Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 15 Oktober 2004 - 15:37

    3. november i Oslo - Ruinart-middag på Dyna Fyr

    Ruinart er verdenskjent for sine karakterrike champagner. Makan til viner, fulle av sjø, salt og fossile mineraler finnes knapt. Nå får du sjansen til å smake samtlige fem cuvéer sammen med en flott 5-retters meny. Og alt skjer midt i Oslofjorden - på fan
    15. oktober 2004
  • 14 Oktober 2004 - 15:27

    Vinkurs i Oslo 8. november - Lær deg druesortene med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker. Denne kvelden vil han gi deg kunnskap om de vanligste røde druesortene.
    14. oktober 2004
  • 14 Oktober 2004 - 12:36

    16. november i Oslo - Italiensk vinsmaking med Ricasoli

    Barone Ricasoli er for nordmenn en av de mest kjente vinprodusentene fra Italia. Med et vedvarende godt rykte og ikke minst svært god kvalitet på alle nivåer har Barone Ricasoli et stabilt og godt salg i Norge. Denne kvelden får du smake minst åtte av der
    14. oktober 2004
  • 13 Oktober 2004 - 02:01

    Røverkjøp til viltet

    Ukens vin kommer fra et lite kjent hjørne av en feiret region, men i motsetning til dens mest berømte og kostbare viner, er vår langt mer oppnåelig. Aldri før har du fått tilsvarende vin så lavt priset.
    13. oktober 2004
  • 11 Oktober 2004 - 13:26

    Hos Quinta do Côtto i Douro lages viner på fransk manér

    Quinta do Côttos bånd til Frankrike er ikke bare i form av eierens etternavn, Miguel Champalimaud. Vinen har flere likhetstrekk med franske viner enn med sine kolleger i Douro.
    11. oktober 2004
  • 08 Oktober 2004 - 16:27

    Slik lager du Chill Classics Mist

    Ukens drink er det egentlig intet hokus pokus med. Whiskybaserte drinker er svært populære, og med en liten touch av appelsin, både i og på glasset, blir resultatet en frisk og karaktersterk kandidat som din egen "husets drink".
    08. oktober 2004
  • 08 Oktober 2004 - 15:49

    Vinkurs i Oslo 6. desember - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker og ikke minst boken Bølgens vin , en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praksis hvor
    08. oktober 2004
  • 08 Oktober 2004 - 15:26

    22. november i Oslo - Smak årets overraskelse fra Cognac

    Apéritifs cognacsmaking er denne gang viet kvalitetsprodusenten Cognac L&L som ganske overraskende feide de store og mer kjente cognachus av banen i årets store cognactest. Gjennom syv cognacer kan du bli kjent med denne produsenten som gir deg svært høy
    08. oktober 2004
  • 06 Oktober 2004 - 02:01

    Gastronomisk perle

    Ukens vin kommer fra et av de rikeste områdene i Frankrike - rent gastronomisk sett. Nær sagt selvsagt er den som skapt for det gode måltid. En god vin etter klassisk mønster som forsvarer sin halvannen hundrelapp med bravur.
    06. oktober 2004
  • 05 Oktober 2004 - 13:32

    Superkvinnen fra Douro

    Det er ikke mange kvinnelige stjernevinmakere i Portugal. Den fremste og yngste er Sandra Tavares da Silva som den ukronte kongen av Douro, Cristiano van Zeller, var rask med å huke tak i. Resultatene av hennes vinkunst kan du smake i ikke mindre enn åtte
    05. oktober 2004
  • 04 Oktober 2004 - 15:34

    Levende ferskvare

    I Trondhjem Mikrobryggeri kan du følge ølets vandring fra malt og humle til ferdig brygg som lesker ganen. Fraværet av pasteurisering og tilstedeværelsen av «grums» gir ølet en karakteristisk smak og spesiell fylde.
    04. oktober 2004
  • 01 Oktober 2004 - 12:49

    Dette er en vinnerdrink

    Drambuie er en av verdens mest kjente likører, og kan definitivt brukes til annet enn «On Ice» og i «Rusty Nail». Her får du servert vinnerdrinken i The Drambuie Cocktail Competition som ble avholdt i Oslo tidligere i år.
    01. oktober 2004
  • 29 September 2004 - 02:01

