Vinfirmaet Chapoutier ble etablert i begynnelsen av 1800-tallet i byen Tain l'Hermitage, et vakker by som ligger en knapp halvtime syd for Frankrikes gastronomiske sentrum, Lyon.
I 1990 overtok den energiske Michel Chapoutier ansvaret for driften av selskapet, og to hovedmål har fra denne dato vært helt klare; å produsere de beste vinene i hele Rhônedalen samt at alle deres egne vinmarker skal produsere viner som er 100% biodynamiske.
Samtlige av Chapoutiers viner har en meget tydelig karakter fra området der druene dyrkes, og spennvidden i smak er meget stor. Chapoutier produserer viner fra alle de viktigste områder og vinmarker i denne delen av Rhône.
I Norge finnes det i dag for de kresne ganer hele 14 viner fra denne en av verdens mest spennende produsenter.
Årgangen 1998 var i nordlige Rhône en utmerket årgang og på polet finner du hele 5 viner å tilby fra dette år.
Dersom du allerede kjenner Chapoutiers viner er du nok blant dem som gleder deg over dette utvidede utvalg. Dersom ikke tør vi love at du har store opplevelser i vente!
MENY * Lasagne med krabbe og mango * Stekt gjørs med linser og pepperrot ** Fylt lammerygg med kantareller *** Modne franske oster **** Ripsfondant med glasserte epler ***** |
Foredraget holdes på engelsk.
Arrangementet er nå avholdt
Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.
Foto: Roger Kolbu