Vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 16 Desember 2002 - 16:27

    Bobler opp i røyk?

    Master blender hos champagnehuset Ruinart Jean-François Barot ville neppe finne på å banne i kjerka, men slik kan det nok oppfattes når han foreslår havanasigarer til sin mest komplekse champagnecuvée, Dom Ruinart.
    16. desember 2002
  • 13 Desember 2002 - 01:02

    En rød og innbydende drink

    Ukens drink er en klar kandidat for julens drinkmiksing. Rød og innbydende - en frisk og syrlig drink. Rom og appelsin gir deg assosiasjoner om varmere strøk langt vekk fra kulde og stressende julehandel.
    13. desember 2002
  • 12 Desember 2002 - 01:01

    Bordeaux til jul

    Til julen hører klassikerne, og noe mer klassisk i sin sjanger enn en bordeauxvin kan vi vel neppe tenke oss. Enten du skal ha vinfølge til julens mange matretter eller du ønsker å gi en vinflaske i julegave. Og siden behovene er så forskjellige og muligh
    12. desember 2002
  • 06 Desember 2002 - 01:02

    Crowberry C

    Vi nærmer oss jul, og siden rødt udiskutabelt er julens farge, serverer vi Ukens drink i denne valør. Crowberry C er en utpreget frisk og samtidig sødmefylt innsmigrende drink. Fin å benytte til de forskjellige anledninger som gjerne oppstår i juletiden.
    06. desember 2002
  • 05 Desember 2002 - 01:02

    O jul avec

    Det er jammen på tide at vi får egne cognacer å avslutte julens måltider med. Og ikke bare én men fire forskjellige. Som seg hør og bør er det ikke spart på noe. Her er det topp kvalitet tvers gjennom. Og fornuftig nok er flaskestørrelsen mindre enn norma
    05. desember 2002
  • 04 Desember 2002 - 01:01

    Portugals Ramos superstar

    João Portugal Ramos har dekket bordet selv med noen av de beste vinene den portugisiske vinregionen Alentejo har sett til nå, samtidig som han har satt standard for en rekke produsenter over hele landet gjennom sin omfattende konsulentvirksomhet. Og nå gå
    04. desember 2002
  • 29 November 2002 - 01:03

    Absinth

    Absinth var den store og sagnomsuste drikken på 1800-tallet i Paris. Den grønne fe, som den ble kalt, ble raskt populær blant artister og poeter som søkte nye nytelser. Kanskje var det mystikken rundt denne grønne fe eller at den inspirerte til kreativite
    29. november 2002
  • 29 November 2002 - 01:01

    Kjempetest av akevitt

    Apéritifs test omfatter rekordmange akevitter. Og ikke bare har vi blindsmakt fullsortimentet men også mange i tilleggsutvalget og bestillingsutvalget. Totalt 37 forskjellige akevitter finner du her en vurdering av og ikke minst med forslag til hva de ska
    29. november 2002
  • 28 November 2002 - 01:01

    Flytende juleglede

    Stadig flere velger å gi en flaske vin i julegave. Og det er i motsetning til en rekke andre typiske julegaver noe de fleste alltid har bruk for og finner stor glede ved. Det verste som kan skje er imidlertid å gi bort en flaske med muggsopp i korken, et
    28. november 2002
  • 27 November 2002 - 01:01

    Test av dolcetto

    Den norditalienske vinen dolcetto har funnet formen som et fullgodt alternativ til matbordet. Det demonstrerer blindtesten av i alt 18 viner til fulle. Her er det svært mange gode viner og tilsvarende gode kjøp.
    27. november 2002
  • 22 November 2002 - 01:02

    Magma Cocktail

    På 40- og 50-tallet var Dubonnet en in-drink i hele Europa, inkludert Norge. Siden har det vært stille. Kanskje på tide å ta flasken frem igjen og gi klassikeren en ny sjanse? Andreas Lansvik fra Magma i Oslo gir deg Ukens drink som er basert på nettopp D
    22. november 2002
  • 21 November 2002 - 11:52

    Årets Beaujolais Nouveau

    Nedenfor finner du en fullstendig oversikt over hvilke utgaver av Beaujolais Nouveau 2002 som er tilgjengelige på polet.
    21. november 2002
  • 21 November 2002 - 01:02

