Dagens rett
Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Når kveite ovnsbakes med sherry og grønnsaker, blir den supersaftig

Dette er en skikkelig vinner på middagsbordet - kveite kan du aldri bli lei, og i alle fall ikke i en slik spennende kombinasjon.
01 Februar 2025 - 01:00

Vi har verdens beste fisk og skalldyr her til lands, og kveite er en av de virkelig store delikatessene som dessuten er veldig fleksibel når det kommer til tilberedning. 

Se flere velsmakende retter med kveite her

Kokkens ovnsbakte kveite med sherry og grønnsaker

Kokkens ovnsbakte kveite med sherry og grønnsaker

Fremgangsmåte

  1. Kok potetene på forhånd i lettsaltet vann til de er nesten ferdig. Slå av vannet og sett til side.
  2. Semitørkede tomater:
  3. Del tomatene i båter eller i to dersom du bruker cherrytomater.
  4. Ved tomatene i litt salt, sukker og pepper og ha de utover et ildfast fat.
  5. Tørk tomatene i ovnen på 100 grader i 30 minutter til de er halvtørkede og har en flott konsentrasjon av smak.
  6. Kutt baconet i biter og stek det i panne med oljen, ta det ut og tørk baconet på papir.
  7. Fisken:
  8. Skyll kveita godt og tørk den av med papir. Krydre kveita godt med salt og pepper og stek den i litt olje i en steke panne på middels høy varme på begge sider til den blir gyllen.
  9. Ha kveita over i en langpanne og sett inn et steketermometer i den tykkeste delen av fisken.
  10. Tilsett potetene, grønnsakene, soppen, timian og smør.
  11. Bak det hele i ovnen ved 150 grader i ca 10 minutter.
  12. Tilsett vin, tomater, sherryeddik og kraft til pannen.
  13. Bak det videre til det er ferdig (ca 5 minutter), og til kjernetemperatur i kveita er på ca 45 grader.
  14. Ta ut fisken av ovnen og la den hvile ca 5 minutter. Smak til med salt og pepper.
  15. Dryss baconbitene over kveita ved servering.

Denne retten er kreert av Sven-Erik Renaa til Årets Kokk 2006. Renaa ble Årets Kokk og Norges kandidat til Bocuse d'Or 2007

Flere rdeilige etter med kveite

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Sven-Erik Renaa

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag
Dagens rett

Lam, aprikos og krydder er en deilig mettende og varmende kombinasjon - topp søndagsmiddag

Det er kanskje ikke så ofte vi bruker aprikoser i en middag. I denne gryta finner du mange smaker, både søtt og sterkt, chili.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her