Vintips - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 12 November 1998 - 15:39

    Otard eller Ottar?

    Otard er like norsk som noen annen skal vi tro cognacprodusenten med samme navn. Hvor om allting er, Ottar har sans for gastronomisk nytelse og tilbyr topp oppskrifter kreert av våre beste kokker som Beate Hals og den store konditormester Pascal Dupuy og
    12. november 1998
  • 10 November 1998 - 02:11

    God portugiser

    Apéritifs lille spalte Ukens vin foreslår denne gang en portugiser. Prisen er kroner 116, men la deg ikke skremme av det. Her er det mye god vin for pengene. 09.12.98.
    10. november 1998
  • 31 Oktober 1998 - 00:31

    Ny tjeneste fra Apéritif

    Apéritif introduserer Ukens vin som en ny spalte. Denne gangen en vin som går meget godt til smaksrike kjøttretter, gjerne basert på vilt/rødt kjøtt og skogssopp.
    31. oktober 1998
  • 31 Oktober 1998 - 00:10

    I skyggen av Toscana

    Umbria konkurrerer ikke bare topografisk og visuelt med Toscana. Også vinene er av topp kvalitet blant annet de Riccardo Cotarella lager.
    31. oktober 1998
  • 29 Oktober 1998 - 15:17

    Klassiker til topps

    Juleøl med alle de riktige elementene i perfekt balanse er testens vinnere: Schous Juleklassiker, Nordlands Juleøl samt Akershus Juleøl. La Apéritifs proffe smakspanel veiled deg i jungelsen av juleøl så slipper du å  bomme etter at tåpelige kjendise
    29. oktober 1998
  • 22 Oktober 1998 - 13:52

    Kvinnehuset

    I spissen for Umbrias desidert største vinprodusent Cantine Lungarotti og dens store vin Rubesco Riserva Monticchio står to halvsøstre: Teresa og Chiara.
    22. oktober 1998
  • 18 Oktober 1998 - 01:28

    De nouveau

    Utmerkelser er også blitt beaujolaiskongen Georges Dubœuf til del. Nytt av året er en konkurranse Trophée Parisien des Crus du Beaujolais, som skal promovere vin fra de 10 cruene i Beaujolais. Denne gang var det 1996-årgangen som skulle bedømmes.
    18. oktober 1998
  • 17 Oktober 1998 - 22:56

    Hele Norges likør

    Norges mestselgende likør har sitt navn etter hovedstadens helgen og beskytter, St. Hallvard. Ikke uten grunn, for den har siden fødselen i 1896 vært et produkt av byen.
    17. oktober 1998
  • 08 Oktober 1998 - 15:49

    Akevittguide

    Her finner du en oversikt over de fleste akevitter som er til salgs over polets disk. Men ikke bare det, du finner også en beskrivelse av fylde, smak og ikke minst hva slags mat du skal bruke den enkelte akevitt til.
    08. oktober 1998
  • 05 Oktober 1998 - 22:35

    Polets gode julegave

    Vinmonopolets julegave til folket er mange gode viner blant novembernyhetene. 11 hvite og 12 røde er meget gode eller gode kjøp. Still deg i køen så fort som mulig så sikrer du deg godbitene til julemiddagen. Apéritifs profesjonelle smakere har på ny test
    05. oktober 1998
  • 05 Oktober 1998 - 14:04

    Går det rundt for poldirektøren?

    Kutt prisene på Polet og stopp noe av den ulovlige omsetningen. Lavere priser er god helsepolitikk, sier administrerende direktør Odd Grøholt i Vinmonopolet til Dagavisen. For mindre enn to uker siden ville han selv øke prisene på polet og sa ikke et ord
    05. oktober 1998
  • 01 Oktober 1998 - 21:23

    Europa som forbilde?

