Kamskjell med brokkoli og hvitløk
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Kamskjell med brokkoli og hvitløk

I denne oppskriften får kamskjellene følge av brokkoli, bacon og hvitløk. Lettlaget og veldig smaksrikt.

Fremgangsmåte

  1. Skjær snitt i overflaten av kamskjellene, ca 1-2 mm dype. Stek kamskjell i ca. 30 sekunder på hver side i smør. Dryss salt og pepper over.
  2. Brokkolikrem:
    Plukk noen små buketter av brokkolien og legg til side. Rens resten av brokkolien, kutt i små biter og kok i usaltet vann til alt er mykt. Mos kokt brokkoli og smør til puré.
  3. Tilsett crème fraîche og smak til med salt og kajennepepper.Stek de avlagte brokkolibukettene lett i smør og smak dem til med salt og pepper. 
  4. Hvitløkkrem:
    Kok hvitløk i vann i ca. 2 minutter. Hell av vannet og mos hvitløk med smør til glatt puré. Smak til med salt og litt kajennepepper.  
  5. Vinaigrette: 
    Skjær bacon i terninger og stek i tørr stekepanne til de er gylne. Finhakk gressløk og bland sammen med olivenolje.
  6. Smak vinaigretten til med sherryeddik, sukker og salt, og rør inn baconterninger. 

Server kamskjellene med brokkolibuketter, brokkolikrem, hvitløkskrem og vinaigrette ved siden av.

Her finner du mange deilige retter med kamskjell

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse boksvinene er best blant 210 testet
+
Tester
Pappvin til påsken 2025 - 210 bokser vurdert

Disse boksvinene er best blant 210 testet

Når boksvinene er av så god kvalitet som disse, kan du faktisk trygt velge dette bærekraftige formatet. Valget av vin i boks handler ikke lenger med at den er lett å putte i feriebagasjen. Men det er mange feller å gå i.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen
+

Sketch: En gastronomisk destinasjon hvor The Lecture Room & Library er juvelen i kronen

På The Lecture Room & Library i London er Johannes Nuding kjøkkensjef - og den andre østerrikeren i historien som har oppnådd full Michelin-pott. Og en sann disippel av mentoren Pierre Gagnaire.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Moden barbaresco til knallpris
+
Godbiter i pollisten

Moden barbaresco til knallpris

11 og 8 år gammel vin til rundt 500-lappen og som holder mange år til, er svært velkommen var i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen
+
Ukens vin

Herlig gjensmak av denne tidligere så populære vinstilen

Den er laget slik valpolicella skal smake – saftig, leskende, tørr og med moderat alkohol.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En slik fiskerett vil alle ha
Dagens rett
Torskegryte med sitron og pinjekjerner

En slik fiskerett vil alle ha

Torsk, skrei eller annen hvit fisk som smaker av Italia er en løsning på hverdagsmiddagen som garantert faller i smak. Her er den kjappe oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos
Dagens rett

Det blir feststemning med kamskjell som forrett eller kveldskos

Kamskjell er en lekker forrett og denne kombinasjonen vekker garantert matlyst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her