Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 17 September 2004 - 11:14

    Pitú Lava

    Denne ukens drinkforslag er basert på et brasiliansk brennevin, Pitú Cachaça. Cachaça er laget av rent sukker fra sukkerroene. Dette i motsetning til rom som er laget av restene av sukkerproduksjonen (melassen). Kanskje et godt alternativ til rom?
    17. september 2004
  • 16 September 2004 - 16:15

    Test av riesling fra Alsace

    Lagret riesling er en treningssak, men når du har trent en stund, blir du garantert hekta. Uansett alder er riesling sjømatvinen par excellence. Vi har testet 34 rieslingviner fra Alsace.
    16. september 2004
  • 15 September 2004 - 02:01

    Eleganse til lavpris

    Denne uken blir du kjent med - eller mest sannsynlig møter igjen - en produsent som leverer solid eleganse til svært gunstige priser, også for deg som er avhengig av at vinen kommer i lettransporterbart materiale.
    15. september 2004
  • 14 September 2004 - 17:43

    28. september i Oslo - En aften for krabbeelskere

    Bli med og spis alt du orker av deilig Hitra-krabbe, selvsagt med hvitvin til. Siste tirsdag i september inviterer vi nemlig til stort krabbelag på Restaurant Havsmak. Der kan du nyte både mat og vin sammen med likesinnede - alt i et rustikt miljø.
    14. september 2004
  • 10 September 2004 - 12:56

    Kiwi Fizz

    Kiwi er en velegnet ingrediens i friske drinker. Dessuten har du jo godt av litt frukt i ny og ne. Nå som høsten sakte men sikkert legger sine kjølige kvelder over oss kan kjøttefulle drinker være akkurat det du trenger som helgens styrkedråper.
    10. september 2004
  • 08 September 2004 - 15:06

    Vinkurs i Oslo 4. oktober - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker og ikke minst boken Bølgens vin , en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praksis hvor
    08. september 2004
  • 08 September 2004 - 02:01

    Spenstig portugiser

    Det skjer mye i Portugal - og da tenker vi ikke på fotballens lunefullhet - men heller på landets revansj på vinsiden. For tiden strømmer det inn på markedet spennende, velsmakende og prisgunstige nyheter fra Europas vinmessige vestligste utpost. Vinmonop
    08. september 2004
  • 07 September 2004 - 14:38

    Den nye chardonnay

    Svaret på ABC - anything but chardonnay - ble riesling. Alsace som tidligere hadde tilnærmet monopol på tørr riesling, har ikke fått sin rettmessige andel av den fornyete interessen blant verdens vinelskere for slik vin. Regionens produsenter har seg selv
    07. september 2004
  • 06 September 2004 - 12:35

    Rieslingkokkene

    Domaine Weinbach klarer den vanskelige oppgaven å kombinere stor rikdom med eleganse for sine hvite viner, spesielt av druen riesling, som samtidig er ideelle partnere til mat. Det er ofte kvinnetrioen Faller som får æren. En ære som må deles med unike ve
    06. september 2004
  • 04 September 2004 - 12:24

    Mat- og vinkurs 26. oktober i Bergen - Italia rundt på 6 stetter og 3 tallerkener

    Vinlandet Italia er i skuddet som aldri før. Når du kombinerer vinen med den italienske kokekunsten, er lykken oppnådd. Bli med på en eventyrlig reise i gastronomiens tegn der du får ta del i Italias spennende mat- og vinhistorie. En treretters italiensk
    04. september 2004
  • 04 September 2004 - 12:07

    22. september i Stavanger - Smak på Rhônedalens herlige mangfold

    Apéritif bringer deg som bor i Stavanger deilige viner fra Rhônedalen. Og det vi skal smake gjenspeiler godt produksjonsmønsteret i Rhône, for de aller fleste av de 10 vinene er røde og fra dalens ulike regioner. Bli med og opplev Rhônedalens mangfold.
    04. september 2004
  • 03 September 2004 - 16:15

    Slik lager du Zombie

    En kjapp liten romdrink er hva du kan kose deg med nå i helgen. Det er for store deler av landet meldt topp vær, så slik sett er det en stor potensiell mulighet for at vi får et siste streif av årets sommer de nærmeste dagene. Og da passer jo rom svært go
    03. september 2004
  • 02 September 2004 - 15:51

    Nyhetene på polet september 2004

    Selv om de beste vinene denne gangen koster mer enn du vanligvis er villig til å betale for vin til helgekosen, er det en og annen godbit også for deg som helst opererer under hundrelappen. Også fra polets satsningsområde som denne gang er Portugal.
    02. september 2004
  • 01 September 2004 - 13:10

