Slik lager du et festmåltid av seikaker, potet og kål samt eggeplommer, rømme og fløte for ekstra god smak.
Retten klarer seg utmerket godt med bare torsk og salsa verde. Men kjører du løpet helt ut, blir du rikelig belønnet.
Denne måten å tilberede og krydre makrell på er typisk marokkansk. Og smaker fortreffelig også med makrell fra norske farvann.
Denne retten er typisk for Lisboa og regionene Estremadura og Ribatejo, men escabeche er høyt elsket i Catalonia også.
Øl og dram må nesten betraktes som obligatorisk tilbehør til denne retten med mindre den serveres til frokost.
Rollmops er en tysk silderett som skal stamme fra Berlin. Serveres med kokte poteter og skarp saus, eller en rømmesaus.
Den søte smaken av ingefær kombinert med vårløk gjør denne retten til en fast favoritt på det kinesiske fastlandet.
Denne oppskriften er hentet fra Nord-Portugal. Der bruker de spekeskinke til å pakke inn ørreten før den stekes i panne eller over åpen ild. Du kan godt bruke tørrsaltet bacon eller pancetta. Men skivene må være skåret tynt.
Denne retten heter Bolinhos de bacalhau i Portugal, der den kommer fra.Server gjerne med piri-piri-saus eller noen sitronbåter.
Når rekene får en omgang med chili, både fersk og som saus, blir det fart i sakene.