Aase E. Jacobsen

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 07 Desember 2005 - 01:01

    Forsmak på jul

    Denne uken er det rimelige viner beregnet på førjulkosen som står på handlelisten.
    07. desember 2005
  • 06 Desember 2005 - 13:51

    Stor bredde

    Forno- og Negro-familien er typiske eksempler på de små familiedrevne vingårdene som dominerer det piemontesiske landskap som alle har sin egen vinstil.
    06. desember 2005
  • 05 Desember 2005 - 17:58

    Barolo Grand Cru

    Vinmarken Rionda har en spesiell status for barolo - og det er vel fortjent.
    05. desember 2005
  • 02 Desember 2005 - 14:28

    Ski & food

    Arne Berthelsen er godt i gang med å gjøre Skarsnuten og Hemsedal til et sted hvor ikke bare kroppen men også magen, øyet og sjelen får ny næring.
    02. desember 2005
  • 30 November 2005 - 11:37

    Sikker i sin smak

    Anders Isager gikk til topps i årets Santa Rita Cup med blant annet medbrakt Håkylling.
    30. november 2005
  • 30 November 2005 - 01:01

    Dropp boksen denne uken

    Burgund vil aldri være billig. Derfor vil alle røverkjøp være relative - som ukens viner. Men de koster likevel ikke mer enn én boks med vin.
    30. november 2005
  • 23 November 2005 - 01:01

    Billig vinpoesi

    Ukens vin er ikke bare billig men også god og sjarmerende både innvendig og utvendig.
    23. november 2005
  • 18 November 2005 - 14:37

    Høsttakkefest på norsk

    Før du kaster deg over julematen, kan det være fornuftig å avslutte høsten på en smaksrik måte.
    18. november 2005
  • 16 November 2005 - 14:40

    Super ferskvin

    Il est arrivé! I år er torsdag 17. november dagen for å smake på årets ferske vin som er mer drikkeklar enn tidligere år.
    16. november 2005
  • 16 November 2005 - 01:01

    Vin for bekmørke kvelder

    En god og fyldig rødvin med tilsvarende matfølge er det mest effektive middelet mot lett fremskreden høstdepresjon.
    16. november 2005
  • 15 November 2005 - 14:53

    Svensk single malt

    Nordens eneste whiskyprodusent, Mackmyra, er langt mer enn et forsøk på å ta markedsandeler fra skottene.
    15. november 2005
  • 09 November 2005 - 01:01

    Tilgjengelig storhet

    Domaine de Chevalier har en spesielt god klang i bordeauxelskerens øre. Er investeringen utenfor dine budsjettrammer, har vi et bonustilbud på lur.
    09. november 2005
  • 02 November 2005 - 01:01

    For deg som er lei Rioja

    Denne uken byr vi på en moderne tilnærming til en klassisk vin.
    02. november 2005
  • 27 Oktober 2005 - 11:21

    Norsk seier i Linie Award

    Even Ramsvik fra Ålesund og Gastronomisk Institutt gikk til topps med den beste fisken til Linie Aquavit.
    27. oktober 2005
  • 25 Oktober 2005 - 13:07

    Blå luksus

    Sveriges og trolig Nordens dyreste ost kan måle seg med de store roqueforter i kvalitet. Så er den da også laget av sauemelk.
    25. oktober 2005
  • 20 Oktober 2005 - 10:14

    Høstkoselig søndag

    La svinesteika få litt høstlig smak av skog og samle familien eller venner rundt en god gammeldags søndagsmiddag.
    20. oktober 2005
  • 19 Oktober 2005 - 01:01

    Kosevin fra Rhône

    En saftig og krydret rødvin som passer til veldig mye er det alltid plass til - i hvert fall når den koster akkurat hundrelappen.
    19. oktober 2005
  • 12 Oktober 2005 - 01:00

    Legendarisk til lammet

    Ukens viner er signert en av vinverdenens store legender. Førstevalget til høstens lam.
    12. oktober 2005
  • 05 Oktober 2005 - 01:01

    Sjarmørvin til pølsene

    Ukens vin er laget av en drue og kommer fra et område du knapt har hørt om, men like fullt er den både sjarmerende og et aldri så lite røverkjøp.
    05. oktober 2005
  • 03 Oktober 2005 - 16:28

    Gull fra skogen

    I Grythyttan lages vin av skogens bær, i god gammel nordisk tradisjon men etter moderne prinsipper.
    03. oktober 2005
  • 02 Oktober 2005 - 13:18

    Jamet, Clape og Graillot er kolleger i syrah fra Rhône

    Jamet, Clape og Graillot representerer motvekten til de store navnene i Rhône. Men kun når det gjelder antall flasker produsert, definitivt ikke kvalitet for den er helt på topp.
    02. oktober 2005
  • 01 Oktober 2005 - 13:00

    Det reneste eliksir

    Ingen sitroner i verden kan konkurrere med Amalfi-sitronen i smak. Derfor ender den opp som likør - limoncello - som kan oppvise en unik kombinasjon av sødme og friskhet. Den perfekte avslutning på et godt måltid.
    01. oktober 2005
  • 29 September 2005 - 17:36

    Gjenfunne blingser

    Pain perdu eller arme riddere er en genial måte å unngå at gammelt brød havner i søpla. Hvem skulle trodd at resultatet av redningsaksjonen skulle bli så velsmakende.
    29. september 2005
  • 28 September 2005 - 14:57

    Hemsedalosten reddet

    Takket være fire driftige kvinnelige hemsedøler har bygda atter fått sin egen ost.
    28. september 2005
  • 28 September 2005 - 01:01

    Italienske prisbomber

    Ukens viner kommer fra en av Italias mange utposter som har gått gjennom mange faser for å nå berømmelse.
    28. september 2005