Vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 16 Januar 2003 - 10:42

    Høyt på sjarmskalaen - lavt i pris

    Den usikre privatøkonomien i januar gjør at også denne uken er det en solid budsjettvin som får vår oppmerksomhet. Den fungerer like godt som trøst for de som gruer seg til strømregningen som til å følge denne årstidens nøkterne måltider.
    16. januar 2003
  • 15 Januar 2003 - 02:01

    Vannmannen i New York

    Filip Wretman er vannsommelier på luksushotellet Ritz Carlton Battery Park på Manhattan, New York. Og foreløpig den eneste av sitt slag i hele verden.
    15. januar 2003
  • 09 Januar 2003 - 02:01

    Til kraftkosten

    Selv om mange knasker gulrøtter og agurk som straff for fjorårets utskeielser og samtidig skrur ned på romtemperaturen, må vi ikke glemme at vi med den kulden som hele landet er innsvøpt i, trenger noe godt å varme og styrke oss på. Ukens vin trenger slik
    09. januar 2003
  • 08 Januar 2003 - 15:10

    Nyhetene på polet januar 2003

    Med skyhøye strømregninger i vente varmer det godt med budsjettvennlige viner, og det særlig i sparemåned nummer én. Det er også spennende nyheter for deg som ikke snur så mye på skillingen, og for deg som foretrekker en frisk hvitvin selv om det er iskal
    08. januar 2003
  • 08 Januar 2003 - 02:01

    Polets 25 mest solgte i 2002

    Den chilenske Gato Negro var den mestselgende vin i Norge også i fjor som i forfjor. Men antall solgte liter er likevel litt lavere enn for 2001. Og fortsatt er det kun tre hvitviner som befinner seg blant de 25 mest solgte viner. Her får du oversikten me
    08. januar 2003
  • 02 Januar 2003 - 09:00

    Kjempebillig sicilianer

    Starten på året for ukens vin er svært så vennlig mot lommeboken, for den er en av polets aller rimeligste. Og med en imponerende god kvalitet i forhold til prisen. Best av alt er at den er svært anvendelig, og særlig velegnet er den sammen med mat.
    02. januar 2003
  • 27 Desember 2002 - 15:05

    Stor test av årgangschampagne

    Apéritif har testet i alt 33 forskjellige vintage champagner fra årgangene 1997 og tilbake til 1988. Og så mange årgangschampagner av svært høy kvalitet som er i salg nå, bør få en hver av oss til å vurdere om vi har sikret oss nok av disse godbitene.
    27. desember 2002
  • 20 Desember 2002 - 02:02

    Varme og kalde kaffedrinker i julen

    Glem den tradisjonelle kaffekanna som åker inn og ut fra stuebordet i disse tider. Har du mulighet så er det en gang i blant både koselig og avslappende med en avvekslende kaffedrink, både med- og uten alkohol. Her får du flotte oppskrifter!
    20. desember 2002
  • 19 Desember 2002 - 02:01

    Til desserten eller til kosen

    Til den søte julekosen har vi plukket ut to gode men svært forskjellige viner. En rimelig som passer alle og en for de litt mer viderekomne. Felles for begge er at de gir ekstra god valuta for pengene. Og at de er veltilpasset julens behov for noe søtt i
    19. desember 2002
  • 16 Desember 2002 - 17:27

    Bobler opp i røyk?

    Master blender hos champagnehuset Ruinart Jean-François Barot ville neppe finne på å banne i kjerka, men slik kan det nok oppfattes når han foreslår havanasigarer til sin mest komplekse champagnecuvée, Dom Ruinart.
    16. desember 2002
  • 13 Desember 2002 - 02:02

    En rød og innbydende drink

    Ukens drink er en klar kandidat for julens drinkmiksing. Rød og innbydende - en frisk og syrlig drink. Rom og appelsin gir deg assosiasjoner om varmere strøk langt vekk fra kulde og stressende julehandel.
    13. desember 2002
  • 12 Desember 2002 - 02:01

    Bordeaux til jul

    Til julen hører klassikerne, og noe mer klassisk i sin sjanger enn en bordeauxvin kan vi vel neppe tenke oss. Enten du skal ha vinfølge til julens mange matretter eller du ønsker å gi en vinflaske i julegave. Og siden behovene er så forskjellige og muligh
    12. desember 2002
  • 06 Desember 2002 - 02:02

