Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 01 Februar 2005 - 17:35

    Fremtidig glede

    De beste portvinene fra 2000-årgangen kommer til å bli like legendariske som de beste årgangene i forrige århundre. Men de fleste av dem må lagres en stund.
    01. februar 2005
  • 28 Januar 2005 - 12:59

    Miks en drink som smaker mint

    Med denne drinken i hånden blir du kanskje lagt merke til. Mintsmak i drinker er faktisk ganske innbydende, og et mynteblad på glasskanten setter prikken over ien.
    28. januar 2005
  • 28 Januar 2005 - 11:37

    Test av bag-in-box

    Apéritifs første test av bag-in-box på drøyt fem år konsentrerer seg om den øvre prisklassen og skal derfor representere det beste innen boksverdenen.
    28. januar 2005
  • 26 Januar 2005 - 02:00

    Vin i 100

    Selv om du ikke er så opptatt av å markere frigjøringen fra svenskene, kan du ha stor glede av denne hundreårsvinen som selvsagt er priset til en hundrelapp.
    26. januar 2005
  • 25 Januar 2005 - 16:15

    7. mars i Oslo - Whiskysmaking med Highland Park

    Virkelig gammel whisky blir deg til del når Gerry Tosh, Global Ambassador for Highland Park, kommer til Oslo og gir deg muligheten til å (gjen)oppdage Highland Parks' unike karakter.
    25. januar 2005
  • 21 Januar 2005 - 16:24

    Titten Tei er også en drink

    Da Norge vant gull i cocktail-VM i 1973 var det en sensasjon. En av vinnerdrinkene var oppkalt etter datidens mest populære TV-kjendiser. Og som sin navnebror absolutt verd å hentes frem fra glemselen.
    21. januar 2005
  • 21 Januar 2005 - 13:34

    Slik smaker en vin fra 1893

    Selv om Mouton 1945 regnes som den beste rødvin som noensinne er laget, finnes det utfordrere - også fra samme vinhus.
    21. januar 2005
  • 19 Januar 2005 - 12:34

    Vintagefølelse

    Late Bottled Vintage er i motsetning til de langt dyrere og mer prestisjetunge vintagevinene beregnet for konsum når den slippes på markedet.
    19. januar 2005
  • 19 Januar 2005 - 02:01

    Billigchianti

    En smak av det gode selskap får du med denne ukes vin - og det til bare kroner 99,90!
    19. januar 2005
  • 18 Januar 2005 - 11:39

    Særpreget kultvin

    Brødrene Thierry og Eric Michon har med utgangspunkt i faren Patrices grunnarbeid skapt en vingård med kultstatus og det så langt utenom den franske vins allfarvei som mulig.
    18. januar 2005
  • 14 Januar 2005 - 16:22

    Har du sansen for Drambuie?

    Fra fjorårets finale av The Drambuie Cocktail Competition har vi tidligere presentert bl.a. vinnerdrinken. Her følger Tor Bru sitt bidrag som havnet på sjetteplass.
    14. januar 2005
  • 14 Januar 2005 - 13:38

    28. februar i Oslo - Smak naturlige viner

    Fetzer er med sine økologiske rene viner verdenskjent som eksempel for etterfølgelse. Bli med oss denne siste februardagen og smak ikke mindre enn 12 viner som viser hva som ligger bak.
    14. januar 2005
  • 12 Januar 2005 - 02:01

    To x superkjøp

    Hvis sparing preger ditt husholdningsbudsjett for tiden, og du begynner å bli lei den samme boksvinen, er ukens viner alternativer med et langt større raffinement, uten at det går utover prisen.
    12. januar 2005
  • 10 Januar 2005 - 15:44

    14. februar i Oslo - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

    Toralf Bølgen er regnet som en av Norges ledende vineksperter. Denne kvelden lærer han deg og viser deg i praksis hvordan smake vin og hvordan lettere gjenkjenne ulike druer og vintyper.
    10. januar 2005
  • 07 Januar 2005 - 22:00

