Drikke - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 20 April 2005 - 02:01

    Røverkjøp fra Rioja

    Denne uken bruker vi vinbudsjettet på en meget vellaget rødvin fra Rioja til godt under hundrelappen.
    20. april 2005
  • 15 April 2005 - 10:56

    En drink som et gyllent eple

    En fancy vodkadrink er hva du kan by dine gjester på dersom du serverer denne ukes forslag til herlige drinker du kan nyte. Det kan nemlig fort bli kjedelig med et snevert utvalg, men hos oss finner du nærmere 1200 drinker.
    15. april 2005
  • 13 April 2005 - 02:01

    Nytt godt hvitt

    Hvis du er lei chardonnay men liker hvitvin med litt trøkk, er denne ukes vin noe for deg. Den er ikke bare veldig god men også innenfor de flestes budsjettrammer.
    13. april 2005
  • 12 April 2005 - 17:31

    Eldst, dyrest og sjeldnest

    Romanée-Conti er verdens eldste vin samtidig som den er av de høyest prisete og vanskeligste å få tak i. I 2003-årgang er den med 3000 flasker produsert dyrere og sjeldnere enn noensinne.
    12. april 2005
  • 08 April 2005 - 13:53

    Gi deg selv et fransk kyss

    Vårgul og kanskje mer en påskepreget drink - like fullt er French Kiss en frisk og utpreget partydrink som de aller fleste vil sette pris på. Ha en feiende flott weekend!
    08. april 2005
  • 06 April 2005 - 02:01

    Gavepakke fra Spania

    Ukens vin kommer fra en spansk produsent som kom fra ingenting og som i dag gir oss viner av usedvanlig høy klasse til fornuftige priser.
    06. april 2005
  • 05 April 2005 - 16:38

    25. april i Oslo - Italia på menyen på Ekebergrestauranten

    Den nyåpnete Ekebergrestauranten er stedet når vi nå inviterer deg til flott middag med Daria Garofoli fra den italienske vinprodusenten Garofoli. Få med deg de flotte vinene fra et av Italias eldste vinhus.
    05. april 2005
  • 04 April 2005 - 17:03

    Yquem girer opp

    Som konsekvens av eierskiftet for seks år siden - og dempet etterspørsel etter en av verdens mest luksuriøse viner, selges den legendariske Chateau d`Yquem nå en primeur med en av Bordeaux' store stjerner, Pierre Lurton, ved roret.
    04. april 2005
  • 31 Mars 2005 - 14:52

    Test av hvite burgundere

    Ikke uventet ble det mange høye skår i denne testen av i alt 43 hvite burgundere fra villages-nivå og oppover. Spesielt siden mange av dem er fra den lovprisete 2002-årgangen.
    31. mars 2005
  • 31 Mars 2005 - 12:48

    2. mai i Oslo - Amerikansk på menyen

    Nok en gang inviterer vi deg til en smakfull aften på restaurant Vitis Vinifera. Der får du servert en fire-retters meny sammen med hele ni flotte viner fra Californias Sutter Home. Alt for symbolske 695 kroner.
    31. mars 2005
  • 30 Mars 2005 - 02:01

    Sjeldent gode prisbomber

    Madiran i det sørvestlige Frankrike er kilde til noen av landets kraftigste rødviner som stort sett er svært gunstig priset.
    30. mars 2005
  • 29 Mars 2005 - 12:18

    Borgermester og kaffebonde

    Friele har kjøpt opp farmer i Brasils beste kaffedistrikt som vil dekke en tidel av firmaets behov for kaffe derfra.
    29. mars 2005
  • 23 Mars 2005 - 02:00

    Påsketilbudet på polet

    Skal du være hjemme i påsken, kan du prise våren med to svært prisgunstige australske viner. Og skal du på fjellet rekker du fortsatt å få med deg et par flasker.
    23. mars 2005
  • 22 Mars 2005 - 13:25

    18. april i Oslo - Smak norsk supervin

    45 minutter utenfor Santiago i Chile finner vi den norske vingården Odfjell Vineyards. Få med deg det spennende foredraget samt smake åtte av deres kritikerroste viner, alt servert av Bernt Daniel Odfjell.
    22. mars 2005
  • 18 Mars 2005 - 19:46

    Server en blå djevel

    Årets første påskedrink er basert på tequila. Det er selvsagt ikke denne som gir den flotte lagunefargen vi ser på bildet. Tenk deg denne i solveggen en sen ettermiddagstime på hytta i fjellet.
    18. mars 2005
  • 18 Mars 2005 - 12:06

    God skummende påske

    Årets påskeøl tilfredsstiller ikke bare de tørste men også de som er ute etter den virkelig store ølopplevelsen.
    18. mars 2005
  • 16 Mars 2005 - 18:05

    13. og 14. april i Trondheim og Tromsø - Smak hele cognacporteføljen til Bache-Gabrielsen

    Nå har du en enestående sjanse til å smake ikke mindre enn samtlige 11 produkter i cognacprodusenten Bache-Gabrielsens portefølje. Den eldste, Hors d'Age, er hele 70 år gammel.
    16. mars 2005
  • 16 Mars 2005 - 13:43

    I gamle gode fotspor

    Til tross for at Burgund har vært gjennom tydelige endringer i løpet av de siste ti år, blant annet har en helt ny generasjon langt mer utadvendte vinbønder gjort seg gjeldende, er filosofien den samme gamle.
    16. mars 2005
  • 16 Mars 2005 - 02:01

    Vin i smått og stort

    Påskevinen finnes i alle formater, fra enporsjonspakninger via boks til magnumflasker. Du velger etter behov, lyst og bæreevne.
    16. mars 2005
  • 15 Mars 2005 - 18:04

    Spansk aften med Rioja og Serrano

    Spanias to fremste kulinariske produkter er uten tvil vin og skinke. I Oslo og Stavanger kan du bli med og smake 10 flotte viner fra Rioja - og i tillegg få servert et spennende tapasbord med en rekke herlige skinkeprodukter.
    15. mars 2005
  • 10 Mars 2005 - 16:53

    Test av super-Rioja

    De moderne toppvinene fra Rioja som defineres utenom det rigide crianza til gran reserva-regimet hevder seg utvilsomt i verdensteten. Noe denne testen av i alt 19 produkter demonstrerer til fulle.
    10. mars 2005
  • 09 Mars 2005 - 19:25

    Dry Martini er reddet

    Høyst uventet kom sosialminister Dagfinn Høybråten til at det likevel ikke var så lurt å stå på forslaget om å foreslå mindre alkohol i drinkene.
    09. mars 2005
  • 09 Mars 2005 - 02:01

    Fersk godbit

    Ukens vin er et strålende eksempel på at fersk rødvin kan være noe helt annet enn saft med alkohol. Denne gjør seg nemlig veldig godt på matbordet og tåler sågar lagring.
    09. mars 2005
  • 08 Mars 2005 - 23:47

    Slutten for klassiske cocktails i norske barer

    Ivar Amundsen, formann i Vin- og Brennevinleverandørens Forening (VBF), reagerer med vantro på Arbeids- og sosialdepartementets siste forslag, som i detalj begrenser om hvor mye alkohol en cocktail kan inneholde.
    08. mars 2005
  • 08 Mars 2005 - 17:28

    Apéritifs poengskala

    Apéritif bruker fem stjerner da det er en visuelt sett enklere skala enn eksempelvis (50-)100 eller 10-20 som mange andre bruker. Innholdet er imidlertid det samme og nedenfor ser du konverteringen.
    08. mars 2005