    Europa som forbilde? Californiske E & J Gallo Winery opererer på to fronter. Den ene er som verdens største vinprodusent med svimlende 1,25 milliarder liter årlig. Den andre er et ambisiøst kvalitetsprogram hvor viner fra enkeltvinmarker står i sentrum.
    01. oktober 1998
  • 01 Oktober 1998 - 18:17

    Krydret sødme

    I Apéritifs blindtest av 23 likører med større eller mindre innslag av urter og krydder ble en lite kjent norskprodusert likør, Sankta Sunniva, kåret som best. Drambuie er ikke bare den beste whiskybaserte likøren, men også blant de aller beste totalt set
    01. oktober 1998
  • 01 Oktober 1998 - 18:04

    Espresso til folket

    Nå er den definitivt kommet til oss. Espressobølgen! Kaffebarene med sine lange lister av espressobaserte drikker har allerede konkurrert ut kaffistovene, i hvert fall i storbyene. Ta Apéritifs lynkurs i kaffeitaliensk og lær mer om alle de spennende
    01. oktober 1998
  • 01 Oktober 1998 - 16:26

    Norsk keiser

    Bonaparte er definitivt ikke keiserens nye klær. Folkecognacen Tre Stjerners har endelig fått den identiteten den fortjener. Dessuten er den et helnorsk produkt.
    01. oktober 1998
  • 25 September 1998 - 02:54

    Uten fat

    Selv om fatbruken brer om seg blant chablisprodusenter, står J. Moreau & Fils mot. Her er det bare ståltanker. Verken deres vanlige cuvée eller deres premier og grand cru'er får noen annen smakstilsetning enn det naturen selv bidrar med.
    25. september 1998
  • 25 September 1998 - 01:57

    Grão Vasco

    En av de portugisiske bestselgerne gjennom flere tiår, Grão Vasco, har pusset opp fasaden.
    25. september 1998
  • 25 September 1998 - 01:53

    Bobil

    Om kongen måtte gni seg ekstra godt i øynene da han så denne kjempeflasken oppstilt på gårdsplassen en regntung junidag, forteller ikke historien noe om.
    25. september 1998
  • 25 September 1998 - 01:48

    Vellykket fra Laroche

    Laroches Chablis, velkjent i mange vinkart, har i flere år lidt av å være bulkimportert. Nå tar produsenten selv hånd om flaskene, og resultatet er en helt annen kvalitet.
    25. september 1998
  • 18 September 1998 - 23:05

    Imsdal og Ty Nant på topp

    Ty Nant med kullsyre og Imsdal uten er de beste flaskevanntypene i følge Apéritifs blindtest av i alt 23 ulike produkter. Mens storselgere som Farris sitron og Olden sitron ber smakspanelet deg styre unna.
    18. september 1998
  • 18 September 1998 - 21:45

    Handler du i Sverige?

    Grensehandelen øker og øker, og stadig flere nordmenn handler billig mat og drikke av søta bror. Er du en av dem som tar turen over grensen for å kjøpe billigere vin, brennevin og tobakk? Det er spørsmålet Apéritifs barometer stiller denne uken?
    18. september 1998
  • 11 September 1998 - 15:14

    Pays d'Oc i støtet

    Glem den sørlige halvkule hvis du er på jakt etter superkjøpene. Verdens største vinregion, Languedoc-Roussillon, med 300.000 hektar, har rustet voldsomt opp (og ned) de seneste årene.
    11. september 1998
  • 31 August 1998 - 00:09

    Dyr eleganse

    De største XO cognacene preges av stor grad av finesse. Men elegansen er ikke gratis, selv om Apéritifs omfattende blindtest viser deg en rekke produkter som gir meget god valuta for pengene. Blant dem er Bache Gabrielsen og Hardy. Du får også forslag til
    31. august 1998
  • 30 August 1998 - 22:09

    Kjøper du smuglervarer?

    Politikerne tror at de reduserer forbruket vårt av alkohol ved å innføre høyere avgifter og begrense tilgangen. Er det god edruskapspolitkk eller fører det til at folk smugler mer og fremfor alt er villigere enn noen sinne til å kjøpe smuglervarer? Hva me
    30. august 1998
  • 30 August 1998 - 19:17

    Med smak av lyng

    Tar du en to timers fergetur nordover fra nordspissen av Skottland, havner du i Stromness på den største av øyene som samlet heter Orknøyene. Det mest kjente produktet herfra, i tillegg til vill natur, er single malt whisky. Highland Park er det eneste de
    30. august 1998