Vintips - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 28 April 1998 - 18:00

    Slik serverer du vin

    Det syndes ofte mot lærebokens regler for servering av vin. Her er et lite repetisjonskurs, riktignok beregnet for servitører, men er du opptatt av å nyte vin på en måte som gir deg en maksimal opplevelse, så les og lær.
    28. april 1998
  • 25 April 1998 - 20:00

    New world Rioja

    I tradisjonelle Rioja har en gruppe investorer skapt to suksessrike, moderne konsepter som i løpet av de siste tre tiår har satt regionen på det internasjonale smakskartet.
    25. april 1998
  • 13 April 1998 - 01:28

    Trygt og godt

    Rioja er fortsatt en trygt mål rent vinmessig. Apéritifs test av i alt 89 viner hvorav 56 får tre stjerner eller mer, byr også på en rekke gode kjøp. Få med deg hele testen, oversikt over de meget gode kjøpene og de beste årgangene.
    13. april 1998
  • 01 April 1998 - 12:43

    Kjempekjøp til lavpris

    To superbillige hvite med topp kvalitet og et funn av en like billig rød med tilsvarende egenskaper, er hva Apéritifs to smakere, Christer Berens og Remi Madsen presenterer etter å ha testet de 83 nye vinene som er i salg fra lørdag 2. mai. Hele 28 hvite
    01. april 1998
  • 28 Mars 1998 - 00:27

    Flytende gull fra eplehagen

    For mer enn fire hundre år siden, nærmere bestemt i april 1553, ble eau-de-vie laget av epler første gang beskrevet i litteraturen, nærmere bestemt i dagboken til Sire Gilles de Gouberville. I dag produseres ekte calvados i pakt med gamle tradisjoner, og
    28. mars 1998
  • 28 Mars 1998 - 00:23

    Svart glede

    Dersom du ikke har prøvd deg fram i kaffeverden har du gått glipp av noe. Oppsøk nærmeste kaffebar. Start gjerne med en sentralamerikansk Colombia, Costa Rica eller Mexico, så blir ikke overgangen så brå. Beveg deg videre til en elegant lett syrlig Java o
    28. mars 1998
  • 03 Mars 1998 - 01:20

    Med hjerte eller forstand?

    Må du være spesialist for å forstå, ha glede av og kunne velge vin fra Burgund? Hvordan skal dine gjester kunne vite hva de bestiller hvis ikke du er utstyrt med de riktige genene for å forstå denne komplekse regionen? Per Mæleng viser deg hvor vanskelig
    03. mars 1998
  • 03 Mars 1998 - 00:54

    Dyre kvalitetsdråper

    Kun fire meget gode og 11 gode kjøp er fasit etter at Apéritifs panel har testet 69 røde burgundere. Vinene fra området forsvarer derfor ryktet som høyt priset.
    03. mars 1998
  • 03 Mars 1998 - 00:44

    Stor test av røde burgundere

    Kun fire meget gode og 11 gode kjøp er fasit etter at Apéritifs panel har testet 69 røde burgundere. Vinene fra området forsvarer derfor ryktet som høyt priset.
    03. mars 1998
  • 27 Februar 1998 - 12:06

    Enkle leveregler for en øltapper

    Øl er ferskvare og skumdotten avgjørende for smaken. Lys er en av ølets verste fiender, men fett er enda verre. Har du en gang hatt melk i et ølglass, skal du kassere det. Øystein Øystå forteller deg hvordan du skal oppbevare og servere den gyldne drikk.
    27. februar 1998
  • 20 Februar 1998 - 12:59

    Med whisky i ryggen

    Markedsleder Janneau har fått tidligere toppsjef for Macallan i direktørstolen. Willie Phillips har mange gode kort i ermet som kan komme såvel Janneau som regionen til nytte.
    20. februar 1998
  • 15 Februar 1998 - 00:50

    Satser alt på økologisk vin

    Fetzer lover at alle de 24 millionene flasker vin de produserer årlig er laget av økologisk dyrkede druer innen år 2000. Uten at du som kunde må betale noe mer enn i dag. Men gjør organisk vin deg lykkeligere? Phil Hurst  Fetzers International Winemaker g
    15. februar 1998
  • 15 Februar 1998 - 00:39

