Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
Blomkålsmousse med krabbe og kaviar
Fremgangsmåte
Rens og del opp blomkålen i buketter. Skjær i små biter og kok i to minutter. Kok opp to liter vann med buljongterningene og tilsett blomkålbitene. Kok i 14 minutter. Løft blomkålen opp og bland med litt av kokevæsken i en bolle.
Ta vare på rognen fra krabben og mos den sammen med litt av krabbekjøttet. Tilsett litt olivenolje for å få en lett konsistens. Smak til med salt og pepper.
Ha blomkålmiksen i en matmølle sammen med creme fraiche og smør. Smak til med salt og pepper om nødvendig. Fordel kremen på seks tallerkener. På toppen fordeles krabberognen og dernest krabbekjøttet, kaviaren legges som en krone på til slutt. Pynt med kjørvel og karri- og paprikapulver.
Lyst til å lage en annen rett med krabbe? Vi byr på mange andre
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
77 POENG
Helstekt kalkun med syltet løk og potetgrateng
Fremgangsmåte
- Still ovnen på 270 grader og sett kalkunen på nederste rille. La den stå i 30 minutter mens du snur den regelmessig slik at den blir pent brun.
- Skru ned varmen til 210 grader. Stek videre i en time mens du snur fuglen samtidig som du fjerner sjyen som danner seg.
- Sett ned temperaturen til 100 grader og stek videre i en time.
- Når den er ferdig stekt; salt og pepre fuglen.
- Skrap sjyen ut av formen og kok opp med 2,5 dl kokende vann. La koke i 1 minutt. Hell sjyen i et sausenebb.
- Vask potetene og la skallet sitte på. Skjær dem i tynne skiver.
- Kok opp melken med litt salt, pepper og 3 klyper muskatnøtt. Ha i potetskivene, og la dem koke i 10 minutter.
- Løft ut potetskivene og fordel dem i porsjonsformer, evt en stor form. Dryss over litt salt og pepper og fordel creme fraiche over. Stek ved 210 grader i 30 minutter.
- Blancher løken 2-3 minutter i saltet, kokende vann. Løft dem ut av kjelen og fjern det ytterste skallet. Skyll dem i kaldt vann, og la dem dryppe av seg på kjøkkenpapir.
- Rull løken i honning (som er lett oppvarmet) og sett dem i en tykkbunnet panne. Tilsett persillekvister. Sett over svak varme til løkens overflate er lett knekkaktig.
Server kalkunen oppdelt i pene skiver sammen med de syltede løkene, potetgratengen og sjyen.
Her finner du oppskriftene du trenger for kalkunmiddagen
Slik steker du kalkunen perfekt
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
89 POENG
-
85 POENG
Flamberte friske frukter i punch
Fremgangsmåte
Rens frukten. Skjær klementiner og kiwi i tykke skiver, ananasen i trekanter, appelsiner og pærer i terninger. Lag punchen av sitronsaften og den hvite rommen. Smelt sirup med 1 dl vann i en stor kjele. La den bli lys brun karamell.
Ha i frukten i følgende rekkefølge: Først skal ananas koke med i 5 minutter, pærene i 4 minutter, appelsiner og bananer i 2 minutter og til slutt kiwi og jordbær i ett minutt. Rist panen godt slik at all frukten blir dekt av karamell. Ta opp og fordel frukten på tallerkenene som settes på et lunt sted. Karamelliser kokekraften og hell i punchen. Hell over frukten og garner med kokos.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
78 POENG