3. juli - 10. juli i Italia - Barkurs i Toscana

I samarbeid med Leirskole for voksne arrangeres det i sommer barkurs i italienske Toscana med Jesper Lind. En fin anledning til å treffe likesinnede samt lære alt du trenger å vite om bar fra en av Norges for tiden mest innovative barpersonligheter. Blir
Redaksjonen
10 Juni 2004 - 09:50

Velkommen til Italia og Castello Porrona! Dette er en fasinerende middelalderborg, plassert på en åstopp i et bølgende toscansk landskap...

Her ligger alt til rette for god leirskolestemning, spennende drinker og god stemning!

Bar og drinker
Hvordan skal en Long Island egentlig smake? Hvordan lages egentlig en Gin&Tonic? Og hvilke drinker passer egentlig til hvilke anledninger? Dette er kurset for deg som ønsker å lære hvordan en god drink lages - kort sagt - kurset for den urbane livsnyter!

Kurset ledes av bareier Jesper Lind som står bak Cafe Con Bar, Fru Hagen, Rust og Bistro Brocante, og sist men ikke minst INTERNASJONALEN!

Jesper er kvalitetsbevisst og opptatt av stilrenhet. Han vil ta deg med på en reise gjennom basic brennevinskunnskap, drinktilbredelse med fokus på råvarene, baroppførsel, tips til dagen der på mm...For de som er med på barkurset vil det også være et mindre tillegg for ekskursjoner og noe råvarer.

Jesper figurer som dommer i flere barkonkurranser og sitter i flere ekspertpanel for smaksbedømming.

Gled deg til et spennende kurs, hvor evnen til livsnytelse settes høyt!

FAKTA OM ARRANGEMENTET
Vi skal til Castello Porrona, en gammel borg beliggende sydvest for Siena.

Du blir innkvartert i leiligheter som inneholder bad, soverom med enkle og doble senger, stue og velutstyrt kjøkken. Stedet holder høy standard, men du må nok regne med å dele bad med noen andre i leiligheten, og evt. soverom.

Det er ellers fellesarealer, gressplener, tennisbaner, treningsrom og svømmebasseng - og vi har hele stedet for oss selv! Du får servert frokost, og det er mulighet for å lage egen middag.

Dette er leirskole for voksne. Vi tilrettelegger en spennende ramme, men du må selv aktivt være med på å utforme både aktivitetene og miljøet. Målet er å skape en unik sommeropplevelse for deg - den beste ferien du har hatt noensinne! Dagen begynner med frokost, og deretter er det i 3-4 timer med ditt valgte kurs. Ettermiddagen er fri, og om kvelden leker du med nye og gamle venner, enten på egenhånd eller at vi slår oss sammen for felles aktiviteter eller middag i hagen.

Programmet:
Lørdagen er ankomstdag, med velkomstmiddag ved 8-9 tiden på kvelden. Søndag er bli-kjent-med-sted-og-hverandre-dag. Mandag til Fredag går kursene, med avslutningsmiddag fredag kveld. Lørdag er avreisedag og farvel.

Reisetips:
Innflyging er flere steder: Firenze, Roma, Pisa, Bologna og evt. Milano. Man må deretter komme seg til Siena med tog eller buss, alternativt plukke opp en bil og kjøre frem.

For ankomst til Leirskolen er det to alternativer: Vi kan komme og hente i Siena - men du må da evt. påregne litt venting ift. henting av flere etc. Eller som vi anbefaler - man går sammen om å leie bil.

Castello Porrona, som vi skal være på, ligger ca. 40 km sydvest for Siena.

Praktisk informasjon:
Vi anbefaler deltagerne å gå sammen om leiebiler både for tilreise og ekskursjoner. Når det nærmer seg avreise, vil du få tilgang til alle dine medreisendes emailer slik at man kan samorganisere dette!

Prisen er 5590,- og inkluderer overnatting, frokost, kurs og kursmateriale og leirskolepakken. For Barkurset vil det komme et mindre tillegg for alle basisvarene - ca. 500 NOK. Det vil også være mulig for deltagere på barkurset å betale tilsvarende for maten, og dermed kunne nyte godt av å ha et gourmetkurs med på turen! Den totale summen vil bli avgjort nærmere avreise ift. menyvalg. Depositum på kr 1500 betales senest en uke etter påmelding. Dette beløpet er en bindende andel av den totale betalingen. Dette beløpet fås ikke tilbake dersom du avbestiller senere, da beløpet allerede er overført til stedet du skal være på.

Gled deg til en strålende sommerferie!

Kurset er nå avholdt

Hvor: Castello Porrona
Når: 3. juli - 10. juli 2004
Pris: 5590,-
Påmeldingsfrist: Snarest mulig, men senest 2. juli 2004

Etter påmelding vil du snarlig høre fra oss og motta mer informasjon!

Foto: John Nordahl, Eva Brænd m. fl.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse
+
Tester

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse

Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert
+
Tester

Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert

Det er særlig en produsent som stikker av med de høyeste poengsummene, men også andre følger i kjølvannet. Tysk vin er imidlertid først og fremst riesling, også der er det noen riktig gode viner å finne.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus
Dagens rett

Skrei eller annen hvit fisk stekt på skinnet blir nydelig med fennikelpure og kanskje også rødvinsaus

Skreisesongen er på høyden, og selv om det ikke lenger er en rimelig råvare, er den fortsatt desto mer luksuriøs. Servert med smaksrikt følge med en pust av vår, blir det et riktig festmåltid.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner
+
Ukens vin

Basisutvalgets beste kjøp er to hvitviner

Og fra et område som fortsatt ikke har fått den oppmerksomheten det fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse
+
Tester

Det mest interessante av taxfreenyheter denne påsken er i den høyere prisklasse

Men en håndfull rimelige viner er det dessuten mulig å spare litt ved å kjøpe med seg fra flyplassen. Det viktigste er alltid at vinen holder god kvalitet i forhold til pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet
+
Godbiter i pollisten

Sjekk ut denne prisgunstige pinot noiren neste gang du er på polet

For den har fast plass og er et virkelig godt kjøp i ny årgang.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône
+
Ukens vin

Vinkupp: Forfriskende og fyldig økologisk hvitvin fra Rhône

Den har en veldig gunstig pris, og kommer også i en rød utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag kan barna diske opp med middagen: grateng med makaroni og skinke
Dagens rett

I dag kan barna diske opp med middagen: grateng med makaroni og skinke

Her får du oppskriften på en skikkelig vinner av en rett for så vel små som store.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert
+
Tester

Spesialpol: At Tyskland hevder seg sterkt på rødvinsfronten, er herved dokumentert

Det er særlig en produsent som stikker av med de høyeste poengsummene, men også andre følger i kjølvannet. Tysk vin er imidlertid først og fremst riesling, også der er det noen riktig gode viner å finne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her