Skikkelig røverkjøp

Prisavslag på vin er ikke lenger noe som fremkaller løp & kjøp-bølger i den vininteresserte befolkningen. Men når avslagene blir så store og vinen er så god som i dette tilfellet, er det absolutt verdt å vurdere en ekstratur til polet. Og ta med bilen, så
Aase E. Jacobsen
23 Januar 2003 - 08:55

En vin som koster hundre kroner og byr på så mye som Grand' Arte Alicante Bouschet 2009 (13264) er verdt å stoppe opp ved. Fargen er dyp mørk rød. Duft av søte røde skogsbær samt fatkrydder og jordsmonn. Smaken er meget saftig og bløt med godt bærpreg, en del lakris- og jordpreg i midten, fine syrer og bløte tanniner. Ettersmaken byr på litt fat. En usedvanlig lettlikendes vin som er laget for å nytes til saftig grillet eller stekt kjøtt, for eksempel entrecôte, men som også er deilig å nippe til uten mat. I tillegg er den altså  et utrolig godt kjøp.

Da den ble lansert for snart to år siden, kostet denne vinen nemlig 160 kroner. Som var en altfor høy pris. Resultatet var at den ble satt ned med 30 kroner for et år siden. Og nå altså ytterligere 30 kroner. Årsaken til priskuttet er en kombinasjon av gunstig eurokurs og prisforhandling mellom importør og produsent. Penger som du kan putte i lomma eller kjøpe mer vin for.

Grand' Arte Alicante Bouschet 2000 er imidlertid ingen typisk portugiser på noen måte. For det første er den laget av en druetype som så å si aldri opptrer på egenhånd. Alicante bouschet, importert til Portugal fra Sør-Frankrike, er en stygg andunge som sjelden blir en vakker svane, men når den danser sammen med flere spiller den en rolle, og det godt. Men i denne vinen står den helt alene. Og det gjør den også helt fortreffelig. Denne druetypen er imidlertid ikke vanlig i Estremadura i det vestlige Portugal. Den er hyppigst i det langt varmere klimaet i den østportugisiske regionen Alentejo.

Produsenten DFJ Vinhos/Quinta da Fonte Bela liker imidlertid å teste ut nye kombinasjoner ikke bare av ulike druer men også av druer og klima. Listen over viner fra denne produsenten er nemlig svært lang, og lengre blir den for hvert år. I alt 19 produkter er tilgjengelig fra den kanten i Norge, og det må sies å være rekordartet. Og samtlige er laget for å passe inn i segmentet god vinvaluta selv om ikke alle er like solide røverkjøp som ukens vin.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med
+
Godbiter i pollisten

Chianti Classico-legende vel verd å bli kjent med

Denne vingården var lenge under radaren, til tross for at den har mye unikt å by på. Også til norske vinelskere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser
+
Ukens vin

Endelig er disse vinene på polet – og for noen priser

De er signert en levende legende, og er tilgjengelig til knallgode priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter
Dagens rett

Kyllingsalat med parmesankrutonger er på bordet i løpet av 20 minutter

En fyldig salat som kan minne om en cæsarsalat, lager du raskt av ferdigstekt kylling - eller rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her