Med både sei og linser er proteininntaket sikret og retten drøyes med ekstra god fullkornscouscous. Lager du en stor porsjon, har du rimelig middag i flere dager, for sei er fortsatt billigst i fiskedisken.
Dagens rett

Foto: (Godfisk.no)
Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.
Aase E. Jacobsen
22 April 2025 - 00:00
Indisk dal med sei

Fremgangsmåte
- Skjær sei i terninger.
- Finhakk løk og chili, del cherrytomater i to, og press saften fra sitron.
- Varm rapsolje i en kasserolle, og fres løk og chili til løken er gylden.
- Ha i cherrytomatene og la det surre et par minutter.
- Tilsett garam masala, gurkemeie og spisskummen, og bland det godt sammen.
- Ha i hermetiserte tomater, kokosmelk og linser, og la det koke under lokk i 5 minutter.
- Tilsett seiterningene og la dem trekke under lokk i 3 minutter.
- Smak til med sitronsaft og salt.
- Server indisk dal med fullkornscouscous og koriander.
Tips: Her kan du godt bruke annen fisk, som torsk eller brosme.
Vi byr på mange indiske retter som du må prøve
Drikke som passer til denne oppskriften
Forsiden akkurat nå