Ch. du Galoupet 2002 (13825) kommer nemlig fra Provence, et område som skaper positive vibrasjoner for de aller fleste enten de har vært i området selv eller bare har hørt om det. Men ukens vin er ikke typisk for vinene som serveres i provençalske restauranter. Fortsatt lages det mye uinteressant vin i denne vinmessig store regionen; viner som vi heldigvis slipper å bli presentert for i Norge. For produsentene tjener mer på å selge dem lokalt enn på å eksportere dem. Og innen appellasjonen Côtes de Provence som ukens vin tilhører lages det hovedsakelig rosevin hvilket har hatt en negativ effekt på rødvinsproduksjonen siden de røde tenderer til å være ganske lette og enkle.
Den røde Château du Galoupet representerer imidlertid et øvre sjikt hvor målet er kvalitet fremfor kvantitet. Uten at prisen på noen måte er avskrekkende, tvert imot får du mye god vin for pengene. Den er laget av områdets typiske drueblanding, som i henhold til loven kan omfatte i alt 13 sorter. Galoupet har nøyd seg med seks, grenache, cinsault, syrah, tibouren, mourvèdre og rolle.
2001 er som 1999-utgaven er svært vellykket med mørk og tett rød farge, kraftig duft i jordlig retning med innslag av animalske aromaer, særlig lær og ikke minst mørke skogsbær. Smaken er som duften med god intensitet og et deilig og saftig preg av modne mørke skogsbær. Tanninene er bløte og syrene likeså. En meget behagelig vin som er like deilig å drikke en sommmerkveld som til høsten, alene eller sammen med grillet rødt kjøtt eller vilt.
Château du Galoupet er en stor eiendom på 165 hektar hvorav 72 med vinmarker og resten er dekket av palmetrær, sitron- og appelsintrær samt eukalyptustrær. Château du Galoupet er en av i alt 18 produsenter med betegnelsen Cru Classé de Provence. I 1955 ble disse (i utgangspunktet var det 23) eiendommene valgt ut blant de på den tiden 300 vinprodusenter først og fremst fordi de hadde lengst tradisjon med å bruke Côtes de Provence på etiketten samt på grunn av potensialet for å lage vin av særlig høy klasse. I dag gir betegnelsen egentlig ingen garanti for høy kvalitet selv om det er etablert en Club des Crus Classés som omfatter 15 av de utvalgte som er mest motivert for å demonstrere områdets potensial.