Linsesalat med fetaost

Hvem har sagt at det er kjedelig å være vegetarianer? Her har du en oppskrift hele familien vil elske.
Redaksjonen
13 Oktober 2008 - 01:00

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Linsesalat med fetaost

Linsesalat med fetaost

Fremgangsmåte

  1. Ha linsene i en kjele sammen med eddik, 1 båt hvitløk, sukker, laurbærblad, salt og pepper.
  2. Hell over kaldt vann, kok opp og la linsene trekke rett under kokepunktet i ca. 25 minutter til de er møre, men holder fasongen.
  3. La linsene dryppe godt av, fjern hvitløksbåten og laurbærbladet. Hell linsene i en stor salatskål og la de bli kalde.
  4. Hakk den andre hvitløksbåten, og bland de øvrige ingrediensene sammen med linsene. Smak til med salt og pepper og sett salaten i kjøleskapet 2 timer før servering.
  5. Isteden for linser er det også godt med bønner, fetaost kan også byttes ut med fersk mozzarellaost.

Lag denne salaten i litt god tid før du skal servere den, slik at all smaken trekker inn i linsene.

Gode retter med linser og bønner

Herlige salater

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering
Dagens rett

Ribbe er en så spennende råvare at den bare ber om eksperimentering

Her får du en deilig ribbe med alternative, men like fullt spennende smaker - prøv den du også.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten
Ukens kake

En slik dessert gjør suksess på nyttårsfesten

Den er både lett og lage - i god tid i forveien - og perfekt porsjonert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene
+
Godbiter i pollisten

Siste innspurt før nyttårsfeiringen – gå for en av disse champagnene

Dette er de beste champagnekjøpene i basis – fire helt forskjellige champagner som alle byr på solid valuta for (omtrent) det samme pengebeløpet

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis
Dagens rett
Honningglasert pinnekjøtt på thaivis

Gi pinnekjøttet en omgang på thaivis

Har du fortsatt pinnekjøtt som ikke er spist, har du kanskje lyst å prøve en helt annen vri. Prøv denne oppskriften. da vel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol
+
Ukens vin

I siste liten? Denne lekkerbiskenen til julematen finnes på 104 pol

Denne 6 år gamle rieslingen kommer til å gjøre suksess til alle juleukas måltider.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her