Lag først marinaden: Stek spisskummen og korianderfrø i 1- 2 minutter i en tørr liten panne på moderat- høy varme og knus i morter. Bland alle marinade ingrediensene og fordel marinaden jevnt på kveiteskivene, på begge sider. Legg kveiten i kjøleskapet i minst en time.
Etter at kveiten er marinert fortsett med retten. Varm 2 ss ekstra-virgin olivenolje i en stor titanpanne. Stek samtidig 1 ts hel spisskummen i en tørr liten panne på moderat til høy varme i noen minutter og knus i morter. Tilsett den knuste spisskummen, paprikapulver, safran, tomatpuré, sjalottløkskivene og hvitløk samt potetskivene i titanpannen. Rør godt og smaksett med salt og nykvernet svartpepper. Surr i 10 minutter og rør og vend potet-løkskivene av og til.
Forvarm ovn til 200 C.
Ha tomatene i kokende vann i noen minutter, skrell og skjær i skiver.
Skjær sitronene i tynne skiver.
Legg potet-løkskivene i en stor ovnsfast form. Legg kveiteskivene på potetene og legg tomatskivene så at de dekker potetene. Legg sitronskivene på kveiten. Fordel hvitvinet over og tilsett litt salt og nykvernet svartpepper etter smak.
Stek formen ved 200 C i ca. 45 minutter.
Mot slutten av steketiden; skyll kikertene og fordel i formen. Kikertene trenger kun å bli gjennomvarme.
Vask og tørk spinaten. Ta av de største av stilkene. Når formen ellers er ferdig, rørestek spinaten raskt i en stor teflon eller titanpanne i litt ekstra-virgin olivenolje. Dette tar kun 1-2 minutter. Fordel spinaten pent i formen og pynt med persille.
Server blandet middelhavssalat og fransk salatdressing ved siden av eller som forrett.
Her finner du mange deilige retter med kveite
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig