Vi drakk 75 millioner liter flaskevann i fjor

Mens 52 prosent av kvinnene i en landsomfattende undersøkelse, er enige i at de føler økt velvære av å drikke vann, føler 38 prosent av mennene det på samme måte. Vannet vi drikker må være rent .Det er langt viktigere for oss enn at vannet kommer fra en n
Redaksjonen
03 Mars 2001 - 13:36

I løpet av 2000 drakk nordmenn til sammen 75 millioner liter flaskevann, og alt tyder på at konsumet vil fortsette å øke fra fjorårets rekordnivå. Det er særlig i Oslo og Akershus at flaskevann er i ferd med å bli oppfattet som en vanlig dagligvare. Det viser en ny landsrepresentativ undersøkelse Norsk Gallup har gjennomført på oppdrag fra Coca-Cola Norge. Totalt 482 kvinner og menn i aldersgruppen 20 til 49 år har deltatt i undersøkelsen.

Ikke vanlig dagligvare - ennå Selv om nordmenn har endret sine mat- og drikkevaner i mer kontinental retning de senere årene, ligger vi langt etter i konsum av flaskevann pr innbygger, og flaskevann regnes fremdeles ikke helt som en vanlig dagligvare. 27 prosent av de spurte er enige i at flaskevann er dagligvare på lik linje med juice, mens 41 prosent er helt uenig.

I Oslo og Akershus tenker folk litt annerledes enn det landsgjennomsnittet gjør. En tredjedel fra hovedstaden og området rundt mener flaskevann er en helt vanlig dagligvare. Andelen som sier seg helt uenig (32 prosent) er heller ikke like stor som for landet for øvrig. Folk fra Sør- og Vestlandet er mest uenige i at flaskevann hører hjemme i handlekurven til daglig. Likevel tror 24 prosent av de spurte innenfor samme område at de kommer til å kjøpe mer flaskevann i fremtiden. Det samme tror 28 prosent av de spurte fra Oslo og Akershus.

- I første omgang kan det virke som om det er en liten andel som mener vann er en vanlig dagligvare, men vi skal bare få år tilbake før holdningen var en helt annen enn den som er avdekket i undersøkelsen, sier informasjonssjef Øystein Bonvik i Coca-Cola Norge.

Rent er viktigst At vannet vi drikker er rent, opptar de aller fleste, men vi er ikke lenger overbevist om at vannet i springen er fritt for bakterier, rester av jern fra rør og annen forurensning. Bare 23 prosent mener at vannet de får i kjøkkenkranen er veldig rent, mens 59 prosent mener springvannet er ganske rent. At vannets renhet er det viktigste understrekes av at det er langt viktigere at vannet er rent enn at det kommer fra en naturlig kilde. 84 prosent sier det viktigste for dem er at vannet er rent stilt opp mot betydningen av at vannet kommer fra en naturlig kilde.

- Rent nok, er ikke godt nok for mange. Vi merker at folk kjøper vann fordi de vil ha en garanti for at det de drikker ikke inneholder bakterier og annen forurensning. Dessuten synes mange at renset vann har en mer behagelig smak. Det viser også mottagelsen som Coca-Colas egen merkevare innenfor vannsegmentet, BonAqua har fått i det norske markedet, sier Bonvik.

45 prosent av de spurte drikker vann fordi det øker følelsen av velvære. Det er spesielt kvinner som synes vann har den effekten. Mens 52 prosent av kvinnene er enig i utsagnet, er prosentandelen 38 for menn.

Vil bytte ut kaffe og te Over 62 prosent av oss mener vi burde erstatte noen kopper kaffe eller te om dagen med et glass vann. Oppfatningen er mest utbredt blant de eldste deltakerne i undersøkelsen. I aldersgruppen mellom 40 og 49 år mener 67 prosent at de drikker for mye kaffe og te og at de burde erstatte noen kopper med vann. Det er 53 prosent i aldersgruppen 20-29 år som mener det samme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger
Dagens rett
Råstekt nepe med auberginesaus

Denne vegetarretten kommer du til å lage flere ganger

Kombinasjonen av ovnsstekte neper og den klassiske auberginesausen fra Midtøsten, bedre kjent som baba ganoush, er sublim.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her