    Crowberry C

    Vi nærmer oss jul, og siden rødt udiskutabelt er julens farge, serverer vi Ukens drink i denne valør. Crowberry C er en utpreget frisk og samtidig sødmefylt innsmigrende drink. Fin å benytte til de forskjellige anledninger som gjerne oppstår i juletiden.
    06. desember 2002
  • 05 Desember 2002 - 02:02

    O jul avec

    Det er jammen på tide at vi får egne cognacer å avslutte julens måltider med. Og ikke bare én men fire forskjellige. Som seg hør og bør er det ikke spart på noe. Her er det topp kvalitet tvers gjennom. Og fornuftig nok er flaskestørrelsen mindre enn norma
    05. desember 2002
  • 04 Desember 2002 - 02:01

    Portugals Ramos superstar

    João Portugal Ramos har dekket bordet selv med noen av de beste vinene den portugisiske vinregionen Alentejo har sett til nå, samtidig som han har satt standard for en rekke produsenter over hele landet gjennom sin omfattende konsulentvirksomhet. Og nå gå
    04. desember 2002
  • 29 November 2002 - 02:03

    Absinth

    Absinth var den store og sagnomsuste drikken på 1800-tallet i Paris. Den grønne fe, som den ble kalt, ble raskt populær blant artister og poeter som søkte nye nytelser. Kanskje var det mystikken rundt denne grønne fe eller at den inspirerte til kreativite
    29. november 2002
  • 29 November 2002 - 02:01

    Kjempetest av akevitt

    Apéritifs test omfatter rekordmange akevitter. Og ikke bare har vi blindsmakt fullsortimentet men også mange i tilleggsutvalget og bestillingsutvalget. Totalt 37 forskjellige akevitter finner du her en vurdering av og ikke minst med forslag til hva de ska
    29. november 2002
  • 28 November 2002 - 02:01

    Flytende juleglede

    Stadig flere velger å gi en flaske vin i julegave. Og det er i motsetning til en rekke andre typiske julegaver noe de fleste alltid har bruk for og finner stor glede ved. Det verste som kan skje er imidlertid å gi bort en flaske med muggsopp i korken, et
    28. november 2002
  • 27 November 2002 - 02:01

    Test av dolcetto

    Den norditalienske vinen dolcetto har funnet formen som et fullgodt alternativ til matbordet. Det demonstrerer blindtesten av i alt 18 viner til fulle. Her er det svært mange gode viner og tilsvarende gode kjøp.
    27. november 2002
  • 22 November 2002 - 02:02

    Magma Cocktail

    På 40- og 50-tallet var Dubonnet en in-drink i hele Europa, inkludert Norge. Siden har det vært stille. Kanskje på tide å ta flasken frem igjen og gi klassikeren en ny sjanse? Andreas Lansvik fra Magma i Oslo gir deg Ukens drink som er basert på nettopp D
    22. november 2002
  • 21 November 2002 - 12:52

    Årets Beaujolais Nouveau

    Nedenfor finner du en fullstendig oversikt over hvilke utgaver av Beaujolais Nouveau 2002 som er tilgjengelige på polet.
    21. november 2002
  • 21 November 2002 - 02:02

    Verdens beste og dyreste

    Dersom du har 800 kroner du ikke er helt sikker på hva du skal bruke til, er et alternativ å investere i ett kilo genuin Jamaica Blue Mountain kaffe. Om den er verd prisen, som er dannet mer på grunnlag av tilbud og etterspørsel enn objektiv kvalitet, får
    21. november 2002
  • 21 November 2002 - 02:01

    Ferskvare som holder

    En liten del av det vindrikkende norske publikum, og kanskje helst de mest frankofile blant oss, klamrer seg fortsatt til tradisjonen med å feire årets nye vin. Hvordan er så den første smak av 2002-årgangen som for beaujolais' del er riktig så lovende?
    21. november 2002
  • 19 November 2002 - 02:01

    Kultvin til rekordpris

    Pêra-Manca fra Alentejo er for tidens Portugals største kultvin som selges til en førstehåndspris av 30 euro. Den store etterspørselen og den begrensede produksjonen skaper grobunn for spekulasjon.
    19. november 2002
  • 15 November 2002 - 02:05

    Manhattan

    Manhattan er den store klassikeren etter Dry Martini og ble etter sigende servert første gang i 1874 på Manhattan Club i New York. En av stedets bartendere mikset denne drinken for Sir Winston Churchills mor; Lady Randolph Churchill, i forbindelse med fei
    15. november 2002