Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 05 Januar 2005 - 01:01

    Billig trøst

    Selv om januarbudsjettet er skåret inn til beinet, og kontoen er nesten helt tom, har du råd til denne ukens vin som simpelthen er utrolig billig.
    05. januar 2005
  • 04 Januar 2005 - 16:56

    19. - 27. mars 2005 - Bli med til Sør-Afrika i påsken

    Nok en spennende reise står på Apéritifs kurskalender. Denne gang er det Sør-Afrika med sine mange vinprodusenter som er målet for reisen. Les videre og meld deg på!
    04. januar 2005
  • 28 Desember 2004 - 12:13

    7. februar - Laroche-smaking i Bergen

    På det nye årets første vinsmaking i Bergen får du møte Marie Vorstermans fra vinhuset Laroche. Hun vil presentere deg for deres toppviner fra Chablis og Sør-Frankrike samt Chile. Du får denne kvelden smake hele 10 viner fra Laroche sin imponerende p
    28. desember 2004
  • 28 Desember 2004 - 12:01

    8. februar - Laroche-smaking i Stavanger

    På det nye årets første vinsmaking i Stavanger får du møte Marie Vorstermans fra vinhuset Laroche. Hun vil presentere deg for deres toppviner fra Chablis og Sør-Frankrike samt Chile. Du får denne kvelden smake hele 10 viner fra Laroche sin imponerend
    28. desember 2004
  • 28 Desember 2004 - 01:01

    Fire x nyttårsbobler

    Hvis du ikke har handlet inn champagnen til nyttårsaften ennå, eller ikke vet hva du skal velge, får du noen gode råd her. Og da snakker vi om det du nyter til den vellagete maten.
    28. desember 2004
  • 23 Desember 2004 - 10:43

    Rødvinsgløgg (Vin Chaud)

    Ukens drink er passende for julehøytiden. En ekte fransk versjon av julegløgg eller rødvinsgløgg er nemlig hva som serveres deg, og som du kan kose deg med når julemaset er over (eller kanskje før) og kveldsmørket senker seg.
    23. desember 2004
  • 22 Desember 2004 - 16:55

    Champagnemiddag 20. januar - Med Taittinger til bords

    Tidlig i det nye året kan du være med oss til fasjonable Le Canard i Oslo der du får servert Taittingers fire beste champagner til en nøye tilpasset fireretters meny. Og det er Pierre-Emmanuel Taittinger selv som er din vert.
    22. desember 2004
  • 21 Desember 2004 - 01:01

    En av hver til jul

    Årets siste flytende julegavetips er to viner født av svært lange vintradisjoner som gir umiddelbar tilfredsstillelse samtidig som de uten problemer kan legges til godgjøring i kjelleren.
    21. desember 2004
  • 17 Desember 2004 - 20:37

    Markjordbær Fizz

    Det nærmer seg jul og denne gang skal vi gi deg et tips til en fredfylt og balansert syre-/sødmepreget drink som kan serveres hele året. Imidlertid blir det jo fort mye mat i julehøytiden. Da er det kjekt å kunne mikse sammen en frisk drink som denne.
    17. desember 2004
  • 15 Desember 2004 - 14:50

    12. januar i Oslo - Kokekurs med fisk og skalldyr

    Har du lyst til å lære å lage mat i sammen med noen av landets mest profilerte kokker? Og ikke minst lære mer om mangfoldet av gode råvarer og hvordan de kan forvandles til delige retter, selvfølgelig med tilsvarende vin som følge? Da skal du lese videre
    15. desember 2004
  • 15 Desember 2004 - 01:01

    Rimelig bordeaux til jul

    Ukens vin gir deg utrolig mye ekte smak av Bordeaux for pengene. En ultratradisjonell vin som skapt for årstiden - og for kjelleren. Samt kanskje til glede for en vinelsker nå i disse juletider.
    15. desember 2004
  • 10 Desember 2004 - 19:26

    Svalbarddrinken

    Drinker bygger gjerne på erfaring, men drinkboka som Eli Kari Gjengedal har gitt ut viser oss at det kanskje er mer enn ren miksing av ingredienser som skal til for å lage en vellykket drink. En bok som nok kommer til å ligge under mangt et juletre nå fre
    10. desember 2004
  • 10 Desember 2004 - 15:04

