- Salsa verde: Kjør ingrediensene til salsaen i en foodprosessor til en grov masse.
- Polenta: Kok opp kyllingbuljong med salt og smør i en kjele.
- Tilsett polentagryn. Rør godt. La småkoke i ca. 25 minutter med lokk. Rør ofte.
- Tilsett parmesanost og rør godt inn. Smak til med salt og pepper.
- Ha polentaen i en rund eller firkantet form, slik at høyden på polentaen blir ca. 2 cm.
- Avkjøl og skjær i ønsket form og størrelse.
- Stek polentaen i en middels varm panne i litt olivenolje til den er gyllen brun.
- Torsk: Skrap fiskefileten fri for skjell og del den i porsjonsbiter. Dryss over salt og pepper.
- Stek fisken på middels varme i olje med skinnsiden ned i ca. 4 minutter.
- Ta den av varmen og la den hvile med skinnsiden opp.
- Sopp og løk: Stek sopp og løk i samme panne, dryss over salt og pepper.
- Server fisken med polenta, sopp og løk samt salsa verde.
Her finner du mage deilige retter med torsk