Spicy kveitegryte
Foto: Tom Haga, EFF.

Spicy kveitegryte

Fremgangsmåte

Skjær opp løk, chili, purre, paprika og squash i små biter. Hell olivenolje i kasserolle og fres grønnsakene til de er gylne. Tilsett vann (ca ½ liter) og ta i én ts buljong. La dette koke opp. Tilsett hvitvin.

Rens kveita, del opp i passe store biter. Bland litt olivenolje og alle urtene på en tallerken. Rull deretter bitene oppi før du legger bitene ned i kasserollen. Skru ned varmen. La dette simre i 10 minutter til fisken er gjennomkokt.

Rens blåskjellene og skur dem godt. Legg disse oppi kasserollen når det er igjen 4 min. Legg også krepsehalene oppi. Tilsett også én tomat (hakket i biter). Pass på at det ikke koker opp. Tilsett mer krydder og vann dersom nødvendig.

For mer spicy smak; tilsett hvitløk fra begynnelsen (ca 4 fedd freses med grønnsakene).

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Line Wanderås

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Tyskland
    Tyskland
    Volum: 0.75 l Pris: 134.90 kr Basisutvalget
    80 POENG
Forsiden akkurat nå
Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône
+
Ukens vin

Dette er resultatet av at en burgundstjerne inntar Sør-Rhône

Den er derfor veldig annerledes enn mange andre viner fra denne delen av det sørlige Rhône. Men samtidig et realt kupp.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige
+

Forbereder OL: Michelinstjernene lyser stadig sterkere over Alto Adige

I Alto Adige i det nordøstre Italia skifter det mellom høye alpetopper og frodige dalbunner med et stort tilbud mellom himmel og jord. Fantastiske skimuligheter, kreative stjernerestauranter, gode viner og luksuriøse spa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du mye burgundhistorie for pengene
+
Godbiter i pollisten

Her får du mye burgundhistorie for pengene

Vi snakker om druer fra en parsell som har vært med å forandre Burgunds vinhistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?
+
Ukens vin

Burgund-chardonnay til 179,90 som også smaker godt?

Ja, det er tilfelle, og den er laget etter alle kunstens regler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett
Dagens rett
Italiensk omelett med spinat og parmesan

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett

Egg og parmesan går veldig godt sammen i en omelett. Spinat setter en ekstra spiss på det hele. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit
Dagens rett

Prøv denne lekre oppskriften med steinbit

Det er ikke bare kjøtt som kan grilles eller serveres med rødvinssaus.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her