Norske epler har en kort sesong, men takket være eplemost og eplesider, er de tilgjengelige året rundt. De smaker fabelaktig, også i matlagingen, så får vi leve med å bruke importerte epler i selve retten - med mindre du har noen overlevninger fra siste rikholdige eplehøst.
Dagens rett
Foto: (OksanaKiian)
Fiskegryte med smak av norsk eplesider
Vi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten - fersk fisk og epler - både i fast og flytende form.
21 Januar 2025 - 00:00
Fiskefilet i gryte med dill, potet og eplesider
Fremgangsmåte
- Skjær fisken i porsjonsstykker. Dryss over litt salt.
- Vask og kutt purren.
- Skrell og del potetene i terninger.
- Del eplet opp i biter.
- Legg purre, potet og eple i en vid kjele eller stekepanne med høy kant.
- Dryss over gurkemeie.
- Hell over sideren. Kok på middels høy varme uten lokk 5-6 minutter.
- Tilsett fløten og kok opp.
- Legg på fisken og la trekke i noen minutter.
- Riv gulrot grovt over.
- Smak til med salt og pepper.
- Dryss over frisk drill og finhakket gressløk.
- Server med brød.
Vi byr på veldig mangeandre spennende fiskegryter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
88 POENG
-
Sør-AfrikaVolum: 0.75 l Pris: 249.00 kr Bestillingsutvalget88 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå