Guide
Oppskrifter brokkoli
Foto: (Anastasia Dobrusina)
Kamskjell med brokkoli og hvitløk
Fremgangsmåte
- Skjær snitt i overflaten av kamskjellene, ca 1-2 mm dype. Stek kamskjell i ca. 30 sekunder på hver side i smør. Dryss salt og pepper over.
- Brokkolikrem:
Plukk noen små buketter av brokkolien og legg til side. Rens resten av brokkolien, kutt i små biter og kok i usaltet vann til alt er mykt. Mos kokt brokkoli og smør til puré. - Tilsett crème fraîche og smak til med salt og kajennepepper.Stek de avlagte brokkolibukettene lett i smør og smak dem til med salt og pepper.
- Hvitløkkrem:
Kok hvitløk i vann i ca. 2 minutter. Hell av vannet og mos hvitløk med smør til glatt puré. Smak til med salt og litt kajennepepper. - Vinaigrette:
Skjær bacon i terninger og stek i tørr stekepanne til de er gylne. Finhakk gressløk og bland sammen med olivenolje. - Smak vinaigretten til med sherryeddik, sukker og salt, og rør inn baconterninger.
Server kamskjellene med brokkolibuketter, brokkolikrem, hvitløkskrem og vinaigrette ved siden av.
Her finner du mange deilige retter med kamskjell
Drikke som passer til denne oppskriften
-
90 POENG
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 338.70 kr Bestillingsutvalget90 POENG
-
FrankrikeVolum: 0.75 l Pris: 229.90 kr Bestillingsutvalget87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
Seifilet med soyasaus og ingefær
Fremgangsmåte
- Dryss seifileten med salt og la den ligge i ca. 10 minutter. Skyll saltet av, tørk fisken og del den i porsjonsstykker.
- Soyasaus:
Kok opp eddik, sukker og soyasaus. Skjær soppen i tynne skiver og kok dem i soyasausen i 1—2 minutter. Skrell og riv ingefæren og bland den i sausen sammen med vårløken. Kok opp. - Rør sammen maisenna, limesaft og pepper og rør det i sausblandingen, legg i fisken og la den trekke på middels varme til den er gjennomkokt, ca. 8 minutter.
- Server fisken i sausen med kokte poteter eller pasta og brokkoli eller salat.
Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
90 POENG
-
90 POENG
-
TysklandVolum: 0.75 l Pris: 349.90 kr Bestillingsutvalget89 POENG
-
New ZealandVolum: 0.75 l Pris: 199.90 kr Basisutvalget85 POENG
-
84 POENG
Torsk med tomat og hvitløk og rødvinssaus
Fremgangsmåte
- Forvarm stekeovnen til 180 ◦ C.
- Skjær fiskefileten i fire jevnstore stykker, dryss dem med salt på begge sider og la dem ligge i ca. 10 minutter. Tørk fisken og brun den lett på begge sider i olje. Legg fisken over i ildfast form.
- Fres sjalottløk, hvitløk, i tynne skiver, og tomater, hakkete soltørkete, i oljen etter fisken, i 3-4 minutter. Bland inn timian og hell det over fisken.
- Dryss på mandelflak og bak fisken i ovn til den er akkurat gjennomkokt, 8-10 minutter.
- Lag sausen mens fisken står i ovnen.
- Kok sjalottløk, rødvinseddik og rødvin inn til det bare er ca. ½ dl igjen. Visp inn smør i små porsjoner. Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg. Smak til med salt.
Server fisken med sausen, poteter og grønn salat eller kokte grønnsaker, for eksempel brokkoli eller aspargesbønner.
Her finner veldig mange oppskrifter med torsk
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
Ostegratinerte grønnsaker og fisk i form
Fremgangsmåte
- Skjær torsken i serveringsstykker, tomat og squash i skiver, purre i ringer og brokkoli i små buketter.
- Smør en ildfast form og legg skiver av squash og tomater i formen. Dryss litt salt over.
- Forvell purre og brokkoli i 30 sekunder i kokende vann. Hell av vannet (ta vare på det) og legg grønnsakene i formen.
- Legg fisken over grønnsakene. Tilsett kokevannet, fordel smøret over fisken og dekk formen med aluminiumsfolie.
- Bak formen midt i ovnen ved 180 grader til den er ferdig - ca. 12 minutter.
- Fjern folien, sett varmen opp til 200 grader.
- Ta ut formen og dryss ost over fisken.
- La formen stå i ovnen til osten begynner å smelte og får farge, men maks 6 minutter.
- Dryss over finklippet frisk dill.
- Server retten med brød, pasta eller kokte poteter.
Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå