Når du bruker øl i en gryte som denne, må det ikke være et øl med uttalt humlebitterhet. For når ølet kokes inn, konsentreres også bitterheten, og det blir ikke så godt. Et belgisk øl eller en bayer er fint. Alternativ en lager med dempet bitterhet. Det gjør at du kan bruke de fleste butikkpilsnerne.
Dagens rett
Foto: (ALLEKO)
Slik blir kyllingfilet til en smaksrik gryterett
Det er ikke store innsatsen som kreves, men du blir rikelig belønnet. Med øl i gryta, må du kanskje ha øl i glasset. Men det er ikke nødvendig.
Aase E. Jacobsen
17 Januar 2025 - 00:00
Kylling i lyst øl
Fremgangsmåte
- Kutt baconet i biter og stek dette pent brunt i en panne - legg til side.
- Stek så soppskivene (del soppen i 4-6 deler) i samme panne med litt ekstra smør ev. olivenolje.
- Når soppen er nesten sprøstekt ha sjalottløk delt i 4 i pannen.
- Ta ut og hold varmt.
- Skjær kyllingfileten i to ev. tre deler avhengig av hvor store de er.
- De skal stekes fort på sterk varme på begge sider for å lukke kjøttet.
- Når de er ferdig, has bacon, sopp og løk tilbake i pannen.
- Rør godt.
- Kvern einebærene og bland i.
- La det frese litt før du heller på øl. La koke et par minutter og bland så i créme fraîche.
- Kok opp og la trekke noen minutter.
- Dryss litt frisk timian over.
- Serveres med mandelpotet.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
92 POENG
-
90 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Forsiden akkurat nå