Dagens rett er det Stig Juelsen, tidligere kjøkkensjef på N.B Sørensens Dampskips Expedition i Stavanger og utgiver av kokeboken NB!, som står for.
Skinnstekt uer med mangoravioli
Fremgangsmåte
Pass på å skrape skjellene av fisken og lag tre snitt i skinnet. Stek i panne på middels høy varme med skinnsiden ned i ca. 4 - 5 min. Vend og stek ferdig i ca. 1 minutt.
Følg bruksanvisningen på pakken for cous-cous, husk at hvis du bytter ut vannet med kyllingkraft eller fiskekraft får du bedre smak. Rist spisskummin litt i en tørr panne på middels varme for å få frem aromastoffene bedre. Fres løk, hvitløk, persille, mint og sultaner i litt olivenolje, bland det i cous-cousen og tilsett tilsutt tomatene og smak til med sitronsaft og salt og pepper.
Skrell mangoen og kutt den slik at du får store tynne skiver. Legg en til to skiver på en smurt stekeplate med ca. 50 g cous-cous oppå, og legg så en ny skive med mango over. Tett til i kantene og form som en ravioli. Stekes i ovn på 120 grader i 10 min.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
80 POENG
-
80 POENG