    Topp kjøp fra Veneto

    Valpolicella, ripasso, amarone og recioto er sentrale elementer i vinmenyen fra Veneto som har fått et stadig fastere grep på den norske smaken. Forklaringen er at vinene herfra både er smaksrike og anvendelige. Ukens viner er dessuten usedvanlig prisguns
    29. september 2004
  • 27 September 2004 - 13:08

    Inspirert av vin

    Kaffedyrking er på vei til å revolusjoneres, som en nødvendig reaksjon på de lave prisene på verdensmarkedet. Ny teknologi introduseres samtidig som ideer hentes fra en annen del av landbruket, nemlig vinens verden.
    27. september 2004
  • 23 September 2004 - 13:46

    Test av rødviner fra Languedoc

    Utvalget av AOC-viner fra Languedoc-Roussillon er ikke helt representativt for hva regionen presterer. Det er denne testen av i alt 35 viner et godt bevis på. De fleste litt vel rett frem og mangler særpreg, selv om en håndfull viner peker seg ut i svært
    23. september 2004
  • 22 September 2004 - 19:37

    26. oktober i Oslo - Lag din egen whisky

    Har du noen gang lurt på hvor vanskelig det er å blende whisky? Nå har du faktisk muligheten til å lage whisky helt etter din egen smak. Bli med oss denne kvelden og forsøk deg som Master Blender i Chivas Blending Session .
    22. september 2004
  • 22 September 2004 - 02:00

    Vellagret og lovende

    Krabber, blåskjell, østers og alle havets fiskeslag er på topp nå når de har nytt godt av en lang sommer. Og ingenting smaker bedre til sjømat enn en frisk, slank og elegant hvitvin. Ukens gode kjøp smaker dessuten ekstra godt.
    22. september 2004
  • 20 September 2004 - 17:38

    Livet etter vin de pays

    Mens billige vin de pays-viner inspirert av den nye verden har overflommet markedet, vender de innovative vinmarkerne tilbake til det som er Languedocs vinmessige sjel, nemlig viner med nye og tradisjonelle drueblandinger fra de beste jordsmonnene.
    20. september 2004
  • 17 September 2004 - 11:14

    Pitú Lava

    Denne ukens drinkforslag er basert på et brasiliansk brennevin, Pitú Cachaça. Cachaça er laget av rent sukker fra sukkerroene. Dette i motsetning til rom som er laget av restene av sukkerproduksjonen (melassen). Kanskje et godt alternativ til rom?
    17. september 2004
  • 16 September 2004 - 16:15

    Test av riesling fra Alsace

    Lagret riesling er en treningssak, men når du har trent en stund, blir du garantert hekta. Uansett alder er riesling sjømatvinen par excellence. Vi har testet 34 rieslingviner fra Alsace.
    16. september 2004
  • 15 September 2004 - 02:01

    Eleganse til lavpris

    Denne uken blir du kjent med - eller mest sannsynlig møter igjen - en produsent som leverer solid eleganse til svært gunstige priser, også for deg som er avhengig av at vinen kommer i lettransporterbart materiale.
    15. september 2004
  • 14 September 2004 - 17:43

    28. september i Oslo - En aften for krabbeelskere

    Bli med og spis alt du orker av deilig Hitra-krabbe, selvsagt med hvitvin til. Siste tirsdag i september inviterer vi nemlig til stort krabbelag på Restaurant Havsmak. Der kan du nyte både mat og vin sammen med likesinnede - alt i et rustikt miljø.
    14. september 2004
  • 10 September 2004 - 12:56

    Kiwi Fizz

    Kiwi er en velegnet ingrediens i friske drinker. Dessuten har du jo godt av litt frukt i ny og ne. Nå som høsten sakte men sikkert legger sine kjølige kvelder over oss kan kjøttefulle drinker være akkurat det du trenger som helgens styrkedråper.
    10. september 2004
  • 08 September 2004 - 15:06

    Vinkurs i Oslo 4. oktober - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter og suksessforfatter av mat- og vinbøker og ikke minst boken Bølgens vin , en bok som tar for seg det helt grunnleggende innen vin. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praksis hvor
    08. september 2004
  • 08 September 2004 - 02:01

    Spenstig portugiser

    Det skjer mye i Portugal - og da tenker vi ikke på fotballens lunefullhet - men heller på landets revansj på vinsiden. For tiden strømmer det inn på markedet spennende, velsmakende og prisgunstige nyheter fra Europas vinmessige vestligste utpost. Vinmonop
    08. september 2004