Skinnstekt torsk med salsa verde og polenta
Foto: Ana del Castillo

Skinnstekt torsk med salsa verde og polenta

Retten klarer seg utmerket godt med bare torsk og salsa verde. Men kjører du løpet helt ut, blir du rikelig belønnet.

Fremgangsmåte

  1. Salsa verde: Kjør ingrediensene til salsaen i en foodprosessor til en grov masse.
  2. Polenta: Kok opp kyllingbuljong med salt og smør i en kjele.
  3. Tilsett polentagryn. Rør godt. La småkoke i ca. 25 minutter med lokk. Rør ofte.
  4. Tilsett parmesanost og rør godt inn. Smak til med salt og pepper.
  5. Ha polentaen i en rund eller firkantet form, slik at høyden på polentaen blir ca. 2 cm.
  6. Avkjøl og skjær i ønsket form og størrelse.
  7. Stek polentaen i en middels varm panne i litt olivenolje til den er gyllen brun.
  8. Torsk: Skrap fiskefileten fri for skjell og del den i porsjonsbiter. Dryss over salt og pepper.
  9. Stek fisken på middels varme i olje med skinnsiden ned i ca. 4 minutter.
  10. Ta den av varmen og la den hvile med skinnsiden opp.
  11. Sopp og løk: Stek sopp og løk i samme panne, dryss over salt og pepper.
  12. Server fisken med polenta, sopp og løk samt salsa verde.

 Her finner du mage deilige retter med torsk

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Franske kultviner nå også på polet
+
Godbiter i pollisten

Franske kultviner nå også på polet

Dette er viner som franskmennene helst vil ha for seg selv.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det beste Jura-kjøpet av alle
+
Ukens vin

Det beste Jura-kjøpet av alle

Jura-chardonnay med eller uten bobler til utrolig gunstig pris er velkomment i januar.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en festmiddag med kalkun midt i uka
Dagens rett
Kalkunbiff på risotto med tomatsalsa

By på en festmiddag med kalkun midt i uka

Med kalkunfilet får du et lettlaget festmåltid midt i uka. Prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer
+

Bar Amour: Nytolker portugisisk tradisjon med norske råvarer

På Bar Amour kombinerer Carlos de Medeiros norske råvarer med portugisiske innslag i en fine dining-setting. Det gjelder også drikkemenyen. Det ga en Michelin-stjerne etter ett års drift.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her