    Franske og chilenske 9. februar - Vinsmaking med Michel Laroche i Oslo

    På det nye årets første vinsmaking får du møte Marie Vorstermans fra vinhuset Laroche. Hun vil presentere deg for deres toppviner fra Chablis og Sør-Frankrike samt Chile. Du skal smake hele 10 viner på Gamle Logen i Oslo sentrum.
    10. desember 2004
  • 08 Desember 2004 - 01:01

    Kompromissløs julevin

    Denne uken nyter vi en for mange gammel kjenning som vil gjøre rent bord både til sesongens gode mat som under juletreet. Deilig å drikke nå og en kandidat for noen års lagring.
    08. desember 2004
  • 07 Desember 2004 - 13:49

    Vodka fra Vättern

    Svensk Vodka som var på konkursens rand i 2001 er siden blitt Sveriges største privateide spritprodusent, og nå er vodkaen fra Motala på full fart inn på det norske markedet.
    07. desember 2004
  • 06 Desember 2004 - 16:11

    Ingen snarveier

    Abboteke Bar i Tromsø har som misjon å oppdra kundene til å drikke noe annet enn det de er vant til. Her er drinkene kun laget av de beste råvarer, egne hjemmelagde siruper og puréer.
    06. desember 2004
  • 02 Desember 2004 - 16:13

    Test av portvin

    Med et så bredt og ikke minst godt tilbud innen to av de edleste portvinsklassene, late bottled vintage (LBV) og vintage, som vi har på det norske markedet i øyeblikket, er tiden absolutt inne for å fylle kjelleren med godsaker for de nærmeste 10-15 årene
    02. desember 2004
  • 01 Desember 2004 - 01:01

    Superkjøp fra Sør-Italia

    Vi får ikke nok av italienske viner kan det synes som, og denne ukens vin har potensial i seg til å bli en ny favoritt. I hvert fall for den som setter pris på italienske viners fortreffelighet ved matbordet.
    01. desember 2004
  • 29 November 2004 - 12:35

    Bedring i kartong

    Mens bag-in-box-vinene har passert 50 prosent av det som selges til norske forbrukere, og produsentene investerer stort i kvalitetsbedring, har pappvin ennå ikke helt klart å innta restaurantverdenen.
    29. november 2004
  • 26 November 2004 - 08:54

    En drink med ferske jordbær og vodka

    Denne Ukens drink er frisk som et uvær og er basert på Svensk Vodka. Dette er en drink du får servert av Niclas Helge på Gondolen i Stockholm. Eller hjemme i din egen stue, for selvsagt får du hele oppskriften her.
    26. november 2004
  • 24 November 2004 - 10:00

    Årets test av akevitt

    Det er få overraskelser i Apéritifs omfattende akevittest: Mange usedvanlig komplekse akevitter som bærer preg av godt håndverk og dermed få skuffelser. Med 36 produkter er bredden stor - alt fra lettere måltider til avec-alternativer. Finn julens akevitt
    24. november 2004
  • 24 November 2004 - 01:01

    Godbiter på tilbud

    En rød burgunder på tilbud er ikke dagligdags. Ukens vin er dessuten en av landets aller rimeligste i øyeblikket, og perfekt moden. Nyt den til lyst kjøtt eller en passe moden brie.
    24. november 2004
  • 19 November 2004 - 14:59

    Miks en alkoholfri en 

    De fleste barer i Norge er dessverre veldig dårlige på alkoholfrie alternativer. På Abboteke Bar i Tromsø har de en del gjester som ikke ønsker alkohol. Da er det viktig at drinkene uten alkohol smaker like bra som de med. Slik som virgins og mocktails.
    19. november 2004
  • 18 November 2004 - 15:07

    Test av viner fra Montalcino

    Denne testen av i alt 37 viner, inkludert 11 rosso, fra dette sagnomsuste Montalcino-området som ikke teller mer enn rundt 2000 hektar, er et godt eksempel på den eksplosive økningen i bredden av italiensk vin.
    18. november 2004
  • 17 November 2004 - 01:01

    Årets første vindråper

    Kombiner muligheten til å smake årets blodferske vin med å lage en tre- eller fireretters meny som nytes sammen med beaujolais fra så vel årets avling som mer vellagrete saker.
    17. november 2004