Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 06 August 2004 - 02:01

    Proxima Parada

    Ukens drink er signert Jesper Lind og Geir Hagbarth Andresen ved Café con Bar i Oslo. Dens opprinnelse er noe spesiell, men sier samtidig mye om hvor mye kreativitet har å si for utviklingen av nye og vellykkede drinker. Drinken gikk nemlig rett til topps
    06. august 2004
  • 04 August 2004 - 15:41

    Tysk vinsmaking 30. august i Oslo - Lekre viner fra Mosel-dalen

    En riktig godbit på høstens vinkurs-program er det når Raimund Prüm fra Mosel-dalens kjente vinprodusent, Weingut S.A. Prüm, kommer til Norge i slutten av august. Med seg har han hele ni viner, hvorav flere er edelsøte i svært høy prisklasse. Dette er tys
    04. august 2004
  • 04 August 2004 - 09:00

    Skjulte hvite røverkjøp

    Selv om Portugal har et visst positivt rykte for hvitvin, er det likevel ikke strålende. Ukens to viner er imidlertid kandidater som kan endre på denne statusen, ikke bare fordi de har flott karakter og er utmerkete matviner men også fordi de har evnen ti
    04. august 2004
  • 28 Juli 2004 - 02:01

    Spansk eleganse

    Ukens vin kommer fra et lite kjent hjørne av Spania, rent vinmessig i alle fall. Dessuten er vinstilen så lite spansk som overhodet mulig. Og prisen her til lands er lavere enn hva du ofte må ut med for denne vinen i Madrids vinbutikker.
    28. juli 2004
  • 23 Juli 2004 - 02:01

    Slik mikser du Strawberry Banana Cooler

    Vinbaserte drinker er noe vi anbefaler deg å forsøke nå i sommer. Rosévin er dessuten svært velegnet til formålet. Det finnes en rekke gode viner innen denne kategorien på polet, likeså deilige likører som jo selvsagt også kan nytes på egenhånd.
    23. juli 2004
  • 21 Juli 2004 - 02:01

    Søritaliensk varme

    Puglia i Sør-Italia seilet opp som ledende kilde til rimelige viner for noen år siden og ga nordmenn for alvor smak på disse vinenes sur-søte preg pakket inn i en lettdrikkelig stil. Hvis du er en av dem som gikk lei fordi vinene ble for lette å svelge, k
    21. juli 2004
  • 16 Juli 2004 - 02:01

    Absolut Silver Salute

    Vodkadrinker er uten tvil svært populært drikke. Her får den rene vodkaen følge av likør og sprudlende champagne samt litt ekstra farge ved hjelp av den kraftige blå curacaoen. Overrask dine venner med denne sommerinspirerte blågule drinken!
    16. juli 2004
  • 14 Juli 2004 - 02:01

    Sørfransk sjarm i boks

    En vin uten skarpe kanter men med nok kraft til å følge mat er perfekt for sommerfesten. Spesielt siden finnes i boksformatet og har en behagelig prislapp. Hvis du vil ha større utfordringer for ganen leveres den også i flaske men da i en mer seriøs utgav
    14. juli 2004
  • 09 Juli 2004 - 02:01

    Navnet til tross - drinken smaker herlig

    Her får du oppskriften på nok en flott svensk drink denne sommeren. Very Berry er en ettertraktet spesialitet fra Andreas Näslund på utestedet Godet i Stockholm, en drink som han selvsagt ønsker oss nordmenn en riktig god sommer med!
    09. juli 2004
  • 07 Juli 2004 - 02:01

    Ren smaksbombe

    At økologisk ikke er synonymt med høy pris er ukens vin et strålende bevis på. Spesielt siden den er en virkelig godbit for den som liker en kraftig hvitvin som til og med kan overta rollen til en rødvin. Kanskje en liten forsmak på sydenturen, eller det
    07. juli 2004
  • 02 Juli 2004 - 02:01

    Det er slik en Green Apple Cinnamon skal smake

    Eple er stikkord for denne Ukens drink. Smirnoff er på markedet med syv nye smaker og flasker i helt ny design. Green Apple Twist kommer som nyhet i juli, og blir dermed den åttende i rekken. Her får du oppskriften på en frisk og lekker sommerdrink.
    02. juli 2004
  • 30 Juni 2004 - 18:05

    Nyhetene på polet juli 2004

    Tilbringer du sommerukene i hjemlandet, kan ferien friskes opp med noen av julinyhetene fra Vinmonopolet. For her er det mye godt for for et hvert budsjett, både blant så vel hvitt som rødt, og ikke minst whisky.
    30. juni 2004
  • 30 Juni 2004 - 09:00

