Italiensk vinsmaking med viner fra Pasqua

Bli med på en eventyrlig smaking den 8. september når Ilaria Ippoliti fra Pasqua, et av Italias største privateide vinhus, kommer på besøk. Hun serverer deg hele 13 viner, og det er selvsagt både hvite, røde og ikke minst søte godsaker som kommer i glasse
Redaksjonen
18 August 2003 - 13:19

Med mer enn 18 millioner flasker årlig fra mer over 1300ha vinmark i Veneto, rangerer Pasqua som en av de ledende private vinprodusenter i Italia. I dag drives familiebedriften av de tre brødrene fra 2. generasjon: Carlo, Umberto og Giorgio Pasqua. De holder den familieide og drevne tradisjonen vedlike. Pasqua fokuserer på nyskapning, nytenkning og innovasjon på fremstilling og ikke minst på det estetiske utseendet produktene har.

Historien til Pasqua daterer seg tilbake til 1925, da brødrene Natale, Nicola, Riccardo og Umberto startet en lukrativ vinhandel ved å kjøpe druer fra syd-Italia. De startet etter hvert med å fokusere mer og mer på de typiske Veronese-variantene som brukes til å produsere Valpolicella, Soave, Bardolino og Amarone. Den andre generasjonen, Carlo, Giorgio and Umberto, markerte et viktig vendepunkt for firmaets historie. Den tidlige negociant-virksomheten ble mer og mer dreid over mot fokus på egenproduksjon, med flere og flere oppkjøp av egen vinmark i områdene Soave og Valpolicella. Pasquas viner hadde allerede en høy anerkjennelse på hjemmemarkedet. Eksporten startet i det små med fokus på det europeiske markedet fulgt av de andre kontinentene.

Gjennom 80-årene befestet de sin stilling som vinprodusent, og utvikling i arbeidet i og utenfor vinkjelleren gjorde at de kunne møte strengere krav fra et stadig mer kyndig marked. Hele det produktive systemet hos Pasqua endret seg og midler ble investert i høykvalitetsproduksjon. Dette medførte blant annet dannelsen av Cecilia Beretta, juvelen i Pasqua-gruppen - en eiendom så vel som et forskningssenter. I dag er dette et "sponsorship" for doktorgradstudier i vitikultur ved universitetet i Milano. Vin fra denne vinmarken er selvsagt blant de vinene du skal smake.

Smakingen er avholdt
 
Dette er de 13 vinene som vi under kyndig veiledning fra Pasquas eksportsjef skal smake:
 
 
 
 
 
 
 
   (serveres i 2002-årgang)
 
 
 
 
w Nero d'Avola Sangiovese 2002 (ikke i salg i Norge)
 
 

 
 
 
 
 
 
Foredraget holdes på engelsk.

Smakingen er avholdt

Tid: 8. september 2003 kl. 19.00
Pris: kroner 395 inkl. mva
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Ring Apéritif på 902 04 834 dersom du ikke finner frem.

Seminaravgiften betales til Bankkontonr. 7023 05 45705, Apéritif Nett, Furuveien 39c, 0678 Oslo. Merk innbetalingen med 080903. Dersom du melder deg på eller betaler senere enn fem dager før arrangementet må du huske å ta med kvittering. Melder du deg av etter avbestillingsfristen 02.09.03 kl. 23:59 refunderer vi ikke deltakeravgiften.
NB! Innbetalinger uten forutgående registrering/påmelding kan dessverre ikke påregnes som gyldig påmelding.
Spørsmål? Ring 22 98 86 00 eller send en mail.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse
+
Tester

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse

Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus
Dagens rett

Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus

Skreisesongen er på høyden, og selv om det ikke lenger er en rimelig råvare, er den fortsatt desto mer luksuriøs. Servert med smaksrikt følge med en pust av vår, blir det et riktig festmåltid.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert
+
Tester

Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert

Det er særlig en produsent som stikker av med de høyeste poengsummene, men også andre følger i kjølvannet. Tysk vin er imidlertid først og fremst riesling, også der er det noen riktig gode viner å finne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Tango er klassisk drink som danser i munnen
Ukens drink

Tango er klassisk drink som danser i munnen

Det oser av lidenskap i dansen som denne drinken henter sitt navn fra - Tango. Men drinken er altså ikke argentinsk selv om noen hevder det.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse
+
Tester

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse

Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus
Dagens rett

Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus

Skreisesongen er på høyden, og selv om det ikke lenger er en rimelig råvare, er den fortsatt desto mer luksuriøs. Servert med smaksrikt følge med en pust av vår, blir det et riktig festmåltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
+
Godbiter i pollisten

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet

For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kylling som bader i rødvin - Coq au vin - er perfekt søndagsmiddag
Dagens rett

Kylling som bader i rødvin - Coq au vin - er perfekt søndagsmiddag

Den franske klassikeren finnes det utallige vrier på. Felles har de at de alltid faller i smak og at det trengs store mengder rødvin, og helst fra Burgund. Først i gryta så i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert
+
Tester

Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert

Det er særlig en produsent som stikker av med de høyeste poengsummene, men også andre følger i kjølvannet. Tysk vin er imidlertid først og fremst riesling, også der er det noen riktig gode viner å finne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her