Oppskrifter brokkoli
Strata med spinat og brokkoli
Fremgangsmåte
- Skjær brødet i skiver, du trenger 8 skiver, og deretter i terninger.
- Pisk egg, melk, muskat og sennep sammen, og ha i brødterningene. Sett til side.
- Fres løk og hvitløk i olje i en panne. Del brokkoli i små biter og ha i pannen. Fres et par minutter til.
- Ha i spinat (som er godt skylt) og fres videre til spinaten faller sammen. Tilsett litt salt og pepper.
- Trekk pannen bort fra platen og avkjøl noen minutter.
- Smør en liten ildfast form. Legg i brødblanding, revet ost og grønnsakene lagvis. "Klapp" den godt sammen. Avslutt med litt revet ost på toppen.
- La formen hvile i minimum 30 minutter før den stekes.
- Stek strataen midt i ovnen på 200 grader C i ca. 30 minutter. Den skal være fast og gyllen.
Se våre andre ideer for restemat
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Lag en broccoliburger
Fremgangsmåte
- Hell bønnene i en sil og skyll godt med kaldt vann. La dryppe av.
- Ha broccoli, bønner, sjampinjong og egg i en foodprosessor. Hell i en bolle, smak til med salt pepper og knust hvitløk og juster konsistensen med brødkrumme. Deigen skal være så fast at du kan lage boller av den.
- Form boller og klapp dem flate til burgertykkelse.
- Varm olje i en stekepanne, middels varme, og stek i ca. 3 minutter på begge sider.
- Yoghurtsaus:
Bland yoghurt med knust hvitløk, salt, pepper, sitron og persille.
Server burgerne med yoghurtsaus eller aioli, burgerbrød eller salat.
Tips1: Hvis du koker broccolien i 2 minutter først blir den lettere å kjøre i foodprosessoren. Du kan også justere med litt vann til du får riktig konsistens.
Tips2: I stedet for sjampinjong kan du bruke 1 pk fetaost. Det gir kraftigere smak.
Her finner du mange vegetarretter
Drikke som passer til denne oppskriften
-
91 POENG
-
87 POENG
-
86 POENG
-
86 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
Smaksrik broccoli
Fremgangsmåte
- Stek ved god varme rensede, hele hvitløkfedd i olje i en panne med lokket på til hvitløken er myk. Rist nå og da.
- Skru ned varmen. Tilsett broccoli i små buketter. La stå i 20 minutter. Smak til med salt og pepper.
Serveres som tilbehør til ovnstekt kylling, stekt lammekjøtt eller stekt fisk. Eller sammen med litt brød og spekepølse.
Mange flere vegetarretter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
86 POENG
Orecchiette med ansjos og broccoli
Fremgangsmåte
- Den robuste smaken på denne retten er typisk for kokekunsten i Sør-Italia og på Sicilia. Ansjos, pinjekjerner, hvitløk og pecorino-ost er populære ingredienser. Med italiensk brød blir det en lett lunsj eller kveldsrett.
- Orecchiette (små ører) fra Puglia er en spesiell pastatype med litt seig konsistens. Du får den i italienske delikatessebutikker, eller du kan bruke conchiglie i stedet.
- Bryt broccolien i små buketter og skjær av stilkene. Hvis stilkene er grove kan du hakke eller skjære dem i skiver. Kok broccolien i en kjele med saltet vann i 2 minutter. Hell av vannet og skyll i rennende, kaldt vann. La den renne av seg på kjøkkenpapir.
- Ha pinjekjerner i en tørr teflonpanne og rist dem over middels varme i 1-2 minutter til kjernene er gylne og sprø. Ta dem opp og legg dem til side.
- Kok pastaen etter anvisningen på pakken.
- I mellomtiden varmer du oljen i en stekepanne, har i rødløk og lar det surre under stadig omrøring i ca 5 minutter til løken er myk.
- Tilsett ansjos og oljen de ligger i, ha i hvitløk og la det surre over middels varme under stadig omrøring i et par minutter, til ansjosen smelter. Ha i broccoli og masse pepper, og varm opp under omrøring et par minutter. Smak til.
- Hell vannet av pastaen og ha den i en oppvarmet bolle. Ha broccoliblandingen over sammen med revet pecorino og bland godt.
Dryss med pinjekjerner og server straks.
Mange flere pastaretter finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
89 POENG
-
89 POENG
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
Pasta med broccolisaus
Fremgangsmåte
- Kok pasta etter anvisning på pakken.
- Rens og skyll brokkolien. Skjær av den grove stilken og del brokkolien opp i små buketter.
- Gi den et raskt oppkok og kok den godt i 3 minutter i godt saltet vann.
- Saus:
- Klipp de soltørkede tomatene i mindre biter. Skrell og finhakk løken.
- Varm smør i en panne og stek løken blank. Tilsett crème fraîche og pesto og soltørkede tomater.
- La det småkoke i ca. 5 minutter under omrøring. Tilsett paprikapulver og salvie og smak til med salt og pepper.
- Server pastaen med saus, brokkolibuketter og noen ekstra biter med soltørkede tomater.
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
84 POENG
-
83 POENG