    Gode kjøp i Chablis

    Få vintyper gir samme sommerassosiasjoner som chablis. Kombinasjonen av sitrus, frisk frukt og havbris blir alltid vel mottatt enten den nytes alene eller til sesongens retter. For chablis er en av de mest fleksible matviner som finnes og må ikke nødvendi
    30. juni 2004
  • 25 Juni 2004 - 11:19

    Server denne drinken så blir du en helt - Vanilla Apple In

    Nok en frisk drink serveres deg nå som sommeren står for døren. Vi håper selvsagt på litt varme denne helgen. Kanskje også mulighet for en noe forsinket St. Hans-feiring? Venter du gjester skal nok denne drinken hjelpe til med å få opp stemningen ytterlig
    25. juni 2004
  • 23 Juni 2004 - 15:32

    Vinsmaking 23. august i Oslo - Smak frisk og deilig Chablis

    Når sommerferien er over skal du få være med oss på en smakfull vinkveld med Chablis i fokus. Og vi blir garantert ikke alene, for disse vinene har erfaringsmessig enorm interesse blant vinglade nordmenn. Hele åtte viner blir du servert denne augustkvelde
    23. juni 2004
  • 23 Juni 2004 - 09:02

    Hvitvin til fisk og skalldyr

    Hvilket vinfølge skal fisk og skalldyr ha? Et stadig tilbakevendende spørsmål. I denne artikkelen tar Apéritif for seg de grunnleggende prinsippene og gir deg en så grundig innføring at du etter å ha lest artikkelen fint står på egne ben ved poldisken.
    23. juni 2004
  • 23 Juni 2004 - 02:01

    Rimelige viner til sommerfesten

    Når du skal samle mange for å feire at sommeren er her, er det en klar fordel at vinene du serverer er tilpasset formålet, ikke bare menyen men også den uformelle atmosfæren og det forhold at de tåler å drikkes lett avkjølt.
    23. juni 2004
  • 21 Juni 2004 - 15:57

    Beskjeden revolusjonær

    Lavmælte Didier Séguier har velfortjent fått en stor del av æren for å ha transformert William Fèvres chablisstil. Forandringen er til dels dramatisk - fra en relativt hardt eiket praksis til en av de mer elegante i klassen. Det mest oppsiktsvekkende er a
    21. juni 2004
  • 18 Juni 2004 - 12:56

    Lag en skikkelig drømmedrink med vaniljeis

    Ukens drink er vel kanskje mer å regne som en dessert - i og med at det her er benyttet vaniljeis. Denne sommeren kan du la den gode gamle Baileys få en oppgradering - og du vil raskt oppdage en herlig vri på den tradisjonelle likøren.
    18. juni 2004
  • 18 Juni 2004 - 11:09

    Test av Chablis

    Apéritif har testet 64 ulike chabliser og sjelden har vi opplevd så mange gode chabliser på alle nivåer, hvilket i stor grad forklares av sterke årganger som 1999, 2000 og 2002 - samt 2003 som jo er det rundeste og mest atypiske chablisåret i manns minne.
    18. juni 2004
  • 16 Juni 2004 - 16:11

    Monopol for to

    Louis Moreau må dele på en av de mest prestisjefylte vinmarkene innen chablis grand cru med farens fetter Christian Moreau. Det gir oss som forbrukere en unik mulighet til å sammenligne to forskjellige variasjoner over det beste av chablis.
    16. juni 2004
  • 16 Juni 2004 - 02:01

    Perfekte sommerviner

    Solrike California er det perfekte utgangspunktet for å lage viner for den norske sommeren. Et stabilt og varmt klima sikrer god modning i druene som igjen gir mye sødme og relativt høy alkohol. Varme krydrete viner med nok friskhet til at de føles behage
    16. juni 2004
  • 11 Juni 2004 - 11:12

    Tyskland og Østerrike best

    I en blindsmaking av i alt 47 av verdens beste tørre rieslinger, tok Tyskland og Østerrike fullstendig innersvingen på andre ledende rieslingområder som Alsace. Blant de ti beste var sju fra Østerrike og tre fra Tyskland.
    11. juni 2004
  • 11 Juni 2004 - 10:05

    Sommerdrinken Melon Lemonade

    Melon Lemonade er en suveren sommerdrink! Svalende og med en god smak av honningmelon som også kommer frem i både duft og ettersmak. Perfekt å tilberede i  stor bolle og servere som aperitiff før grillfesten.
    11. juni 2004
  • 10 Juni 2004 - 16:30

    Bli med til Cognac og Bordeaux

    Denne høsten kan du bli med Apéritif til de berømte norske konjakkhusene for å hilse på Larsen og Braastad. Du får en spennende omvisning på hvert sted, selvfølgelig med besøk i konjakk-kjellere og rikelige smaksprøver av denne edle drikk.
    10. juni 2004