    Kraftpakke fra Islay

    Islay er kjent for to ting: At det som oftest regner vannrett og at øyas destillerier lager noen av verdens mest velsmakende single malts. Ardbeg er en av de mer spesielle og kraftfulle.
    01. september 2004
  • 01 September 2004 - 02:01

    Røverkjøp til lam

    Det beste vinvalget til lam er en vin som opererer i det klassiske hjørnet, uten for mye av noe, men med den riktige strukturen til å møte det problematiske lammefettet. Det betyr gode syrer, rødlig bærpreg og finkalibrerte tanniner.
    01. september 2004
  • 27 August 2004 - 12:46

    Maksimalt uttrykk

    Viña Izadi har markert seg helt i Spanias tetsjikt med sin Expresion som skal uttrykke det maksimale hva Rioja kan produsere. Nær sagt selvsagt utenfor den etablerte klassifiseringen. Og denne innovative bodegaen har enda mer å by på.
    27. august 2004
  • 27 August 2004 - 09:53

    Det er slik Vanilla Sky skal smake

    Vaniljevodka er utvilsomt kommet for å bli. Svært mange setter pris på den sødmefulle smakskarakter drinken får når en slik vodka inngår i resepten. I denne Ukens drink er vaniljen også matchet opp mot ananas - en smakskombinasjon du bare må prøve ut!
    27. august 2004
  • 25 August 2004 - 11:31

    14. september i Stavanger - Smak 13 viner fra Chile

    Nå får du som bor i Stavangers overkommelige nærhet en gullkantet mulighet til å smake hele 13 viner fra det chilenske vinhuset Santa Carolina. Fem røde og seks hvite er i salg i Norge. De siste to rødvinene får du en sjelden anledning til å smake denne s
    25. august 2004
  • 25 August 2004 - 02:01

    Lekkert til krabbe

    Denne uken nyter vi to lekkerbiskener som utfyller hverandre perfekt, krabbe og hvitvin. Siden krabbe er en så prisgunstig delikatesse, har du kanskje råd til å bruke litt ekstra på vinen. Vi foreslår ikke mindre enn tre supre krabbeviner mellom 125 og 14
    25. august 2004
  • 24 August 2004 - 14:30

    Vinsmaking 13. september i Oslo - Smak New Zealands viner

    Nå er det endelig klart for smaking av viner fra det spennende landet New Zealand. Det er ingen mindre enn produsenten Villa Maria som bringer med seg en lang rekke flotte viner fra deres rikholdige portefølje. Opplev 10 viner som virkelig setter New Zeal
    24. august 2004
  • 20 August 2004 - 09:48

    Mai Tai en drink og en komposisjon

    Denne Ukens drink stammer fra årene omkring 2. verdenskrig. Drinker har ofte en helt spesiell historie knyttet til seg, og således er denne friske drinken intet unntak. Historien forteller oss nemlig at Victor "Trader Vic" Bergeron komponerte Mai Tai i 19
    20. august 2004
  • 18 August 2004 - 09:00

    Sensommersødme til godpris

    August er nærmere høysommer enn sensommer rent klimatisk. Derfor nyter vi denne uken hvitvin som tåler en støyt i den forstand at den fungerer like godt på egne som på røde viners enemerker og som til tross for sin status dessuten er usedvanlig behagelig
    18. august 2004
  • 13 August 2004 - 09:00

    En frisk Gin Fizz

    Friskt, friskt, friskt! Er det noe vi trenger i denne sommerheten må det være kjølige og leskende drikkevarer. Skulle du få lyst på ytterligere glass med denne deilige drinken er det jo bare å redusere mengden gin. Da kan du ubekymret fortsette til ut i d
    13. august 2004
  • 12 August 2004 - 11:30

    Italiensk i Oslo 7. september - Spis middag med Sartoris vinmaker

    Igjen er det duket for et spennende møte med Italias viner. Bli med på Wine Makers Dinner der du får møte vinmakeren hos den italienske vinprodusenten Sartori di Verona. Du får servert en spennende fem-retters meny, inspirert av Sartoris viner.
    12. august 2004
  • 11 August 2004 - 02:00

    Superbillig sherry

    Fino sherry i halvflaske til 65 kroner er rett og slett sjokkerende billig. Ikke bare sett i lys av at vi i dette landet må betale ekstra mye avgift for 15 prosent alkohol, men spesielt siden denne type vin er langt mer kostnadskrevende å frembringe enn a
    11. august 2004