Linser trenger veldig kort koketid. Den blir dessuten lik null om du velger hermetiske linser. Utvalget av slike, også økologiske, er nå veldig godt - og ikke minst svært billig og sunt. Derfor bør linser på menyen minst en gang i uka.
Dagens rett
Foto: (Astrid Hals)
En lun linsesalat med fetaost er både mettende, supersunn og veldig rimelig mat
Hvem har sagt at det er kjedelig å være vegetarianer? Her har du en oppskrift hele familien vil elske.
29 Januar 2025 - 00:00
Linsesalat med fetaost
Fremgangsmåte
- Ha linsene i en kjele sammen med eddik, hvitløksfedd (ikke hakket), sukker, laurbærblad, salt og pepper.
- Hell over kaldt vann, kok opp og la linsene trekke rett under kokepunktet i ca. 25 minutter til de er møre, men holder fasongen.
- La linsene dryppe godt av, fjern hvitløksbåten og laurbærbladet.
- Hell linsene i en stor salatskål og la de avkjøles lett.
- Hakk det andre hvitløksfeddet, og bland de øvrige ingrediensene sammen med linsene.
- Smak til med salt og pepper.
- Server salaten med godt brød.
Tips: Du kan fint bruke ferdigkokte linser. Da skyller du dem før du blander med de andre ingrediensene til salaten.
Tips: Lag gjerne salaten i litt god tid før du skal servere den, slik at all smaken trekker inn i linsene.
Tips: I stedet for linser er det også godt med bønner, fetaost kan også byttes ut med fersk mozzarellaost.
Gode retter med linser og bønner
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
85 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 219.90 kr Basisutvalget83 POENG
Forsiden akkurat nå