    Verdens beste og dyreste

    Dersom du har 800 kroner du ikke er helt sikker på hva du skal bruke til, er et alternativ å investere i ett kilo genuin Jamaica Blue Mountain kaffe. Om den er verd prisen, som er dannet mer på grunnlag av tilbud og etterspørsel enn objektiv kvalitet, får
    21. november 2002
  • 21 November 2002 - 01:01

    Ferskvare som holder

    En liten del av det vindrikkende norske publikum, og kanskje helst de mest frankofile blant oss, klamrer seg fortsatt til tradisjonen med å feire årets nye vin. Hvordan er så den første smak av 2002-årgangen som for beaujolais' del er riktig så lovende?
    21. november 2002
  • 19 November 2002 - 01:01

    Kultvin til rekordpris

    Pêra-Manca fra Alentejo er for tidens Portugals største kultvin som selges til en førstehåndspris av 30 euro. Den store etterspørselen og den begrensede produksjonen skaper grobunn for spekulasjon.
    19. november 2002
  • 15 November 2002 - 01:05

    Manhattan

    Manhattan er den store klassikeren etter Dry Martini og ble etter sigende servert første gang i 1874 på Manhattan Club i New York. En av stedets bartendere mikset denne drinken for Sir Winston Churchills mor; Lady Randolph Churchill, i forbindelse med fei
    15. november 2002
  • 14 November 2002 - 01:01

    Ukjent storhet

    Ukens viner er to forskjellige uttrykk for en og samme region. Et område som ikke er høyt opp på prestisjeskalaen men som definitivt er i støtet og som leverer svært god kvalitet for pengene.
    14. november 2002
  • 13 November 2002 - 01:02

    Test av økologiske viner

    Apéritifs testpanel har blindsmakt 23 økologiske og biodynamiske viner som er i salg i Norge. Interessen for rene produkter er nemlig sterkt økende, også i Norge. Utvalget er foreløpig begrenset, men flere produkter kommer til.
    13. november 2002
  • 11 November 2002 - 01:01

    Økologisk vin - en verdensomgripende trend

    Antall vingårder som er konvertert til økologisk drift er økt kraftig og finnes nå i nesten samtlige vinproduserende land. Her er en rapport fra to pionerer på hver sin kant, Fetzer og Paterianaki, fra henholdsvis California og Kreta. Samtlige økologiske
    11. november 2002
  • 08 November 2002 - 01:01

    Defeated Beefeater

    Ukens drink er signert Richard Olsson og ble vinnerdrinken i den kreative delen av Beefeater International Bartender Competition som i år ble arrangert for femte gang. Olsson, fra Metro Bar i Bergen, vant i kategoriene for både kreativitet og hurtigmiksin
    08. november 2002
  • 07 November 2002 - 01:04

    Test av bitter

    En bitter om dagen er godt for magen, kan vi være enige i men det er ikke alle av de 15 bitterdrammene Apéritif har testet som først og fremst er medisin. Prøv en av testens vinnere og opplev en bitter erfaring.
    07. november 2002
  • 07 November 2002 - 01:02

    Slakter test av kaffetraktere

    I siste nummer av Forbrukerrapporten publiseres en kaffetraktertest som har fått ekspertene ved Norsk Kaffeinformasjon, bransjens faginstans, til å sette kaffen i halsen. - Elendig kaffe blir resultatet, sier informasjonssjef Ida Byrkjeland. Apéritif gir
    07. november 2002
  • 07 November 2002 - 01:01

    Fransk bergenser i Chile

    Denne uken falt valget på en storselger i byen mellom de sju fjell. En svært prisgunstig og vellaget chilensk vin signert en bergenser som har sans for det franske. En vin som fortjener oppmerksomhet også fra ikke-bergensere.
    07. november 2002
  • 06 November 2002 - 01:01

    Ikke riktig så gammel

    Til tross for navnet er bitterdrammen Gammel Dansk ikke en gang førti år. Siden fødselen har den imidlertid gått sin seiersmarsj gjennom mange land, og i Norden finnes det mer enn 20 Gammel Dansk-klubber.
    06. november 2002
  • 05 November 2002 - 01:03

    Test av juleølet 2002

    Vinnerne i de to viktigste klassene, vanlig juleøl og sterkt juleøl, er de samme i år som i fjor i Apéritifs rekordstore test av 43 forskjellige juleøl. Som er den eneste som i tillegg til å fortelle hva som smaker best, også gir deg råd om hva du kan spi
    05. november 2002