Vin - Artikler i arkivet

Tittel
Dato
ARTIKKELTYPER
TEMA
  • 03 April 2003 - 13:00

    Jernhånd i silkehanske

    Vinene fra Castello di Fonterutoli er det aller lekreste av det beste fra Chianti Classico. Stor grad av eleganse kombinert med imponerende kraft gjør dem hardtslående og myke på samme tid, eller rett og slett uimotståelige.
    03. april 2003
  • 03 April 2003 - 09:41

    Mozart Ice-Coffee

    Hva med en likørbasert drink denne helgen? En deilig og litt annerledes smak i en drink som du med stort hell også kan servere på hytta i påsken. La gå at vaniljeisen da kanskje kan by på visse problemer, men litt improvisasjon skader ingen.
    03. april 2003
  • 02 April 2003 - 11:20

    Kvalitet med ugress

    Familiebedriften og burgundprodusenten Faiveley har overlevd seks generasjoner og en rettstvist med selveste Parker. Det til tross; renomméet styrkes stadig. Forklaringen er blant annet å finne i filosofien om vinproduksjon, nemlig lavt utbytte.
    02. april 2003
  • 01 April 2003 - 15:48

    Test av røde burgundere - Côte de Nuits

    Det blir naturlig nok tett i toppen når røde burgundere står på blindtestagendaen. Apéritifs smakspanel måtte i denne første delen av vår store test av røde burgundere trå til med opptil flere femmere både med og uten minus.
    01. april 2003
  • 30 Mars 2003 - 14:13

    Dan Lystad fikk Apéritifs stipend på 20 000

    F or å stimulere interessen for kunnskapen om å skape den perfekte match mellom mat og drikke blant de som arbeider innenfor hotell- og restaurantbransjen, har Apéritif besluttet å dele ut et årlig stipend på kroner 20 000. Vinkelner Dan Lystad ved Le
    30. mars 2003
  • 28 Mars 2003 - 14:20

    Kraftkar til lavpris

    En så smakskraftig vin til under hundre kroner som den vi anbefaler denne uken, skal du lete lenge etter. Dessuten er den som skapt for måltidet, men da må du nok stille opp med noe annet enn kylling og pasta.
    28. mars 2003
  • 27 Mars 2003 - 15:07

    Nyheter sterkvin og brennevin mars 2003

    Som eneste medie gir Apéritif deg også en evaluering av polnyhetene innen sterkvin og brennevin. I mars er det mye godt på denne fronten enten du er på jakt etter en vellaget vin til desserten, noe til kaffen eller til barskapet.
    27. mars 2003
  • 27 Mars 2003 - 12:41

    Denne må du smake og drinken har det flotte navnet: Cold Kiwi Cocktail

    Denne Ukens drink er et bidrag fra den svenske barkjenneren Jonny Pålsson. Med lang fartstid i bransjen og nå som eier av JP Barkonsult i Malmö bedriver han tiden med opplæring av bartendere og holder kurs for andre som ønsker å lære mer om livet bak bard
    27. mars 2003
  • 26 Mars 2003 - 12:00

    Test av mineralvann i flaske

    Apéritif gjennomfører for tredje gang blindtest av flaskevannet som er tilgjengelig her til lands. Denne gangen har vi testet 38 vanntyper, hvorav 35 selges i flaske. Kanskje overraskende, men det er ikke et norsk mineralvann som kommer på topp blant de s
    26. mars 2003
  • 25 Mars 2003 - 09:47

    Fra Médoc til Graves

    En reise gjennom Médoc og ned i Graves vil gi vin med tiltakende mer elegant struktur, mer gjennomsiktige aromaer og lysere farge. At lendet kan fortone seg forskjellig fra kartet, er likevel ingen overraskelse. Det er ikke alltid at jegeren overvinner by
    25. mars 2003
  • 21 Mars 2003 - 11:28

    Her har du en vinnerdrink

    Ukens drink nr. 2 er resultatet av Wyborowa Longdrink Competition som gikk av stabelen på Parkteatret i Oslo denne uken. Den heldige vinner, May Liss Bensvik fra Trondheim, fikk full uttelling for sitt flotte og friske bidrag.
    21. mars 2003
  • 21 Mars 2003 - 11:10

    Prisgunstig toscaner

    Når våren lurer rundt hjørnet, vekkes drømmene om sommer og sol. For å stimulere tankeflukten ytterligere, anbefaler vi denne uken en sjarmerende og anvendelig toscansk vin til under den magiske hundrelappen.
    21. mars 2003
  • 20 Mars 2003 - 15:00