    Burgund i Oslo 7. februar - Middag med Labouré-Roi

    Bli med oss til Brasserie A touch of France der du får møte vinmaker Bertrand Straebler, eksportsjef Patrick Sosnovizc samt Armand Cottin, eier av den kjente vinprodusenten Labouré-Roi fra Burgund i Frankrike og ikke minst; smake syv av deres viner til en
    07. januar 2005
  • 07 Januar 2005 - 16:05

    Bobler og Angostura

    Nyttår er passert, men det å nyte deilige bobler er i høyeste grad fortsatt tillatt. Det finnes selvsagt smarte løsninger som gjør om en musserende vin til en frisk og deilig drink. På Abboteke Bar i Tromsø finner du denne.
    07. januar 2005
  • 07 Januar 2005 - 15:35

    Nyhetene på polet januar 2005

    Italia og særlig Sicilia drar i gang det nye året hva vin angår. Er du på jakt etter billige viner, må du holde deg til gamle favoritter, for her er det mest godbiter for den med et romslig januarbudsjett.
    07. januar 2005
  • 05 Januar 2005 - 02:01

    Billig trøst

    Selv om januarbudsjettet er skåret inn til beinet, og kontoen er nesten helt tom, har du råd til denne ukens vin som simpelthen er utrolig billig.
    05. januar 2005
  • 04 Januar 2005 - 17:56

    19. - 27. mars 2005 - Bli med til Sør-Afrika i påsken

    Nok en spennende reise står på Apéritifs kurskalender. Denne gang er det Sør-Afrika med sine mange vinprodusenter som er målet for reisen. Les videre og meld deg på!
    04. januar 2005
  • 28 Desember 2004 - 13:13

    7. februar - Laroche-smaking i Bergen

    På det nye årets første vinsmaking i Bergen får du møte Marie Vorstermans fra vinhuset Laroche. Hun vil presentere deg for deres toppviner fra Chablis og Sør-Frankrike samt Chile. Du får denne kvelden smake hele 10 viner fra Laroche sin imponerende p
    28. desember 2004
  • 28 Desember 2004 - 13:01

    8. februar - Laroche-smaking i Stavanger

    På det nye årets første vinsmaking i Stavanger får du møte Marie Vorstermans fra vinhuset Laroche. Hun vil presentere deg for deres toppviner fra Chablis og Sør-Frankrike samt Chile. Du får denne kvelden smake hele 10 viner fra Laroche sin imponerend
    28. desember 2004
  • 28 Desember 2004 - 02:01

    Fire x nyttårsbobler

    Hvis du ikke har handlet inn champagnen til nyttårsaften ennå, eller ikke vet hva du skal velge, får du noen gode råd her. Og da snakker vi om det du nyter til den vellagete maten.
    28. desember 2004
  • 23 Desember 2004 - 11:43

    Rødvinsgløgg (Vin Chaud)

    Ukens drink er passende for julehøytiden. En ekte fransk versjon av julegløgg eller rødvinsgløgg er nemlig hva som serveres deg, og som du kan kose deg med når julemaset er over (eller kanskje før) og kveldsmørket senker seg.
    23. desember 2004
  • 22 Desember 2004 - 17:55

    Champagnemiddag 20. januar - Med Taittinger til bords

    Tidlig i det nye året kan du være med oss til fasjonable Le Canard i Oslo der du får servert Taittingers fire beste champagner til en nøye tilpasset fireretters meny. Og det er Pierre-Emmanuel Taittinger selv som er din vert.
    22. desember 2004
  • 21 Desember 2004 - 02:01

    En av hver til jul

    Årets siste flytende julegavetips er to viner født av svært lange vintradisjoner som gir umiddelbar tilfredsstillelse samtidig som de uten problemer kan legges til godgjøring i kjelleren.
    21. desember 2004