk, flådde tomater i terninger og revet ost.
- La alt stivne på svak varme. Server med brød og salat til.
- Flådde tomater:
- Kok opp vann. Skjær kryss-snitt i tomatskinnet, og legg tomatene i det fosskokende vannet i ca 30 sek. Legg dem så i iskaldt vann noen minutter. Da vil skinnet løsne lett.
Du kan alternativt bruke ferdig flådde tomater fra boks.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Omelett a la Mexico
Fremgangsmåte
Brun kjøttdeig i olivenolje. Ta opp av pannen. Finhakk chili og løk og brun det olivenolje i stekepannen og bland med kjøttdeigen. Smak til med salt og pepper.
Pisk sammen egg, vann og salt. Smelt litt smør i stekepannen (middels varme) og hell eggeblandingen over. Stek omeletten på begge sider og hell over å et serveringsfat. Legg kjøttblandingen på den ene halvdelen, dryss over ost og brett den andre halvdelen over.
Pynt med guacamole, rømmedressing, soltørket tomat og frisk koriander. Server med godt brød og salat.
Tips:
En enklere måte er å helle eggeblandingen over kjøtt- og løkmiksen, slå ned varmen på kokeplaten, og strø revet ost på toppen før omeletten er helt stivnet.
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Andre oppskrifter med egg finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
81 POENG
Slik lager du en ekte bondeomelett
Fremgangsmåte
- Skjær poteter, pølser og bacon i biter. Stek dem hver for seg lett i pannen, først bacon som legges på tørkepapir, dernest poteter og til slutt pølser. Ha alt tilbake i pannen eller en ildfast form.
- Legg på finkuttet purre og paprika.
- Pisk sammen egg og vann og hell det over innholdet i pannen eller formen.
- La det hele stivne over svak varme eller i stekeovnen.
Server godt brød til.
Har du lyst til å lage en annen omelett finner du mange forslag her
Se alt det god du kan bruke egg til
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget83 POENG
Eggepanne med tomater chili og hvitløk
Fremgangsmåte
- Kutt chili, vårløk og hvitløk i skiver og småtomater i to.
- Stek alt i olje i en stekepanne i ca. 3 minutter.
- Tilsett sammenpisket egg og vann og stek ferdig på svak varme til eggepannen er fast helt igjennom.
- Skjær den i "kakestykker" før servering. Brød smaker godt ved siden av.
Andre deilige oppskrifter med egg finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Eggepanne for barn
Fremgangsmåte
Pisk sammen egg, vann, salt og pepper. Hell røren i en stekepanne og legg på smørbar ost. Fyll pannen med kokt pasta, strimlet kalkunpålegg, gulrot og persille. La eggepannen stivne under lokk.
Server brød til.
Andre deilige oppskrifter med egg finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Eggepanne for voksne
Fremgangsmåte
- Skyll, rens og damp spinaten under lokk til den faller sammen. Finhakk hvitløken.
- Skjær baconet i terninger og stek dem i en panne. Tilsett hvitløk og spinat.
- Pisk sammen egg, vann, salt og pepper og hell det i pannen.
- Ha over ost og basilikum og la panneretten stivne ved svak varme, under lokk.
Ferskt landbrød er godt tilbehør.
Andre deilige oppskrifter med egg finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
Familiepanne
Fremgangsmåte
Pisk sammen egg, vann, salt og pepper. Hell røren i en stekepanne og legg på salami. Ha paprika og ost på toppen sammen med hakket timian. La panneretten stivne ved svak varme, under lokk.
Salat og brød smaker godt ved siden av.
Andre deilige oppskrifter med egg finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
Italiensk omelett i panne med rester av grønnsaker
Fremgangsmåte
- Skjær potet, løk, kål og gulrot i terninger.
- Om du bruker rå aubergine: Skjær den i terninger og dryss salt på , la det stå i 10 minutter, skyll i kaldt vann og tørk med kjøkkenpapir.
- Hell olivenolje i en ildfast form, fordel grønnsakene oppi og stek dem i ca. 15 minutter ved 180 grader.
- Visp sammen egg, finhakkede urter, salt og pepper og hell det over grønnsakene.
- Stek videre til eggemassen stivner.
- Legg frisk rosmarin på toppen og server straks med brød til.
Tips: Her kan du bruke alle typer grønnsaker du har til overs. Det er bare fantasien som setter begrensningen.
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Andre oppskrifter med egg finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
-
82 POENG
Dessertomelett
Fremgangsmåte
Søt omelett kan lages som den salte, men bruk gjerne fløte istedenfor vann.
For å få en ekstra lett og luftig omelett, tar vi oss tid til å skille eggene og piske eggehvitene stive.
Server friske eller frosne bær eller syltetøy til. Pisket krem eller vaniljeis setter spiss på det hele.
Vi har mange andre desserter til deg
Lyst på en annen omelett finner du veldig mange her
Her finner du inspirasjon til salater som kan passe ved siden av
Her er det mange oppskrifter på deilige omeletter
Andre oppskrifter med egg finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig