Vi har verdens beste fisk og skalldyr her til lands, og kveiten er en av de virkelig store delikatessene vi kan fråtse i.
Se flere deilige retter med kveite her
Kokkens ovnsbakte kveite med sherry og grønnsaker
Fremgangsmåte
Kok potetene på forhånd i lettsaltet vann til de er nesten ferdig. Slå av vannet og sett til side.
Tørk tomatene i ovnen på 100 grader i 30 minutter til de er halvtørkede og har en flott konsentrasjon av smak.
Kutt baconet i biter og stek det i panne med oljen, ta det ut og tørk baconet på papir.
Ha kveita over i en langpanne og sett inn et steketermometer i den tykkeste delen av fisken. Tilsett potetene, grønnsakene, timian og smør. Bak det hele i ovnen ved 150 grader i ca 10 minutter.
Tilsett vin, tomater, sherryeddik og kraft til pannen. Bak det videre til det er ferdig (ca 5 minutter), og til kjernetemperatur i kveita er på ca 45 grader.
Ta ut fisken av ovnen og la den hvile ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
Dryss baconbitene over kveita ved servering.
Denne retten er kreert av Sven-Erik Renaa til Årets Kokk 2006. Renaa ble Årets Kokk og Norges kandidat til Bocuse d'Or 2007
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Drikke som passer til denne oppskriften
-
95 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 499.70 kr Uten utvalg91 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
87 POENG