    Applefjord med vodka

    En frisk og slush-aktig drink basert på vodka er kanskje akkurat det du setter pris på i helgen. Selvsagt avhengig av vær eller gjøremål. Et meget spennende smaksbilde finner du likevel uansett hvilken setting drinken måtte komme i.
    20. mars 2003
  • 20 Mars 2003 - 11:28

    Test av rødviner fra Sør-Portugal

    Det sørlige Portugal, med regionene Alentejo og Sétubal, viser til fulle gjennom denne blindtesten av i alt 34 røde viner, at de er svært konkurransedyktige. Både innen budsjettsegmentet i form av viner til en god pris som treffer et bredt publikum, som i
    20. mars 2003
  • 17 Mars 2003 - 15:00

    Med smak av rug

    Polakkene hevder med tyngde og pondus at vodka er en polsk oppfinnelse. Om dette stemmer helt, vet vi ikke, men produksjon av vodka er i alle fall omtalt i polske skrifter fra 1500-tallet. Selve navnet, vodka, er imidlertid en avledning av det russiske vo
    17. mars 2003
  • 14 Mars 2003 - 11:16

    Mer godt fra slottet

    I august i fjor kunne vi glede deg med ekte slottsvin i boks. Nå har det samme slottet tappet enda bedre vin i denne for så mange kjære emballasjen. En rik boksevin som er svært anvendelig enten du nyter den til mat eller alene.
    14. mars 2003
  • 13 Mars 2003 - 01:01

    Kaffens kompliserte verden

    Den som skal gjøre innkjøp for et seriøst kvalitetsorientert kaffebrenneri støter på langt større problemer enn hva en vinimportør som skal lage sin vinportefølje gjør. Å treffe blinken kan nemlig sammenlignes med å sitte på en karusell i fart og samtidig
    13. mars 2003
  • 11 Mars 2003 - 01:01

    Tørr, tørrere, tørrest

    Dry martini er en av verdens mest populæreste drinker. Samtidig som den kanskje er den det er skapt flest historier rundt, sanne eller usanne. Mange av dem dreier seg om hvordan lage den tørrest mulig.
    11. mars 2003
  • 10 Mars 2003 - 13:00

    Cabernet er konge i Victoria

    Brown Brothers har vært en aktør i australsk vinbusiness så lenge at de kan by på en historisk reise med cabernet sauvignon som guide. Og der i gården er ingen i tvil, cabernet er konge.
    10. mars 2003
  • 06 Mars 2003 - 01:01

    Rimelig i begge kulører

    Mange har vendt ryggen til Bulgaria som kilde til den daglige rødvinen. Og det er dumt for dette landet er fortsatt kilde til svært rimelige viner. Enten du ønsker noe å nippe til foran peisen eller sammen med mat.
    06. mars 2003
  • 05 Mars 2003 - 12:30

    Mørk, rund og fyldig

    De siste ti årene har den smaksrike lagrede romen erobret barene. Men ikke bare som mikseingrediens. De mest eksklusive romene konkurrerer med så vel cognac, maltwhisky som calvados til kaffen eller sigaren. BAR Apéritif har besøkt Appleton Estate, Jamaic
    05. mars 2003
  • 05 Mars 2003 - 10:01

    Mange gleder i ølglasset

    Det er den letteste sak i verden å lage vin. Det er bare å kjøpe noen druer og hoppe opp og ned på dem, sier den engelske ølskribenten Michael Jackson. Øl har lange tradisjoner og fortjener like mye oppmerksomhet som vin for sin anvendelighet og variasjon
    05. mars 2003
  • 04 Mars 2003 - 01:01

    Gourmetkaffe fra Brasil

    Endelig ser det ut til at den sovende kjempen Brasil skal våkne og fôre kaffetørste på jakt etter kvalitet fremfor lav pris med varer i verdenstoppen. Det som er spesielt er at oppvåkningen er et resultat av en konkurranse og auksjon hvor kvalitetskaffe b
    04. mars 2003
  • 28 Februar 2003 - 12:32

    Dette er en vinnerdrink - Dry Hope

    Dry Hope er drinken som ble vinner i predinner-kategorien i årets bartender-NM som gikk av stabelen i Trondheim forrige helg. Finn frem shakeren og rist i vei en feiende flott vinnerdrink!
    28. februar 2003
  • 27 Februar 2003 - 09:28

    100 prosent rent

    Selv om du har brukt kroppen din som søppelplass gjennom mange tiår, er det aldri for sent å snu. Her er tips til det beste av det reneste, nemlig gode økologiske viner, både for deg som holder budsjettet og deg som nyter livet i fulle drag.
    27. februar 2003