Forretningsideen til Åpent bakeri er mathåndverk i ekte Slow Food-ånd. Tiden er bakernes beste venn, både når de lager sine egne gjærkulturer og når brødene bakes.
Den 29. april kl 19.00 inviteres du som Slow Food-medlem til en brødaften på Damplass i Ullevål Hageby.
Bakerne vil snakke om hva som er hemmeligheten bak det gode brød og ikke minst noe om egen filosofi. Vi vil få en innføring i ulike gjærkulturer, surdeig vs vanlig gjær, ulike meltyper og malingsgrad etc. Selv om dette høres vitenskapelig ut, kan vi love en kveld som er fylt med pasjon. Slow Food-medlem og brødfantast Elsa Sprossa Rønnevig kommer for å fortelle om sin store lidenskap, nemlig den gode gammeldagse bakerovnen.
Selv om Åpent bakeris brød er godt, blir det enda bedre med det rette tilbehøret. Matcompaniet som har spesialisert seg på import fra blant annet Italia stiller med skinker, pølser, ost og ikke minst nypresset olivenolje fra Sardinia og Toscana. Matcompaniets søsterfirma Ca'de Vin sørger for at strupene ikke tørker ut.
Kveldens arrangement koster kroner 200 for medlemmer og 250 for ikke-medlemmer. Dette vil garantert gi den god metthetsfølelsen, paret med gleden av å ha fått vite noe mer om det daglige brød!
Vi må ha din påmelding innen fredag den 22. april. Det er begrenset antall plasser, så de som vil sikre seg plass bør melde tilbake allerede nå. Du kan melde deg på via epost: slowfood@aperitif.no eller faks 22 67 14 77.
Beløpet skal du betale på forhånd og direkte til konto 1594.23.47712, Slow Food, c/o Aase E. Jacobsen, Furuveien 39 c, 0678 Oslo.
Når det gjelder øvrige arrangementer denne våren, håper vi fortsatt på å få til temaet Hva skjer med norske skalldyr, nye prosjekter innen oppdrett med forsker Stein Mortensen fra Havforskningsinstituttet som særdeles kunnskapsrik foredragsholder, men det blir da trolig sent i mai, eventuelt i juni.