Rens fisken. Bruk en skarp kniv og skjær skråsnitt på begge sider av fisken inn til benet med ca 2,5 cm avstand. Gni fisken inn- og utvendig med salt og sesamolje.
Fordel vårløken jevnt utover en ildfast form og legg fisken oppå. Bland soyasaus og vin eller sherry med ingefær og hell blandingen over fisken.
Sett formen i en dampkoker over kokende vann og dampkok ved sterk varme i 12-15 minutter til fisken er kokt.
Varm oljen i en liten kjele. Ta formen opp av dampkokeren. Legg den strimlede vårløken på fisken og hell den varme oljen langs fisken. Server omgående med kokt ris.
Tips:
Om du ikke har dampkoker, kan du bake fisken i ovnen ved 175 grader i 15 minutter.
Tips:
For ekstra fargerik servering, strimler du rød chili og rød og gul paprika og legger på toppen.
Tips:
All fisk med fast kjøtt og delikat smak, som havabbor eller piggvar, kan tilberedes på denne måten.
Flere deilige retter med kinesisk mat finner du her
Her finner du veldig mange spennende oppskrifter med ørret
Og her finner du veldig mange andre fiskeretter
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Her får du svært så praktiske kokketips
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig