Vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 13 September 2002 - 01:02

    Apico

    Apico er ukens ferske drink fra Apéritif. Årsaken til den noe mørke og kanskje dystre fargen er det klare innslaget av balsamico. Smaken derimot er ikke i nærheten av å være dyster når Jens Johansson på Cosmopolitan står for komponeringen.
    13. september 2002
  • 12 September 2002 - 01:02

    Høstlig eleganse

    Til å starte høstsesongen har vi valgt en internasjonal stjerne fra Toscana. Som selvsagt koster en del men i forhold til hva du får for pengene, er dette vel anvendte kroner. Dropp derfor bag-in-boksen denne uken og unn deg noe virkelig godt til maten el
    12. september 2002
  • 10 September 2002 - 01:01

    Krydret fruktkompott

    Gewürztraminer er Alsaces mest aromatiske og definitivt mest typiske drue med sin kompott av roser, litchi og krydder. Gjennom Dopff & Irion har denne vinen fått mange trofaste venner her til lands. Og det er ikke bare fordi den lenge var enerådende på ma
    10. september 2002
  • 07. september 2002
  • 06 September 2002 - 01:02

    Crazy Ginger

    Crazy Ginger er en lekker drink som også ble vinner i Apéritifs store drinkmikser-konkurranse for en stund tilbake. En flott drink som selvsagt fortjener å bli presentert som Ukens drink. Intet hokus pokus - bare veldig godt!
    06. september 2002
  • 05 September 2002 - 14:25

    Nyheter Vinmonopolet september 2002

    De beste septembernyhetene fra polet er slett ikke nye, men gode viner som har solgt jevnt og trutt gjennom bestillingsutvalget og lokale prislister, og som nå er kommet inn i prislisten som testprodukter. Og mange av dem til enda gunstigere priser enn fø
    05. september 2002
  • 05 September 2002 - 08:00

    Fransk åpning

    Ukens tre viner befinner seg godt fordelt utover prisskalaen for den forfriskende aperitiff. Alle tre er franske og gode kjøp i sin klasse, så da er det bare lommeboken og anledningen som avgjør hvilken åpning du velger.
    05. september 2002
  • 04 September 2002 - 01:01

    På grensen

    I de siste 20 årene, og under påvirkning av verdensmarkedets sterkt økende etterspørsel etter en tørr vinstil og vin med terroirkarakter, er det helt klart at denne trenden er på kraftig fremmarsj i Alsace.
    04. september 2002
  • 30 August 2002 - 01:01

    Champagne Cocktail

    Dette er utvilsomt helgen for champagne. Under NM i østersåpning på søndag, der du som bor på østlandet kan delta som tilskuer, serveres det selvfølgelig som alltid champagne. Har du ikke anledning til å delta kan du jo likevel benytte anledningen til å s
    30. august 2002
  • 29 August 2002 - 01:01

    Californiske stjerner på tilbud

    Er du California- og Napa Valley-fan, bør du åpne lommeboken på vidt gap, for nå kan du få kjøpe noen av regionens bedre viner til superpriser, langt billigere enn hva californierne selv må betale.
    29. august 2002
  • 28 August 2002 - 01:02

    I en klasse for seg

    Den historiske arven gjennom Ch. de la Ragotière hemmer ikke på noen måte brødrene Couillaud. Heller tvert imot siden deres dynamiske nyskaping har kvalitet og tradisjon som utgangspunkt. Hvilket plasserer dem helt i tetsjiktet innen Muscadet-Sèvre-et-Mai
    28. august 2002
  • 22 August 2002 - 08:00

    Fruktbombe fra Spania

    En av de druesortene det har vært mest fuss rundt de siste årene er den spanske albariño, godt hjulpet av interessen for de spanske toppkokkene og deres innovative kjøkken og en økende etterspørsel også utenfor landets grenser. Bølgen er også nådd Norge,
    22. august 2002
  • 20 August 2002 - 20:43

    En whisky til 270.000?

    En Macallan 60 år gammel singel Highland maltwhisky blir verdens dyreste når den nå blir å få kjøpt på Heathrow flyplass. I tillegg til å smake fabelaktig kan den vise seg å bli en svært så god økonomisk investering.
    20. august 2002
  • 14 August 2002 - 10:30

    Nytt BAR-blad

    Apéritif står bak årets mest spennende lansering for bransjen, nemlig fagbladet BAR Apéritif. Som skal gi barens medarbeidere etterlengtet faglig påfyll og inspirasjon til å gjøre en enda bedre jobb og dermed få enda mer fornøyde gjester. BAR utgis fire g
    14. august 2002
  • 14 August 2002 - 01:01

    Super soppvin

    Ukens vin er som skapt for retter med sopp, og særlig den du plukker selv. Har du ikke vært i skogen ennå, bør du benytte denne anledningen til å skaffe deg helt gratis ingredienser av topp kvalitet. Og da kan du unne deg en god vin dertil.
    14. august 2002
  • 13 August 2002 - 10:33

    Ikke for purister

    Brødrene Enrico og Gianfranco Berta lager grappa med så stort særpreg at mange ikke ville bruke denne betegnelsen en gang. Brandy er mer nærliggende.
    13. august 2002
  • 12 August 2002 - 01:02

    Jubileum for ganen

    Som et ledd i feiringen av 125 år i tørsteslukkingens tjeneste, lanserte Ringnes Bryggeri tidligere i år jubileumsølet 1877. Tallet markerer året da Ringnes brygget sitt første øl. Bak nykommeren som brygges i et begrenset opplag, i alle fall foreløpig, s
    12. august 2002
  • 07 August 2002 - 08:00

    Potensielle kultviner

    Søritalienere som hever seg over mengden og er signert en av verdens fremste vinmakere er denne ukens viner. Ikke mindre enn fire i tallet. Hvilken du skal velge, blir opp til deg, for i forhold til prisen gir de alle om ikke like mye så i alle fall neste
    07. august 2002
  • 30 Juli 2002 - 10:43

    Vanvittig vedtak om vørterøl

    For tredje gang har Sosial- og helsedirektoratet vedtatt at Hansas reklamekampanje for vørterøl er ulovlig. Direktoratet mener bryggeriets kampanje gir assosiasjoner til alkoholholdige drikkevarer, på tross av at kampanjen faktisk har ført til en sterk sa
    30. juli 2002
  • 29 Juli 2002 - 01:01

    Lag lekker iskaffe

    Salget av iskaffe har eksplodert både i butikk og på café. Lag din egen lekre og leskende iskaffe hjemme på kjøkkenet. Vi gir deg oppskrifter du enkelt fikser selv.
    29. juli 2002
  • 17 Juli 2002 - 01:01

    Sjarm med ettervirkning

    Denne uken lar vi oss sjarmere av en rødvin fra Italia. Ikke blant de billigste  riktignok, men du må heller ikke ut med mer enn drøye hundrelappen for å la deg rive med.
    17. juli 2002
  • 12 Juli 2002 - 01:00

    Passoã Bramler

    Vi gir oss ikke så lett med Passoã. Også denne ukes drink er nemlig også basert på denne likøren hvis pasjonsfruktens fortreffelige smak smyger seg innunder smaksløkene. En fulltreffer fra Kristiansand?
    12. juli 2002
  • 10 Juli 2002 - 12:11

    Sommerferien i boks?

    I fellesferien nytes det mye vin, og da spesielt vin på tre liters boks. På polet finner vi nå flere og flere, både gamle travere så vel som helt nye viner, i dette store formatet. Her får du tips til gode kandidater for nytelser gjennom hele din sommerfe
    10. juli 2002
  • 04 Juli 2002 - 01:01

    Nyheter Vinmonopolet juli 2002

    Sommerens polnyheter gir deg som har tilbøyeligheter til å bidra til nabolandets velstand stadig færre unnskyldninger til å kaste bort dyrebare ferietimer i kø på systemet. For her er en rekke godbiter av begge kulører til under åtte tiere.
    04. juli 2002
  • 03 Juli 2002 - 08:00

    Vinspøk

    I Sør-Afrika er vin seriøse greier og produsenten av ukens viner har måttet tåle noe kritikk for sitt fleipete ordspill da han ga vinene sine navn. Morsomme navn er imidlertid ikke forklaringen på at de er en formidabel suksess, for de smaker godt også.
    03. juli 2002