Polets 25 mest solgte i 2002

Den chilenske Gato Negro var den mestselgende vin i Norge også i fjor som i forfjor. Men antall solgte liter er likevel litt lavere enn for 2001. Og fortsatt er det kun tre hvitviner som befinner seg blant de 25 mest solgte viner. Her får du oversikten me
Redaksjonen
08 Januar 2003 - 02:01

Listen preges av at det er kommet til en rekke nykommere det siste året. Mange av de nye vinene er også lansert på tre liters bag-in-box, og dette har ikke uventet gått ut over storselgeren Cappella som har fått halvert sitt salgsvolum og kanskje kommet ned på et noe mer realistisk nivå.

Som nevnt er det fortsatt bare tre hvitviner blant de 25 mest solgte, men deres plassering er kommet noe høyere opp, fra 6-10-23 plass i 2001 til 7-11-13 plass i 2002

Apéritif har selvfølgelig smakt de aller fleste vinene på topp 25-listen. For å gjøre det enkelt for deg har vi lenket opp alle de 25 vinene slik at du lett kan se hva våre profesjonelle smakere mener om disse produktene.

Får du lyst til å bestille noen av vinene bruker du bestillingsknappen (på den lenkede siden) og send bestillingen til ditt nærmeste polutsalg som leverer varene hjem til deg eller du kan hente dem selv.

De 25 mest solgte vinene på Vinmonopolet i 2002 (1000 liter)

Nr.

Varenavn

 Varetype

Liter solgt

1

Gato Negro Cabernet Sauvignon 2014 (2953)

  Rødvin

       1 496

2

La Boiselière (6874)

  Rødvin

       1 236

3

Boheme (45507)

  Rødvin

       1 059

4

J.P. Chenet Cabernet-Syrah (33397)

  Rødvin

          938

5

Campuget Cuvée Jean-Lin Dalle (32668)

  Rødvin

          901

6

La Dolce Vita (tidl. Cappella) (13722)

  Rødvin

          860

7

Tariquet 2012 (31908)

  Hvitvin

          762

8

La Vida Cabernet Sauvignon (6612)

  Rødvin

          705

9

Viña Maipo Cabernet Sauvignon (40108)

  Rødvin

          593

10

La Buvette Cabernet Sauvignon (13808)

  Rødvin

          539

11

Black Tower Rivaner 2005 (12029)

  Hvitvin

          521

12

Kimberly Cabernet Sauvignon 2007 (13671)

  Rødvin

          492

13

Dunavár Chardonnay 2005 (6392)

  Hvitvin

          489

14

Amigo (10064)

  Rødvin

          486

15

Cuvée Chantal (45744)

  Rødvin

          473

16

L'Esprit de la Cité Syrah Merlot 2006 (13290)

  Rødvin

          443

17

Canepa Estate Cabernet Sauvignon 2013 (6614)

  Rødvin

          388

18

J. P. Chenet Cabernet-Syrah 2005 (11513)

  Rødvin

          383

19

Sir Phillip (6605)

  Rødvin

          355

20

Mezzomondo Negroamaro (45228)

  Rødvin

          354

21

Marqués de Cáceres Crianza 2011 (1372)

  Rødvin

          351

22

Terra Vecchia Reserve 2007 (12044)

  Rødvin

          350

23

Arcus Rødvin (6664)

  Rødvin

          338

24

Jacob's Creek Shiraz Cabernet 2004 (1513)

  Rødvin

          335

25

Luna (10034)

  Rødvin

          329

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt
Dagens rett

Den ekstra "søndagen" krever noe lettlaget, men ikke mindre smaksrikt

Til denne retten kan du fint bruke rester av annen type kjøtt. For det er sausen som gjør susen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi
+

Fra stygg andunge til hvit svane takket være ny filosofi

Druesorten trebbiano toscano opplever et skikkelig oppsving i Toscana. Fra å være basis for hverdagsviner eller blandes i enkle utgaver av chianti, til å få et eget og sterkere renomme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker
Dagens rett

Lag en fiskemiddag som er proppfull av gode smaker

Det er utrolig hvor mye smak og dybde som skapes om du lar norsk sei bade i indiske ingredienser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Store flasker i basis til knallpris
+
Ukens vin

Store flasker i basis til knallpris

Disse vinene er som skapt for påskebagasjen – eller kjelleren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. april

Begrenset antall billetter: Bli kjent med chardonnay

Dette vil du ikke gå glipp av! Smak på seks flotte viner laget med samme drue, men fra ulike land og vinregioner. Klarer du å finne din favoritt – eller kanskje oppdager du flere?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Campanias hemmelige spekeskinke
+

Campanias hemmelige spekeskinke

I Pietraroja lages en spekeskinke etter samme oppskrift som for tre hundre år siden, og den er en kandidat til å representere Campania i den italienske gastronomiske eliten. Men enn så lenge er den en lokal hemmelighet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her