    Gallo åpner døren

    Håndlagede viner stemplet Gallo ville vært en vits for en del år tilbake. I dag er de en realitet sammen med en helt annen interesse for kvalitetssegmentet hos de som nå leder verdens største vinprodusent.
    15. februar 1998
  • 03 Februar 1998 - 14:04

    Davidoff og Magic

    Importfirmaet Strag byr på godsaker på sin stand på messen. Hva med å la en Davidoff kile ganen? Eller å teste den eneste gule vodkaen her til lands, magic?
    03. februar 1998
  • 27 Januar 1998 - 12:48

    Blodpriser fra Bordeaux

    De mange Bordeauxvinene i luksusklassen som blir lansert 7. mars er overpriset med 30-40 prosent. Glem derfor cru classé, sats heller på en cru bourgeois som Ch. Haut Brisey til en hyggelig pris.
    27. januar 1998
  • 08 Januar 1998 - 20:06

    Rydd plass for armagnac

    Armagnac selger ufortjent lite her i landet. Mindre enn én prosent av cognacomsetningen. Det er altfor lite. Det viser denne testen. Hvor hele 22 armagnacer av i alt 40 testet, får fire stjerner eller mer.
    08. januar 1998
  • 08 Januar 1998 - 19:55

    Frankrikes best bevarte hemmelighet

    Det hevdes at armagnac er en av Frankrikes mest ukjente kulturskatter, spesielt når det er snakk om brennevin. Mange tror sågar - og helt feilaktig - at den er en billigutgave av cognac. Bli med på vår lille reise i dette avsidesliggende området av Frankr
    08. januar 1998
  • 20 Desember 1997 - 00:27

    Cognac komposisjon

    Verdens største cognachus bruker musikk både i sine promotiontiltak og i markedsføringen av sine ulike cognacer og ser på seg selv som cognackomponist.
    20. desember 1997
  • 20 Desember 1997 - 00:23

    Vin for frosne dager

    Hele 16 hvite og 22 røde viner fra januarslippet får tre stjerner eller mer og er verdt et nærmere bekjentskap. Apéritif gir deg nyhetene, men ikke bare det. Også matforslag og drikkefølge får du på kjøpet.
    20. desember 1997
  • 05 Desember 1997 - 23:19

    Umulig eller utfordring

    Crossover-kjøkkenets mer eller mindre velsmakende kombinasjoner av norske og fremmede råvarer får stadig flere tilhengere blant kokkene som igjen skaper store utfordringer for vinkelneren. Per Mæleng gir deg bakgrunnen.
    05. desember 1997
  • 07 November 1997 - 20:49

    Den store misforståelsen

    Hvis du tror at et lett oksidert preg på champagnen er slik det skal være, tar du feil, i følge Billecart-Salmon, et av de mindre champagnehusene.
    07. november 1997
  • 07 November 1997 - 20:44

    Området Champagne og dets druer

    Lær om området og om druene som benyttes i verdens mest noble drikk; Champagne.
    07. november 1997
  • 07 November 1997 - 19:46

    Nostalgisk champagne

    Bli med til Veuve Clicquot Ponsardin, en av verdens største, og kanskje den aller best kjente, champagneprodusenter med Gul Enke på samvittigheten Nå lanseres en halvtørr champagne beregnet på topprestaurantene.
    07. november 1997
  • 07 November 1997 - 19:37

    Champagne - den perfekte matvin

    Champagne kan være en overdådig rik vin; mer enn rik nok til å møte de fleste intelligente utfordringer fra norsk natur og gastronomi. Kanskje den beste drikke til mat du kan finne.
    07. november 1997
  • 02 November 1997 - 00:50

    Tequila skyter fart

    De som trodde at tequila tilhørte 80-tallets løsslupne shots, tar helt feil. Tequila tar stadig markedsandeler, som mikser, og ypper seg nå også overfor det tradisjonsbundne brune brennevinet. Nå skal tequila nemlig også være brun og altså fatlagret. Få m
    02. november 1997